Kysymys:
Kuinka voin välttää iilimatoja?
John Doyle
2012-01-25 11:12:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viime kerralla, kun iilimatkat hyökkäsivät minuun, ajattelin ryhtyneeni riittäviin varotoimiin, kuten vetämällä sukkani housujen yli ja välttäen kävelyä erityisen märillä alueilla tai pitkällä ruoholla, mutta sain silti ne imemään nilkoihin. Mitkä ovat parhaat menetelmät estääksesi heitä etsimästä sinua mielenkiintoisilta? Ja mikä estää heitä etsimästä ihoa, jos he kiinnostavat asiaa?

Missä vaellat niin saastuneita? Löysin nämä tyylikkäät Anti Leech -sukat Google-hausta: http://www.mosquitohammock.com/AntiLeechSocks.html
Menivätkö iilimatkat sukkiesi läpi? Voitteko kertoa minulle? Luulin, että sukkien vetäminen toimisi
@Huangism-iilimatkat pääsevät helposti sukkien läpi. He voivat myös jotenkin päästä vaelluskengän sisään ja alas varpaillesi.
Menen Minnewaska-järvelle 4. heinäkuuta viikonloppuna ja kuulin, että järvissä on iilimatoja! Haluan todella uida. Haluan tietää, mikä todella toimii.
Kahdeksan vastused:
#1
+18
yukyuk
2012-08-06 09:14:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on paljon iilimatoja (muuten) ihanassa uimareiässäni, joka on purossa juuri kun se lähtee järvestä. Luin mahdolliset iilimatkan pelotteet ja nyt hieron paljasta ihoni lähes kaikilla ihovoiteilla, ja ne kaikki näyttävät toimivan. Vedenpitävä aurinkovoide on nykyinen suosikkini, mutta olen myös käyttänyt Off (Eucalytus) ja jopa tavallista kosteusvoidetta. En ole vielä kokeillut ruokaöljyä, joka voisi olla parempi ympäristölle, ja veton vetoni, että se toimisi. Kookosöljy on suosikki, mutta he saattavat pitää siitä!

Olen liian laiska kuumana päivänä hieroa tavaraa kaikkialle, joten teen vain jalkani. Leechit eivät näytä pääsevän yksiosaisen uimapuvun sisälle. Luulen, että he hyökkäävät jalkojen ja jalkojen takia, koska ne ovat lähempänä järven pohjaa, mutta eivät todellakaan tiedä, miksi käteni, hartiat, niska / pääni eivät näytä kiinnostavan heitä. Kiirehdin myös syvempään (noin viiden jalan) veteen ja mielestäni se auttaa. Ihmiset, jotka seisovat matalilla, varsinkin ruokoalueiden lähellä, näyttävät houkuttelevan suuria.

Eilen mieheni kalasi sillan äärellä hyvin matalassa vedessä, kun uin ja hän tarttui koukkuunsa, joten pelastin sen rohkeasti. Myöhemmin minulla oli iilimatoja (pieniä) kaikkialla kumisandaaleissani, mutta ei yhtään jaloissani. Käytin vedenpitävää aurinkovoidetta ja olin jo ollut vedessä noin 20 minuuttia, joten se, että creme vielä toimi, oli iloinen.

Kasvoin Saskatchewanin keskustassa ja iilimatkat olivat vain elämän tosiasia. Jokainen lapsi, joka halusi uida, asui vain heidän kanssaan. Nyt en ole niin suvaitsevainen, mutta rakastan silti vettä, joten minun piti löytää ratkaisu, kun ostimme mökin Keski-BC: ltä.

Yritin tänään jotain erilaista. Pukeuduin sukkahousuun ja ne toimivat täydellisesti, mutta koska harmaat sukkahousut näyttävät vakavilta koirilta, yritän kokeilla "alaston" pikkuhousuletkua, eikä kukaan todennäköisesti edes huomaa. Ei, että siellä on ketään, paitsi satunnainen kalastaja.

#2
+15
Justin Self
2012-01-25 13:32:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Voit suihkuttaa sukkaasi / kenkiäsi jonkin tyyppisellä deet-suihkeella tai tupakkavetellä (liota tupakanlehtiä veteen).
  2. Olen kuullut, että suola vaikuttaa iiliaisiin samalla tavalla kuin se tekee etanoita, joten voit kantaa osan siitä mukanasi ja hieroa niitä toisinaan jaloillesi
  3. Leech-sukat ovat melko tehokkaita, sillä ne sulkevat polven ja estävät iilimatoja pääsemästä luoksesi, mutta ne saattavat olla epämukavia.
  4. Olen kuullut sitrushedelmämehua. En ole koskaan kokeillut sitä, mutta minusta se kuulostaa muodostetulta.

Suihkut estävät, suola saa heidät lähtemään, ja sukat eivät tee muuta kuin estävät pääsyn.

Onko todisteita tupakan veden tarinasta? Olen kuullut tämänkin, mutta en ole koskaan vahvistanut sitä.
@LBell En ole löytänyt mitään tieteellistä näyttöä, mutta Google esittää melko vähän viittauksia temppuun. Ilmeisesti se on melko suosittu.
Saattaa olla syytä mainita, että tupakavesi, jos se on tarpeeksi voimakasta, voi saada sinut huimaamaan nikotiinista. Ihon läpi imeytynyt Tabaco ei ole erityisen vaarallinen, mutta se voi tehdä sinusta epämukavan.
#3
+8
Ricketyship
2018-05-22 23:55:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että tämä on vähän myöhässä, mutta minulla on ollut paljon kokemusta iilimatoja kohtaan, uskon voivani lisätä tähän lisäarvoa.

  • Suola toimii sekä iilien välttämiseksi että poistamiseksi. Levitysmenetelmä on, että otat hyvän määrän suolaa kämmenellesi, lisää muutama tippa vettä, jotta siitä tulee vain vähän tahnaa, ja sitten marinoi kenkiesi sivut ja yläosa annos tällä tahnalla. Leeches eivät nouse suolarajan yli. Voit levittää suola liitä myös jaloillesi ja sukkiin. Levitä uudelleen, jos tahna peseytyy poikki virtojen yli tai jos sataa. Useimmat yrittävät levittää kuivaa suolaa jaloille, ja suola ei tartu ja putoaa. Siksi monet eivät tiedä kuinka tehokas suola on ehkäisyyn. Useimmat tietävät suolan juotanpoistoaineena (joka se on myös).
  • tupakka - ei toimi . Parhaimmillaan tämä muodostaa sinulle superhaisevan kumppanin. Vaelluskengät, housut ja sukat ovat haisevia todella kauan tämän jälkeen.
  • Deet toimii. Tätä on käytettävä uudelleen sateisen vaelluksen yhteydessä.
  • Leech-sukat - erittäin epämiellyttäviä. Osittain tehokas. Tehokkuus riippuu siitä, kuinka tiukasti solmivat iilipohjan yläpään solmut. Nämä eivät myöskään estä iilimatoja kiipeämästä luoksesi. Ne vain pakottavat iilimatkan jättämään jalkasi yksin ja kiipeämään korkeammalle (mihin tahansa lämpimään paikkaan, jonka he voivat löytää).
  • Antiseptiset aineet, kuten Dettol spray. Nämä auttavat pääsemään eroon iilimistä, jotka ovat jo kiipeäneet luoksesi. Näiden ruiskuttaminen pitää iilimatkan pois myös pienen ajan (sumutuksella on taipumus pestä helposti pois).
  • sammutettu kalkkipasta (kalkkipasta) - ei toimi . Parhaimmillaan se polttaa ihosi hieman :)

Tämän sanottuasi, jos kahlaat paksun viidakon läpi, päädyt iilestäsi kehossasi ympäröivistä kasveista. Joten mikään näistä menetelmistä ei auta. Edellä mainitut menetelmät koskevat vain iilimatoja, jotka nousevat ylös maasta. Niille, jotka ovat lehdillä ja pensailla, paras vaihtoehto on käyttää deet-suihketta tai dettol-suihketta saadaksesi ne pois sinusta.

Huomaa: Olen kokeillut kaikkia yllä olevia menetelmiä. Olen säännöllinen vierailija iilimaiden saastuttamissa metsissä.

Ei ole koskaan liian myöhäistä lisätä upea vastaus! Kiitos lisätiedoista!
#4
+4
Blogged
2014-07-02 10:05:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytä suolaa, koska se auttaa poistamaan iilimatoja. (Tiedän, että se toimii. Olen henkilökohtaisesti nähnyt sen toimivan ja se rehellisesti kuivaa heidät.) Voit myös jättää heidät täyttämään ja pudota ja sitten he ovat poissa. Suurin huolenaihe on kuitenkin todennäköisesti virheellisten poistomenetelmien aiheuttama infektio. Juotojen estämiseksi suosittelen iilisukkaita tai housuja, koska ne todella toimivat, mutta ovat hieman epämiellyttäviä. Käytä myös sukkia. Suihkuta itsesi hyönteiskarkotetta ja eukalyptusöljyä.

#5
+4
Godwin Manuel
2016-06-07 14:23:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trooppisessa ilmastossa havaittujen iilimien havaittiin putoavan puremiskohdasta, jos sen päälle ripotellaan suoloja. Tämä on erittäin tehokas tapa poistaa ne. Olin kokenut tämän itse, kun olin etelässä Keralan osavaltiossa Intiassa vaellusta varten. Valitettavasti kesti yli tunti verenvuodon pysäyttäminen sormeltani. Huomasin, että iilimatkan reaktio sen päälle kaadetusta suolasta oli spontaania ja se näytti kuolevan myöhemmin suolasta. On kuitenkin mahdollista, että sen hampaat juuttuvat prosessiin ja pysyvät kiinnittyneinä hankaukseen, mikä voi aiheuttaa kutinaa / turvotusta ja myöhemmin infektion, ellei sitä hoideta välittömästi. Älä koskaan yritä vetää sitä iholta, koska se aiheuttaa verenvuotoa ja sen jäämiä kiinnittyneenä kehoon.

#6
+3
Debbie
2014-09-07 05:35:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle annettiin hirvittävän tuoksuva hajuvesi, se oli pussissani ja yhdellä pienellä suihkulla purjo putosi. Seuraavan kerran kun menin alas padolle, ruiskutin sitä jaloihini ja nilkoihini, en koskaan saanut iilimattoa, vaikka minulla olevat ihmiset saivatkin! En tiedä onko hajussa haju vai alkoholi, mutta se toimii minulle.

#7
+3
harvey
2015-01-20 10:36:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henkilökohtaisen kokemukseni mukaan polkumyynnissä viidakossa, jos polkusi, jolla kävelet, on täynnä iilimatoja, et voi millään tavalla välttää niitä. kun he saavat mahdollisuuden. Sitten et ehdottomasti tunne, että he kiipeävät ihollesi, etkä tunne, että purevat sinua. Sukat ovat täysin avuttomia. Olen yrittänyt käyttää 2 paria sukkia. Korkeat kengät tai saappaat ovat myös avuttomia. Löysin suolaa, joka ei toiminut, mikä toimi hyvin oli suihkuttamalla tätä hyttyskarkotetta iilille. Se oli spray, jonka sain supermarketista. Siinä on sitrushedelmämehua, ja uskon, että se hyökkää piilot pois. Kahdesti suihkuttamalla heidät pudottaisiin napata. Silloin vuotaa vain vähän, eikä sinun pitäisi myöskään paniikkia, jos sinulla on iilimatoja, koska niiden sanotaan imevän veressäsi olevia toksiineja. Niiden sanotaan tuovan hyvää veriisi. Et kuole iilimatsa puremista: Vältettävä asia on paniikki ja yritys vetää iilimatoja sormillasi. Tämä perustuu henkilökohtaiseen kokemukseeni (Kaakkois-Aasiassa). Juurikkaat olivat pieniä, ja muualla maailmassa (Etelä-Amerikka) saattaa olla vaikeita käsitellä juotoja.

Juotoja voidaan käyttää lääkehoitoon, mutta näitä eläimiä viljellään hyvin havaituissa olosuhteissa. Jungleissa purevilla iilillä voi olla sairauksia, jotka voivat vahingoittaa sinua isäntää.
#8
+2
pankaj
2015-09-21 09:47:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos pystyt havaitsemaan selvästi, pystyt helposti erottamaan juotoksen molemmat päät. suu / pääosa on ohut ja taka / häntäosa, josta se vapauttaa purukumia tarttumaan, on paksu. Poistaaksesi iilimatkan, aseta kaksi peukaloa vartaloosi siten, että iilimaiden suu on niiden välissä, aloita nyt voiman käyttäminen peukaloillasi painamalla sitä voimakkaasti kehoosi ... veri pumppaa iiliin enemmän kuin tarvitaan ja se alkaa nostaa päätä osa .. nyt vain pyyhkäise se pois. . jos sen hampaat juuttuvat kehoosi ... saat tartunnan ...Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...