Kysymys:
Mitä varotoimia minun tulisi noudattaa suojellakseni itseäni ja leiriäni karhuilta?
pkaeding
2012-01-25 10:39:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin osa aikaisemmasta patikointikokemuksestani on ollut alueilla, joilla ei ole karhuja, joten mihin varotoimiin minun tulisi ryhtyä suojellakseni leiriäni (ja itseäni vaellellessani) karhuilta.

Olen tietoinen parista asiasta, kuten soittokellon soittaminen soittimesta tai äänimerkin muodostaminen ja ruokani ripustaminen puulle. Ovatko nämä tehokkaita? Olen myös nähnyt myytävänä karhunpitäviä kanistereja ruoan varastointiin. Ovatko ne parempi ripustaa puuhun?

Selvitä missä aiot olla ja / tai minkä tyyppistä karhua olet todennäköisesti huolissasi.
Karhukellot ovat farssi - lumelääke, jos haluat - ne eivät toimi, tätä pidetään yleisenä tiedona kaikille karhumaassa asuville. Soittokello on luonnoton ääni, se todella houkuttelee uteliaisuutta eläimille, jotka eivät tunne sitä. Pillit ovat yhtä tehottomia, voimakas korkean äänen ääni jäljittelee ravintoketjun pohjan saalista, kuten kääpiöt ja muut jyrsijät tai pienet nisäkkäät. Viheleminen kertoo saalistajalle, että olet * ruoka. ** Ihmisen ääni ja kehon haju ovat parhaat karhun pelotteet **.
Tämä on vaihtoehto myös modernille paranoidille retkeilijöille: [Camp Alert Perimeter Security System] (http://www.brite-strike.com/CAPSS.html).
Kuusi vastused:
#1
+26
PearsonArtPhoto
2012-01-25 10:58:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin ÄLÄ tuo telttasi mitään haisevaa. Tämä sisältää ruokaa, hammastahnaa, deodoranttia tai muuta, jolla on hajua. Pidä myös tulipalot poissa teltasta.

Suosittelen karhukolmion leirintäalueen perustamista. Kypsennä ruokaa yhdessä nurkassa, lähellä sitä kulmaa - ehkä 50 metrin päässä - aseta käymäläalue. Noin 200 metrin tai kauempana molemmista, asenna telttasi. Pidä ruokasi keittiössä korkealla sidottuina.

Patikoinnissa tärkeintä on tehdä melua, jotta karhut tietävät missä olet. He eivät halua sekaantua ihmisten kanssa yleensä, mutta tekevät, jos hätkähdytät heitä.

Säilytä haiseva tavarasi jonkinlaisessa helposti hävitettävässä astiassa. Jos karhu hyökkää sinua, päästä irti hajuista, ja olet todennäköisesti hengissä.

Yksi huomautus karhukolmiosta. Tämä on paras tapa pitää karhut poissa teltan alueelta, mutta kolmion on oltava suurempi kuin 30-60 jalkaa. Ihannetapauksessa ** 250-350 jalkaa ** karhumaassa ja vielä suurempi pohjoisella Kalliovuorilla eli. Montana, Idaho, Wyoming, ** 500 jalkaa ** keittiöstä leiriin kylpyhuoneeseen ei ole ennenkuulumatonta. Pidä myös erillinen vaatesarja ruoanlaittoon, koska jos vaatteet viedään leirille, ne houkuttelevat karhuja. Ja älä ** koskaan tuo ruokaa telttaan. Lopuksi varmista, että keittiö on ** teltassa myötätuulessa **, ei päinvastoin.
@Dangeranger: Arvaa, etten ole aivan yhtä vaarallinen karhumaassa. Teen tarvittavat muokkaukset.
Koska tämä on kuolevainen aihe, anna viitteitä tukemaan neuvojasi.
"Vuorikiipeily: Kukkuloiden vapaus" -kirjassa kuvataan karhukolmio aivan kuten se onkin yläpuolella. Lisäksi mainitaan, että karhu ei hyökkää vähintään 4 hengen ryhmään, joten tämän tulisi olla pienin ryhmän koko missä tahansa.
@Lorlin: Ei, turvallisuustoimenpiteenä ei ole tarpeen vaeltaa vähintään neljän hengen ryhmissä. Neljä ei ole maaginen numero, johon karhut tietävät kuinka laskea, ja yleisimmin havaitut karhulajit eivät yksinkertaisesti ole aggressiivisia ihmisten kanssa. PearsonArtPhoto: Ei, ei ole välttämätöntä melua ongelmien välttämiseksi alueilla, joilla karhut ovat mustia.
@BenCrowell Four on tilastollisesti tärkeä luku, koska karhu pitää ryhmän kokoa yleisesti, ja suurempien ryhmien kohtaamisia oli hyvin vähän (lähde: Freedom of the Hills, mainittu edellä). Jos et tee mitään karhujen välttämiseksi, se on hieno, mutta muiden suosiminen tekemään niin ei vaikuta vastuulliselta.
#2
+20
studiohack
2012-01-25 13:25:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun tapaat karhun, pidä mielessä useita asioita:

  • Älä koskaan ota yhteyttä karhuun.
  • Tee itsestäsi mahdollisimman suuri - tee tämä seisomalla kannolla tai kalliolla. ota takki ja nosta se hartiesi yläpuolelle.
  • Älä koskaan käännä selkääsi karhulle tai juokse. Tämä saa hänet ajattelemaan olet saalista ja kannustamaan häntä jahtaamaan sinua.
  • Keskustele yksitoikkoisena ja pidä karhu rauhallisena. Älä tee yhtäkkiä äkillisiä liikkeitä ...
  • Opi tunnistamaan ero Grizzly- ja mustakarhujen välillä (Pohjois-Amerikassa):

Grizzly:
enter image description here
Määrittävät ominaisuudet : kyynärpää pään takana / hartioiden yläpuolella Ei aina ruskea, voi olla musta, suklaa tai vaalea . Ovat pyöristetyt, lyhyemmät korvat; leikatut kasvot. Myös suurempi ja painavampi kuin mustakarhu. Vähemmän todennäköisesti kiipeää puita, vaikka kykenee.

Musta karhu:
enter image description here
Määriteltävät ominaisuudet : ei humpaa, pienempi kuin harmaakarhu. Onko terävät korvat. Voi olla ruskea, musta, suklaa jne. Voi kiivetä puihin .

Yhteenvetokaavio, jonka haluat tulostaa ja joka on kätevä:
enter image description here

  • Voit myös kiivetä puuhun, jos se on musta karhu, se voi seurata sinua ylöspäin puuhun. Grizzlies toisaalta ei pääosin.

Ja kyllä, "karhu-välimuistit" todella toimivat - pidä vähintään 10 jalat irti maasta ja 4 jalkaa ulos puun rungosta, kun ripustat sen. Laita karhun välimuistiin mikä tahansa haju , kuten hammastahna, deodorantti ja ilmeisesti ruoka. Karhut voivat haistaa kauas.

Kuvalähteet: - Grizzly Bear. - Musta karhu. - Grizzly Bear vs. Black Bear vertailu.

Kysymys: Miksi karhutyypillä on merkitystä? Sanoit, että meidän pitäisi tunnistaa ero, mutta miksi?
@sixtyfootersdude:, koska ne ovat erikokoisia, luonteeltaan ja ajattelevat eri tavalla. Yksi voi kiivetä puihin, toinen ei ...
Pitäisikö minun kävellä taaksepäin karhua vasten samalla, kun kasvatan matkaa?
@gerrit kyllä, se olisi suositeltava tapa tehdä se.
Grizzly Bears pystyy kiipeämään puita http://www.youtube.com/watch?v=dPnp3fLOER8
Jokaisesta säännöstä, @Mapperz, on poikkeus (tai useita).
https://www.youtube.com/watch?v=dPnp3fLOER8
#3
+15
nhinkle
2012-02-08 01:34:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä vastaus keskittyy ruoan varastointiin, koska siitä tiedän eniten, eikä sitä ole vielä käsitelty muissa vastauksissa.

Karhumaassa on kaksi yleistä ruokavarastointitapaa:

Riippu- ja vastapainomenetelmät

Näiden menetelmien perusajatuksena on ripustaa ruoka puuhun siten, että karhu ei pystyisi saavuttamaan sitä. Muista, että karhut pystyvät kiipeämään puihin paremmin kuin sinä pystyt , joten sinun on huolehdittava ruokasi sijoittamisesta siten, että karhu ei pääse siihen kiipeämällä rungosta jne.

Haluat jakaa ruokasi kahteen pussiin, joiden paino on suunnilleen sama. Tavarareput (kuten mitä laitat makuupussin) toimivat hyvin tähän. Muista vuorata tavarapussi muovisella roskapussilla, jotta ruoka ei kastu sateen sattuessa. Pidä jokaisen pussin paino alle 10 paunassa.

Saadaksesi köyden puun yli, sido jonkinlainen pieni paino päähän (sukan kivi toimii oletettavasti hyvin) ja heitä se haara. Haluat olla vähintään 10 metrin päässä tavaratilasta - mitä kauemmas menet, sitä parempi, koska karhujen on vaikeampi lyödä ruokaa rungosta.

Aion lainata ulkoisen lähteen täältä, koska en ole koskaan tehnyt vastapainomenetelmää yksin:

Sido toinen pää köysi yhden säkin kaulan ympärillä, kiinnittäen sen tiukasti. Sido silmukka köyteen lähellä säkkisi, jotta voit noutaa ruokasi myöhemmin. Nosta säkki haaraan asti vetämällä köyden vapaasta päästä. Nyt nouse ylös ja sido toinen ruokasäkki niin korkealle köyden päälle kuin pystyt. Sido jälleen turvallinen silmukka köyteen toisen säkin lähellä. Aseta ylimääräinen köysi säkkiin.

Heitä säkki paikalleen tai työnnä sitä sauvalla ylöspäin, jotta säkit ovat tasapainossa oksan yli. Älä unohda: 6-jalkainen henkilö tarvitsee 5-6-jalan pituisen kepin kiinnittääksesi silmukan ruokasäkkeihin, kun on aika noutaa ne.

food hanging diagram

Tasapainomenetelmä toimii paikoissa, joissa on suuria puita ja mietoja karhuja. Jos olet alppien tai subalpiinien ympäristössä tai jos alueella tunnetaan karhuongelmia, älä ripusta ruokaa - se todennäköisesti tarttuu. Käytä alla kuvattua säiliömenetelmää:

Karhukanisterit ja muut "karhunpitävät" * kontit

Monissa paikoissa se on nyt laillisesti vaaditaan käyttämään karhunpitäviä säiliöitä. Tämä pätee erityisesti Kalifornian Alaskassa ja osissa Kanadaa. Tarkista aina paikalliselta ranger-alueelta alueellesi sovellettavista säännöistä ja ehdotuksista!

Karhunpitäviä koteloita on kolmea tyyppiä, vahvuuksiltaan ja kestävyydeltään erilaista.

Parhaita ovat karhunkestäviä kaappeja, joita toimitetaan usein etumaisilla leirintäalueilla ja joskus nimetyillä alueilla takamaalla. Nämä ovat suuria ei-kannettavia metallikoteloita, joissa on lukituskahva estämään sen avaamista. Kaikki näiden sisälle varastoidut ruoat ovat turvassa karhuilta, vaikka olen huomannut, että hiiret voivat päästä sotkuisiin asioihin ja syövät iloisesti ruokaa. Lisää siitä hetkessä.

bear proof cabinet

Siirrettävyyden (eli melkein kaiken reppuun) osalta mukavampi vaihtoehto on karhu- "todelliset" säkit. Nämä ovat kevlarista valmistettuja säkkejä (luodinkestävien liivien materiaali), mikä tekee niistä kestäviä karhun hampaita ja kynsiä vastaan. Vaikka valmistajat väittävät testanneet ne, ne eivät ole täysin tehokkaita , etenkään harmaita. Ne ovat hiirenkestäviä, joten jos olet leirintäalueella, ruokien asettaminen karhupussin sisään yhden yllä olevan kaapin sisään on hyvä tapa edetä.

Nämä säkit ovat houkuttelevia, koska ne ovat paljon, paljon kevyempiä kuin karhunpitävät kanisterit (mainittu alla). Ne on myös paljon helpompi sovittaa reppuusi. Valitettavasti ne eivät ole yhtä karhunkestäviä eivätkä täytä laillisia vaatimuksia joissakin paikoissa.

bear resistant sack

Karhunkestävin ratkaisu on karhukanisterit. Nämä ovat jäykkiä muoviastioita, joissa on lukituskannen mekanismi, joka tekee karhun pääsyn mahdottomaksi. On olemassa useita tuotemerkkejä; Garcia Backpacker's Cache oli yksi ensimmäisistä, ja sitä pidetään yleensä turvallisimpana ja helppokäyttöisimpänä. Ne ovat kuitenkin hieman kalliimpia kuin jotkut muut tuotemerkit.

Koska karhutölkit ovat pyöreitä, heillä on taipumus vierähtää, jos karhu kiinnostaa niitä. Parempi kuin antaa karhun tietysti ruokaa, mutta on tärkeää laittaa ne jonnekin rajoitetuilla vierintävaihtoehdoilla tai käyttää joitain suuria kiviä pitämään ne paikallaan.

Joissakin kansallispuistoissa tarvitaan karhupurkkeja ja metsät, joissa on erityisen karhuongelmia, erityisesti Sierra Nevadassa ja Alaskassa. Useimmissa puistoissa, joissa niitä vaaditaan, voit vuokrata tölkit paikalliselta ranger-asemalta kohtuullisin kustannuksin.

bear can

Mikä on vastatasemenetelmän tarkoitus? Miksi ei vain heittää köyttä yli, vetää ruokaa ja sitoa toinen pää? Tätä olen aina tehnyt enkä ole koskaan törmännyt ongelmiin. Onko mitään syytä tähän ei ehdoteta?
@sixtyfootersdude, jos teet niin, karhu voi mahdollisesti napata köyttä tai irrottaa sen muuten aiheuttaen ruoan putoamisen. Ei todennäköistä, mutta mahdollista.
Lisätty kommentti ruoan ripustamisesta on pari suurta haittaa. Ensinnäkin sopivan puun löytäminen voi olla varsin ongelmallista alueesta riippuen. En osaa laskea, kuinka monta kertaa olen törmännyt retkeilijöihin, jotka ovat "ripustaneet" ruokansa sopivalla munching-korkeudella. Tämä johtaa toiseen pisteeseen ... monet ihmiset eivät tiedä / eivät välitä tarpeeksi tekemään sitä oikein.
#4
+12
IPAman
2012-02-08 09:25:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yllä olevat neuvot ovat varsin hyviä, halusin vain lisätä jotain harkittavaa ruokaa karhumaassa. Olet todennäköisesti kuullut ilmaisun "ruokittu karhu on kuollut karhu". "Haisevan" laukun luovuttaminen karhulle voi humanisoida eläimen, joka kohtaa tulevia retkeilijöitä entistä aggressiivisemmin ja että tuleva retkeilijä voisi olla minä, joten älä tee sitä. Loppujen lopuksi metsänhoitajat pääsevät muuttamaan tai lopettamaan eläimen. Se sanoi, etten koskaan fyysisesti ota karhua suojellakseni naudanlihaa, mutta sen on oltava ehdoton viimeinen keino. Jos noudatat hyvää ennaltaehkäisevää karhun etikettiä, kuten melun tekemistä vaelluksen aikana, ja asetat leirisi aina oikein, vuorovaikutuksesi yhden tämän planeetan upeimmista eläimistä tulee kaukaa, aivan kuten sen pitäisi olla.

#5
+7
Ben Crowell
2013-12-17 04:23:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten Russell Steen huomautti kommentissaan, vastaus tähän kysymykseen riippuu todella siitä, millä alueella olet, mikä määrittää, millaisia ​​karhuja on. On liian huono, että OP ei koskaan vastannut selvittämällä asiaa. Jääkarhut ja harmaakarhut eroavat täysin mustista karhuista.

Yleisimpiä neuvoja on yksinkertaisesti puhua vartijalla alueella, jolla vierailet. Esimerkiksi kun haet erämaaluvan vaellukselle Sierra Nevadassa, yksi tärkeimmistä asioista, jotka he käyvät kanssasi, on karhuongelmien välttäminen. Jos noudatat heidän neuvojaan ja noudatat heidän sääntöjään (esimerkiksi käytät karhupapereita alueilla, joilla niitä vaaditaan), sinulla ei todennäköisesti ole ongelmaa.

Tässä on joitain neuvoja, jos olet menossa olla Sierrassa. Mielestäni tämän pitäisi koskea myös muita alueita, joissa on mustia karhuja, mutta ei harmaita.

Mustat karhut ovat haittaa eivätkä ole uhka. He haluavat ruokaa, kuten orava.

Olen tietoinen muutamasta asiasta, kuten siitä, että pakkauksessani on soittokello tai äänimerkki ja ripustan ruokani puulle. Ovatko nämä tehokkaita?

Ei. Melun tekeminen pilaa muiden retkeilijöiden luonnollisen ympäristön, eikä se ole välttämätöntä mustien karhujen ongelmien välttämiseksi. Mustakarhut eivät ole aggressiivisia ihmisten kanssa. Myös ruoan ripustaminen ei ole tehokasta. Karhut onnistuvat usein saamaan ripustamasi ruoan, ja vaikka eivät niin olisikaan, he voivat viettää koko yön yrittäen, mikä estää sinua nukkumasta.

Olen nähnyt myös karhunpitävää kanisterit myytävänä ruokani varastoimiseksi. Ovatko ne mieluummin ripustettavissa puuhun?

Kyllä, ne toimivat todella hyvin, ja siksi heitä vaaditaan monilla Sierran alueilla. Kun nukut yöllä, aseta kanisteri riittävän kauas nukkumispaikasta, jotta jos karhu löytää sen ja yrittää avata sen, voit silti nukkua.

Joillakin suosituimmista leirintäalueista, kuten Little Yosemite, on tarpeeksi ongelmia ruoan varastamisen kanssa, että puistopalvelu on asentanut karhun säilytyslokeroita ruokaa varten. Jos leirit alueella, jolla on heitä, käytä niitä. Näet myös kaapit auton leirintäalueiden leirintäalueilla ja joissakin reittipäissä. Jos pysäköit polun kärjessä, älä jätä ruokaa tai mitään tuoksuvaa, kuten hanapuikko, aurinkovoidetta jne., Autollesi. Karhut haistavat autosi sisällä olevia hajuja ja voivat haaksata auton hankkiakseen ne.

Pidä vaikkapa patikoinnissa tikkua jne. Yhdessä karhupakkauksen sisällä olevan ruoan kanssa aina kun mahdollista. Kaikkien ruokiesi sulkeminen ziplock-pussien sisällä on hyvä idea; se ei välttämättä poista hajua kokonaan, mutta todennäköisesti tekee hajusta vähemmän todennäköisesti houkuttelevan karhua pitkältä etäisyydeltä. Käytä roskiin ziplock-pussia. Jos sinulla on illallisesta jäänyttä ruokaa, jota et syö, joko hauta se kauas leirintäalueeltasi tai sulje se roskapussin sisään ja pakkaa se ulos.

Jos näet musta karhu vaelluksen aikana, ota vain minuutti ja nauti karhun tarkkailusta. Koska mustat karhut eivät ole aggressiivisia, et ole vaarassa. He eivät halua syödä sinua, he vain haluavat ruokaa, ja jos ruokasi on ziplockin sisällä, karhupullon sisällä, reppusi sisällä, he eivät todennäköisesti seuraa sinua saadaksesi sitä.

Jos olet syömässä illallista ja karhu kävelee leirintäalueellesi, voit yrittää pudottaa kannen takaisin kanisteriin mahdollisimman nopeasti. Mutta jos karhu saa ruokasi, ruoka on hänen. Et voi tehdä mitään asialle.

#6
+4
Andrew
2013-12-16 09:17:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos käytät karhukelloa repussa, muut retkeilijät tappavat sinut ärsyttävyydestäsi. Älä vain kävele kuin ninja. Älä myöskään ole sika leirintäalueellasi, ja sinä olet kunnossa. IMO: n erilliset ruoanlaittovaatteet ovat typerys ja kohtuullisia vain, jos olet A) leiriytyvä auto Yosemiten alueella ja B) kypsennät pahan BBQ-kylkiluita ja saat rasvaa kaikkialle. Sama pätee käsitykseen, että karhuja houkuttelee deodorantti tarpeeksi voittaakseen arkuus, ellet hiero Oreosia kainaloiden alla. Muuten kaikki neuvot ovat hyviä.

Tietääkseni ymmärrän, että karhu ei hyökkää läheisesti yhdessä vaeltavien neljän tai useamman ryhmän kanssa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...