Kysymys:
Mitä eroa on yhden ja kahden seinän teltoissa?
Reverend Gonzo
2012-01-25 22:22:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Telttojen on kuvattu olevan yksi- tai kaksiseinäisiä.

Mikä ero on ja milloin se on edullinen toiseen verrattuna?

Kaksi vastused:
#1
+20
ashansky
2012-01-25 22:46:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksiseinäisen teltan ja kaksiseinäisen teltan ero on sateen kärpäs (tai sen puute). Yhden seinän teltassa on vain yksi kangaskerros, tämä kerros suojaa elementtejä ja on teltan ainoat seinät. Kaksiseinäisessä teltassa on yleensä verkkoteltta, jossa on kärpänen, joka istuu päällä suojaamaan sinua elementeiltä.

Yhden seinän teltan edut ovat keveys (koska osia on vähemmän) ja hinta (taas vähemmän osia tarkoittaa halvempaa telttaa). Yhden seinän teltan haittapuolet ovat, että ilmanvaihto voi olla huono, jolloin telttaan kertyy kosteutta. Se tuo meidät kaksiseinäiseen telttaan, ja sen ensisijainen etu on kondenssiveden muodostumisen estäminen. (Uudemmat kaksiseinämäiset teltat ovat lieventäneet lisäkankaiden raskautta käyttämällä uudempia, melko kevyitä materiaaleja.)

Lisätietoja tämä artikkeli oli melko hyödyllinen.

Kuulen tämän lausekkeen kondensaatiosta niin usein ja yhtä usein ilman selityksiä, että kirjoitin uteliaisuudesta takana olevan fysiikkaa koskevan kysymyksen: https://engineering.stackexchange.com/questions/33303/the-physics-behind- kondensaatio-teltoissa
#2
+6
xpda
2012-01-25 22:26:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaksiseinäteltat estävät suurimman osan kosteudesta muodostumasta teltan sisälle, ja ne ovat lämpimämpiä. Yleensä he tekevät parempaa työtä pitääkseen sateen poissa. Kaksiseinäiset teltat ovat suositeltavia kylmällä tai sateisella säällä, ja pidän niitä välttämättömänä lumikenkäilyssä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...