Kysymys:
Mitkä kehon alueet menettävät lämpöä nopeammin, ja miten voin vähentää sitä menetystä?
studiohack
2012-01-29 05:34:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitkä ovat kehon suuremmat lämpöhäviöalueet ja miten voin vähentää lämpöhäviötä näillä alueilla?

pää - on hyvä ottaa korkki mukaasi, kun nukut taivaan alla, jopa kesällä.
Aiheeseen liittyvä keptikoilla meidän päämme)
Vaikka se ei ole vain vastaus kysymykseen, varoitan sinua varmistamaan, että kaikki kehosi osat, joita aiot käyttää missä tahansa toiminnassa, on pidettävä lämpimänä. Esimerkiksi jos kiipeilet kylmänä, on vielä tärkeämpää pitää kädet lämpimänä kuin jos kävelit samassa lämpötilassa
Kymmenen vastused:
#1
+23
berry120
2012-01-29 06:54:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On todennäköisesti syytä huomauttaa, että monet tätä kysymystä lukevista ihmisistä saattavat ajatella (yleisesti lainatun) linjan mukaan, että noin 80% kehon lämmöstä menetetään pään kautta - mikä on paljon enemmän myyttiä kuin ihmiset ymmärtävät ( Katso yksityiskohdat täältä.) Muistan, että se oli kokeilu, joka tehtiin täysin varustettujen ihmisten kanssa lukuun ottamatta sitä, että heillä ei ollut mitään päällään ... ja, mikä ei ole yllättävää, suurin osa tässä skenaariossa menetetystä ruumiinlämmöstä johtui päästä.

On tietysti tärkeää pitää pää käärittyinä, mutta yhtä tärkeää on pitää myös muut osat lämpimänä - etenkin vartalo. Vaikka raajat saattavat tuntua kylmemmiltä, ​​tämä johtuu siitä, että kehosi varaa lämpöä elintoimintoihinsa ja leikkaa sen enemmän esimerkiksi käsille ja jaloille. Lämmitä kehosi ydin ja se alkaa lämmittää raajojasi seurauksena!

Lämpöhäviön vähentämisessä näillä alueilla se on yleensä niin yksinkertaista kuin kääriminen niin lämpimäksi kuin mahdollista voi (ja niin paljon kuin olosuhteisiin sopisi. Ilmeisesti täydellistä arktista vaihteistoa ei tarvita kosteaan syksyiseen päivään!)

Lyhyesti sanottuna, käärittäkää mahdollisimman hyvin kaikkialle, mutta se on erityisen tärkeää vartalon päällä. Käytännössä sen ei pitäisi kuitenkaan päättää erityisesti siitä, mitä mitä kääritään - jos se on kylmä, kääri niin hyvin kuin pystyt kaikkialla!

@downvoter - Voisitko selittää syyn?
En äänestänyt alas, mutta jälleen kerran tämä ei vastaa kysymykseen ... (mutta mielestäni tämä kysymys on muuttumassa todelliseksi nopeasti argumentiksi)
+1 Lisää katettua aluettasi (ts. Housut, jos sinulla on shortsit, takki, jos sinulla on t-paita, hattu, jos se on kalju) Lisää tuulikerroksia, jos on tuulista. Lisää eristettyjä kerroksia kehon mahdollisimman suurelle alueelle, jos kumpikaan edellisistä biteistä ei toimi.
PS: lähteeni kertovat minulle, että lämpöhäviöt pään läpi ** ovat huomattavia, jos joudut värisemään.
#2
+19
Hartley Brody
2012-01-31 03:40:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oma alkuperäinen vastaukseni tähän kysymykseen herätti yllättävän kiivasta keskustelua, joten kirjoitan sen uudelleen selventääksesi muutamia seikkoja ja tarjoaakseni kokonaisvaltaisemman vastauksen.

Saanen aloittaa sanomalla, että jokainen neliötuuma ihoa ihmiskehossa pystyy päästämään lämmön poistumaan. Toisin sanoen, jos käytät takkia ilman housuja, jalkasi menettävät enemmän lämpöä kuin vartalo - mutta jos käytät housuja ilman takkia, vartalo menettää enemmän lämpöä kuin jalkasi. Molemmat alueet voivat menettää lämpöä - ja tekevät sen nopeammin altistumisen yhteydessä. Siksi mikä tahansa kehosi osa, joka on alttiimpi kylmälle kuin toinen osa, voi menettää enemmän lämpöä kuin muut kuin vähemmän altistuneet osat.

Tämä on melko selvää, mutta mainitsen sen täydellisyyden vuoksi. sen vuoksi. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että sinun pitäisi yrittää peittää itsesi mahdollisimman paljon, erityisesti suuremmat ihon pinnat, kuten vartalo.

Mielestäni OP yrittää kuitenkin päästä siihen - kaikki muu tasa-arvoinen - jokainen neliötuuma paljasta ihmisen ihoa EI menetä lämpöä samalla nopeudella . Toisin sanoen jotkut ihoalueet menettävät lämpöä nopeammin kuin toiset. Jos seisot kylmässä täysin alasti, jotkut teistä menettävät lämpöä nopeammin kuin toiset. Tämä on kiistaton, biologinen tosiasia. Sallikaa minun selittää:

Ihmisen verellä on monia toimintoja - joista yksi on lämpösäätö. Evoluutiomuutoksena ihmisillä on kehossaan alueita, jotka soveltuvat erityisesti lämmön vapauttamiseen, jotta meidät voidaan jäähdyttää, kun tulemme liian kuumiksi. Näillä alueilla veren virtaus on suuri ja veri kulkee hyvin lähellä ihoa. Nämä alueet ovat:

 • kallo
 • nivusiin
 • kainaloihin
 • jotkut saattavat myös sanoa raajat, kuten sormet ja varpaat.

Näillä alueilla virtaa paljon verta ja iho on melko ohut, jolloin lämpö pääsee verestä nopeammin kuin muilla alueilla.

Jos siis olet epätoivoinen selviytymistilanne, jossa vaarana on hypotermia, nämä ovat kehon alueet, joihin sinun tulisi keskittyä pitämään lämpimänä.

Kainalot on melko helppo pitää lämpimänä, pidä vain kyynärpäät alhaalla, ja vartalo ja olkavarsi eristävät ne.

On tärkeää pitää lämpimät ja kuivat alusvaatteet, jotta myös nivus pysyy lämpimänä.

Ja kyllä, SINUN PÄÄTÄÄN HAT. Vaikka et välttämättä menettäisi "suurinta osaa" kehon lämmöstä pään kautta, se on yksi ihoalueista, joka menettää lämpöä nopeimmin, ja sen pitäisi olla yksi tärkeimmistä asioista, joihin keskityt lämpimänä pitämiseen.

Raajat ovat myös tärkeitä lämpimänä pitämiseksi. Minulla on ystäviä, jotka käyvät lenkillä talvella yllään shortsit ja t-paita. He antavat lämpimän pipon ja hansikkaat juuri ennen kuin menevät ulos, ja ne kaikki riittää pitämään heidät lämpiminä pakkasessa.

Yhteenveto: Jos sinulla on vaatteita tai tapoja Suojaa jokainen tuumaa ihoa kehossasi, tee se. Luulin, että tämä oli tervettä järkeä, mutta ihmiset ryöstivät, joten toistan vielä.

Jos sinulla on kuitenkin vain rajoitetut suojakeinot ja sinun on keskityttävä vain pienen ruumiinosan lämmittämiseen, sinun on parasta keskittyä edellä mainittuihin neljään alueeseen.

http://www.guardian.co.uk/science/2008/dec/17/medicalresearch-humanbehaviour - "Kasvot, pää ja rinta ovat herkempiä lämpötilan muutoksille kuin muu keho, jolloin se tuntuu jos niiden peittäminen estää enemmän lämpöhäviöitä. Itse asiassa yhden ruumiinosan peittämisellä on yhtä paljon vaikutusta kuin muidenkin peittämisellä. "
Tämä osoittaa, että tämä ei ole läheskään niin selvää, kuin tarkoitat. Lämpöhäviö perustuu ihon lämpötilaan, jota keho voi säätää, mutta on yleensä korkeampi (ja menettää siten enemmän) vartalon, ei pään. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1086117/pdf/pnas01858-0029.pdf
Ei saatavana verkossa, mutta nämä osoittavat, että pään läpi tapahtuva lämpöhäviö on suhteessa altistuneen ihon prosenttimäärään, ei mitään erityistä pään suhteen. Pää menettää lämpöä yhdenmukaisesti sen osuuden kanssa paljasta ihoalueesta (eli samalla nopeudella kuin muu iho) Vreeman R, Carroll A.Kausiluonteiset lääketieteelliset myytit, joista puuttuu vakuuttavia todisteita. BMJ 2008; 337: a2769 (20.-27. Joulukuuta). & Collins KJ, Abdel-Rahman TA, Easton JC, Sacco P, Ison J, Dore C. Kasvojäähdytyksen vaikutukset vanhuksiin ja nuoriin henkilöihin: vuorovaikutus hengitystä pidättävän ja alavartalon alipaineen kanssa. Clin Sci 1996; 90: 485 - 492.
#3
+15
Graham
2012-01-29 06:14:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lämpöhäviötä voi tapahtua missä tahansa kehossa useiden prosessien avulla:

 • johtuminen esim. kun istut maassa.
 • Konvektio esim. tuulen viilennyksen vuoksi.
 • Säteily ts. lämpöhäviöt suoraan ympäristöön paljaalta iholta.
 • Haihtuminen eli lämpöhäviö hikoilu.

Muut tekijät:

 • Aineenvaihdunta tuottaa lämpöä; päinvastoin, ilman riittävää ravintoa keho ei tuota lämpöä.
 • Hengitys keho kostuttaa ja lämmittää ilmaa hengitettynä, tämä lämpö menetetään uloshengitettäessä, mikä lisää ilman kylmyyttä ja kuivumista.
 • Rungon koko mitä pienempi runko, sitä suurempi on suhteellinen pinta-ala lämmön menettämiseksi.

Torju lämpöhäviötä:

 • minimoimalla altistuminen iho, joka säteilee lämpöä.
 • Käytä tuulenpitäviä vaatteita minimoidaksesi konvektiivisen lämpöhäviön.
 • Käytä istumamattoa tai istu repussa, kun pidät taukoa johtavan lämpöhäviön estämiseksi. .
 • Käytä kosteutta siirtäviä alusvaatteita minimoidaksesi lämpöhäviöt haihduttamalla.
 • Syö runsaasti energiaa sisältäviä ruokia aineenvaihdunnan ylläpitämiseksi.
 • Hengitä huivin läpi kylmä kuiva ilma.
 • Seuraa lapsia ja ole tietoinen siitä, että he tuntevat kylmän vaikutukset ennen sinua.

Mitä tulee spesifisiin, suuriin lämpöhäviöihin, kehon alueisiin , se riippuu:

 • Jos istut kalliolla tai leirit ilman maan eristämistä, suuret lämpöhäviöalueet ovat kosketuksissa maan kanssa johtavan lämpöhäviön avulla.
 • Jos selkäsi on hikinen repun alla, haihtumisen aiheuttama lämpöhäviö voi tehdä selästäsi suuren lämpöhäviöalueen.
 • Kylmä, kuiva ilma voi tehdä hengityksestä suuren lämpöhäviöalueen.

Yleensä suuret lämpöhäviöalueet ovat niitä, joita ei ole riittävästi suojattu erilaisilta lämpöhäviömekanismeilta, jotka vallitsevat tilanteessa, jossa olet:

Tutkijat kumoavat myytin siitä, että menetät eniten lämpöä pään kautta

Tämä käsittelee lämmönhukkaa yleensä, mutta ei oikeastaan ​​vastaa suoraan OP: n kysymykseen - mihin kehon osiin tulisi keskittyä lämpenemiseen.
@HartleyBrody - Kaikki osat menettävät lämmön tasaisesti. Kuinka muuten Graham voisi vastata tähän sitten? Ei ole yhtä osaa, johon tulisi keskittyä, koska lämpö menetetään ihon läpi tasaisesti. Siellä tehtiin mielenkiintoinen koe, jossa ihmiset upposivat jääkylmään veteen. Näen, löydänkö sen.
Hyvä on, minusta tuntuu siltä, ​​että annan periksi tässä vaiheessa, koska olen niin roskakorissa siitä, mutta "lämpö menetetään ihon läpi tasaisesti" ei ole totta. OP: n kysymys osoittaa, että he tietävät tämän ja kysyvät, missä se menetetään nopeimmin - mutta kaikki vastaukset jättävät tämän huomiotta.
Kyllä, lämpöhäviö voi tapahtua mistä tahansa, mutta kysytään missä se menee nopeimmin.
Sanon hyvän vastauksen väärään kysymykseen
Graham, mielestäni @mjrider saattaa olla sinussa - loistava vastaus lämmönhukan toimintaan, mutta tässä tapauksessa sinun tulisi seurata teoriaa vastauksella - eristää mahdollisimman suuri osa kehosta ja välttää tuulta tai peittää eristys jolla on jotain tuulenpitävää.
#4
+7
mjrider
2012-01-31 03:07:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on kuvallinen vastaus termogrammilla, jotta voit selvittää tämän! Uskon, että tämä on pukeutumaton mies lämpökameran alla (SFW)

enter image description here

Mahdollisesti samaan aikaan myös hikirauhasen jakautumisen kanssa. Minusta tuntuu, että alueet, jotka nopeimmin hikoilevat, menettävät nopeimmin lämpöä - joten iso punainen alue kaverin selässä.
#5
+6
Eric
2017-01-23 14:03:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kysymykseen siitä, missä kehosi menettää lämpöä, ei ole yksinkertaista vastausta, koska keho on hienostunut lämpösäätelijä, ja kehosi menettämä lämmön määrä ja missä se menettää lämpöä, vaihtelee sen mukaan, kuinka lämmin tai kylmä se on " ajattelee "se on.

Lämpösäätelyn ensisijaiset keinot ovat veren virtauksen säätäminen lähellä ihon pintaa ja haihdutusjäähdytys (ts. hikoilu). Oletetaan, että olet huolissasi lämpöhäviöistä kylmissä olosuhteissa, ja puhu vain siitä. Kaikki kehosi osat voivat menettää lämpöä, mutta se ei tietenkään ole yhtä suuri, koska lämpöhäviö on suurempi, jos veri virtaa lähellä ihoa paljaissa kehon osissa. Mjriderin lähettämä termogrammalinkki näyttää monet näistä alueista.

Kylmänä autonominen hermostosi käyttää verisuonten supistusta verenkierron vähentämiseksi alueille. Raajoissasi verenkierto kapillaarikerrosten läpi, joka kiihdyttää lämpöhäviötä, voidaan sulkea kokonaan, ja veri virtaa suoraan valtimoista suoniin verisuonten shunttien kautta. Huomaa, että tähän prosessiin liittyy joitain väitteitä esikapillaaristen sulkijalihasten läsnäolosta, mutta on olemassa tuoreempia todisteita verisuonten shunttien osallistumisesta. Ei ole varma, että kukaan on selittänyt AV-shunttien roolia Raynaud'n oireyhtymässä, mutta Raynaud's kuvaa selvästi, kuinka tehokkaita nämä vaskulaariset shuntit ovat voimassa. Vastaavasti ruusufinni ja erythromelalgia paljastavat kapillaarikerrosten sijainnit, joita käytetään lämmön johtamiseen kuumana.

Kuten muissa vastauksissa mainitaan, verenkierto aivoihin on kuitenkin kriittistä eikä ole kuristunut, joten alueet, kuten niska ja temppeli, joissa veri virtaa ihosi vieressä, voivat olla merkittäviä lämpöhäviöitä, jos niitä ei peitetä.

Huomaa myös, että nämä mekanismit voivat myös vahingossa vaikuttaa hypotermiaan tai paleltumiin, ja joissakin tapauksissa on parempi ylläpitää verenkiertoa. Lappilaisilla ja inuiiteilla on luonnostaan ​​kyky kestää kylmät olosuhteet paljon paremmin kuin me muut. Muiden meidän olisi harjoiteltava muinaisia ​​joogitekniikoita lämmön ylläpitämiseksi, jonka hiljattain suositteli Wim Hof ​​(Jäämies). ikivanha tieto: Käytä säännöllisten vaatteiden lisäksi lämpimiä sukkia, käsineitä, hattua ja huivia. Vaikka jalat ja kädet eivät menetä paljon lämpöä, kun verenkierto supistuu, sinusta tulee toimintahäiriöitä, jos et pidä niitä tarpeeksi lämpimänä.

Kuuman ilmaston näkökulmasta, jossa lämmön menettäminen kiinnostaa, keskitymmekö edelleen näille alueille? Tietysti ilmastointilaite pitää ihmiset mukavina, mutta niille, joilla ei ole varaa siihen, levittävät vettä säännöllisesti ja antavat sen haihtua niillä alueilla, jotka menettävät tehokkaasti lämpöä?
#6
+2
IsobelBrooks
2012-09-10 22:02:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paljon tapoja vähentää lämpöhäviötä: Käytä hattuhuivia ja käsineitä, koska ne pitävät tärkeimmät ruumiinosat lämpimänä. Voit saada fleecy-alushousut, mutta ei fleecy-housuja. Voit myös käpertyä, kuten pingviinit, koska se vähentää pinta-alaa ja säästää ruumiinlämpöä.

Pidän siitä, että suhtaudumme yhdessä - korostetaan hyvin sitä, että on muita tapoja kuin vaatteita pysyä lämpimänä.
#7
+2
Sherwood Botsford
2014-12-05 02:42:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurimmalla osalla kehoasi järjestelmäsi voi rajoittaa veren virtausta ihoon, jäähdyttää ihoa (ja saa sinut kylmäksi).

Paikat, joissa verisuonet kulkevat lähellä ihoa, aiheuttavat suuria lämpöhäviöitä. Kehon osat, joissa on ihonalaista rasvaa, menettävät lämpöä hitaammin. Kun rasvaa on vähän (rinnan sivut, käsivarsien alla), lämpöhäviö on nopeampaa.

Päässä ei ole automaattista lämmönsäätöä, ja se saa noin 25% verenkierrosta. Jos seisot alasti, niin alun perin melko suuri prosenttiosuus (pää ei ole 25% pinta-alaltaan, joten se on alle 25%) tulee irti päästäsi.

Kun kehosi tajuaa, " hei, täällä on kylmä "pintakierto vähenee. Myöhemmin jopa päävirtaukset raajoihin vähenevät. Lihakset jäykistyvät. Sormet eivät osaa tehdä vetoketjuja ja nappeja. (Fumbles) Olet nyt pulassa. Jäähdyttämisen jatkaminen johtaa viileämmän veren menemiseen aivoihin. Suuri lihaskoordinaatio muuttuu epätasaiseksi (kompastuu) Tuomio alkaa mennä, ja puhuminen on heikentynyt (mutisee) Huomaa, että 'navat ovat ominaisia ​​myös matalalle verensokerille. Syö.

Mutta varmuuskopioinnin aikana, kun peität, mitkä lämpöhäviöt ovat peräisin osista, jotka ovat vielä paljastamattomia. Joten kyllä, jos sinulla on talvisaappaat, hyvät käsineet, fleecehousut ja myrskyparkki, kyllä, pääsi todennäköisesti on erittäin suuri prosenttiosuus lämpöhäviösi.

Ehkäisy: Pysy viileänä pysyä kuivana. Avaa, kun edes hikoilet. Jos kädet kylmät, laita hattu. Jos sinulla on edelleen kylmä, aseta huppu.

Jos värisyt, kehosi aineenvaihdunta on jäämässä jälkeen. Vähennä lämpöhäviötä. Poistu tuulesta, hanki lisää vaatteita. Vaihda märät tai hiki kastuneet vaatteet kuiviin. Sinun täytyy ruokkia sitä värisemistä. Syödä. Juoda. Kuumat makeat nesteet ovat parhaita. Kuivuminen häiritsee aineenvaihduntaa.

Estä kuivuminen. Syö lunta, jos sinun täytyy .. Jos et ole vielä kylmä, se ei vahingoita sinua. Puolen snickersin energia sulaa kilon lumen veteen. (Jääkiteet raaputtavat kuitenkin kurkusi raakana) Yksi temppu, jota käytän talvilennoilla, on tuoda kolminkertaisen vahvuuden mehun termos niin lähelle kiehumista kuin pystyn. Täytä kuppi 1/3 täynnä ja pakkaa siihen lunta, kunnes se ei sula. Yksi litra takana tulee 2-3 litraa pellolla.

#8
+1
paparazzo
2017-01-19 21:30:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että lämpöä ja lämpötilaa ei ole käsitelty missään vastauksessa.

Olettaen, että kaikki iho on sama lämpötila, peitä kaikki ihot samalla tavalla. Aloittaminen lämpimänä koko iho on suunnilleen sama lämpötila. Peitä nenän suu ja silmät on ongelmallista.

Mitä tapahtuu, pienempi massa menettää lämpötilan nopeammin. Ihon takana ei ole vain niin paljon lämpökapasiteettia (varaa). Jos menet alastomana kylmänä päivänä, sormesi, varpaat, korvat ja nenä jäähtyvät ensin. Keho voisi lähettää enemmän verta näihin osiin jakamaan kylmää pohjimmiltaan, mutta se ei (ja hyvästä syystä). Keho todella rajoittaa verenkiertoa raajoihin säilyttävän lämmön (lämpötilan) kannalta elintärkeille elimille. Tämä vähentää myös lämpöhäviötä, kun kylmä käsi, käsivarsi, jalka ja jalka menettävät lämpöä hitaammin. Nuo osat palavat paremmin myös kylmästä paleltumia lukuun ottamatta. Keho pitää aivoja tärkeänä elimenä. Joten sen näkökulmasta, mitä keho tekee kylmänä, vartalo ja pää ovat tärkeimmät, mutta useimmat ihmiset eivät halua ryöstää raajoista ja tehdä kylmistä jaloista ja käsistä vielä kylmempiä.

#9
  0
Boozy Vock
2014-11-26 21:04:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka olen henkilökohtaisesti eri mieltä muista vastauksista, haluaisin tehdä asiasta. Ymmärrykseni mukaan peittämätön pää menettää paljon lämpöä. Laita hattu päällekkäin ja katso mitä tapahtuu. Olen metsästäjä ja istuessani huomaan, että kylmät alueet ovat hartiat, munuaiset ja ranne.
Minulla oli Saab 900, jossa oli tuuletusaukot, jotka puhaltavat ranteeseeni, kun laitoin käteni viiva. Oli hämmästyttävää kokea kuinka nopeasti ruumiini lämmitettiin, kun lämpö puhalsi ranteeseeni. Nämä kokemukseni mukaan ovat keskeisiä alueita lämpenemiseen, kun kaikki muu vaatteessasi on tasa-arvoinen.

[Ei oikeastaan ​​täysin totta] (http://skeptics.stackexchange.com/questions/2839/do-we-lose-most-of-our-body-heat-through-our-heads)
Minulla on tapana olla ristiriidassa kahden pisteen kanssa: ensin kylmänä * tuntuvat täplät eivät välttämättä menetä eniten lämpöä, mutta ne voivat myös olla alueita, joilla on alhainen eristys * ja / tai * verisuonet lähellä ihoa. Varsinkin ranteiden (myös reiden sisäpuoliset laskimot) tiedetään soveltuvan hyvin kehon lämpötilan tuntemiseen "ruokkimalla" kehoon lämpöä tai kylmää. Tämä ei toimi, koska ne ovat lämpöhäviöpaikkoja, mutta koska ne mahdollistavat helpon lämpökytkennän ulkopuolelta ja verenkierto siirtää siellä sovellettavan lämpötilan nopeasti kehon ytimeen.
#10
-3
Hartley Brody
2012-01-29 08:38:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit vastata suoraan kysymykseen kolmeen alueeseen, joka menettää lämpöä nopeimmin:

 • pää
 • Nivus
 • Kainalot

Siksi juuri nämä alueet kasvavat luonnollisesti eniten hiuksia ihmiskehossa. Se on evoluutio-mukauttaminen pitämään meidät lämpimänä. Näillä alueilla virtaa paljon verta ja se kulkee hyvin lähellä ihon ulkokerrosta, jolloin se voi jäähtyä nopeammin ja alentaa kehomme lämpötilaa. Se on kaikki verta, joka kiirehtii kallon ympärille, jalkoihisi tai käsivaroihisi.

Pään peittäminen ei ole järkevää. Kuten muut ovat maininneet ja useimmat ihmiset jo tietävät, suuntaa se sinne, missä menetät suurimman osan ruumiinlämmöstäsi, joten kuivan, tuulenpitävän hatun, jossa on paljon parvea, käyttäminen on aina fiksu idea, jos olet kylmä.

Nivusit ja kainalot ovat hieman hankalampia. Jos olet pukeutunut ihmisten normaalien sosiaalisten normien mukaan, olet todennäköisesti kunnossa. Mutta jos jostain syystä olet kylmässä vain vähän tai ei lainkaan vaatteita, näihin alueisiin on keskityttävä eniten.

Pidä kädet tiukasti sivuillasi ja peitä nivusisi käsilläsi. Paitsi että luonnollinen reaktiomme koko "alasti olemiseen", se on myös paras tapa pysyä lämpimänä ilman vaatteita!

Tämä on väärin. Myytti lämmön menetyksestä pään läpi on kumottu ja jos nivusten ja kainaloiden karvat olisivat olleet välttämättömiä eristämiselle, olisimme kehittäneet syntymästä lähtien kasvavia pehmeitä untuvaisia ​​hiuksia, ei murrosikäisistä kasvavia karkeita hiuksia.
Lähde tähän on enimmäkseen isäni, joka on lääkäri. Myös "pää" -vaatimuksen tukevat ystäväni, jotka menevät juoksemaan talvella shortseissa ja t-paidassa: he pukeutuvat hattuun ja käsineisiin, ja ne riittävät pitämään koko kehon lämpimänä. Vaikka päätä voidaan yleensä korostaa liian lämpösäätelyssä, se on silti erittäin tärkeä lämpöhäviön lähde. On vaarallista, että joku, joka vain lukee [wikipedia-sivu sääntelystä] (http://fi.wikipedia.org/wiki/Thermoregulation#Thermoregulation_in_humans), kieltää "vääriä" tapoja pysyä lämpimänä.
Epäilen, että shortseissa ja t-paidoissa juoksevat ihmiset tarvitsevat hattua, koska pään yläosassa on hyvin vähän lihaksia, joten tämä ruumiinosa jäähtyy, kun taas lihakset pitävät loput kehosta lämpimänä he käyttävät juoksussa.
Jee! Kallolla on myös ohut iho ja suuri verisuonten pitoisuus lähellä ihoa, jolloin veri voi jäähtyä paljon nopeammin. Tästä syystä ihmiset ovat yleensä paljon huolestuneempia, kun he saavat leikkauksen päähänsä, kun he saavat leikkauksen muualle kehoonsa. Nopean verenvuodon mahdollisuus on paljon suurempi.
En todellakaan ymmärrä, miksi minut äänestetään alhaalla ...
@grahm voitko lainata tätä kiitos. koska terve järki alkaa potkia päähän, on kehosi huipulla ja lämpö nousee .... niin miten tämä "purettu" kyllä, ymmärrän, ettet pysy lämpimänä, jos sinulla on vain hattu ja mitään muuta kuin silloin, jos et ole päälläsi mitään. mutta mikä kehon osa menettää enemmän lämpöä / tai menettää lämpöä nopeimmin .. kuten kysymys kysyy
Olen samaa mieltä siitä, että sinusta ** tuntuu ** kylmintä päähäsi, joten sen peittäminen lisää lämpöpätevyytesi. Valitettavasti olen samaa mieltä muiden julisteiden kanssa siitä, että ihosi menettää lämmön tasaisesti, joten parasta on pukeutua vaatteisiin, jotka eristävät mahdollisimman suuren alueen (yleensä vartalo ja sitten jalat). On selvää, että huppu on hyvä asia, mutta vain siksi, että se lisää katettua aluetta.
En ole äänestänyt alhaalla, mutta mielestäni syy johtuu siitä, että jos vahvistaa väärinkäsitystä siitä, että suurin osa lämpöä menettää pään kautta (katso vastauksestani, miksi tämä on väärä.) Olen samaa mieltä pään lämpimänä pitämisestä, mutta väite "suurin osa lämmöstä menetetään pään kautta" on parhaimmillaan hieman kiusallinen ja pahimmillaan väärä.
On kiistaton, biologinen tosiasia, että ** ihosi ei menetä lämpöä tasaisesti. ** Menetät lämpöä, kun ihosi pinnan lähellä on paljon verta. Siksi alueet, joilla on paljon verisuonia lähellä ihoa, menettävät lämpöä nopeammin kuin alueet, joihin ne on haudattu syvemmälle. Se ei ole keskustelua tai mielipidettäni, se on tiedettä.
Pää on yksi alueista, joka menettää lämpöä nopeimmin. En sano mitään siitä, onko se _ suurin_ lämpösi vai _ puoli_ lämpöäsi, tai mitään sellaista. Sinun pitäisi keskittyä pitämään se lämpimänä. Se ei ole väärinkäsitys. Ja kyllä, jos sinulla on lämmin villahattu ja olet täysin alasti alapuolella, menetät _ suurimman osan lämmöstäsi kehosi kautta. Joten kyllä, menetät lämpöä alueilla, joita ei ole suojattu. Mutta kysytään ** mitkä ** alueet ovat tärkeimpiä suojella, kaikki muut ovat tasa-arvoisia.
"Pää on yksi alueista, joka menettää lämpöä nopeimmin. En sano mitään siitä, onko se suurin osa lämmöstäsi" ... "Kuten muut ovat maininneet ja useimmat ihmiset jo tietävät, päätä sinne, missä menetät suurimman osan kehosi lämpö "Se on * täsmälleen * mitä sanoit - tai ainakin vahvasti epäsuorasti, tarkoititko sitä vai ei! Olen samaa mieltä siitä, että pää pitää lämpimänä - katso lisätietoja kommenteistani chatissa. Suurin ongelma mielessäni on, että tarkoitat (halusitko vai ei), että sinun tulisi keskittyä pitämään pää lämpimänä vartalon yläpuolella, mikä ei mielestäni ole järkevää!
Jos se on kiistaton biologinen * tosiasia *, olen varma, että voit helposti mainita tusina tutkimusta, joka osoittaa tällaisen. "Kiistaton tieteellinen tosiasia" on yleensä jonkun turvapaikka ilman todellisia todisteita. http://www.guardian.co.uk/science/2008/dec/17/medicalresearch-humanbehaviour
Pysyn poissa pääkeskustelusta (2 kuukautta myöhässä juhliin), mutta ** nivusin ja kainaloiden hiukset ** palvelevat todennäköisesti evoluutiotoimintoa, joka tarjoaa enemmän pinta-alaa feromoneille hengailua varten ja minulla on siten paremmat mahdollisuudet potentiaalisen kaverin nenän kiinni saamisesta


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...