Kysymys:
Kuinka sitoa Prusikin solmu?
Reverend Gonzo
2012-01-25 23:09:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prusik-solmut ovat hyödyllisiä hätätilanteissa, koska niitä voidaan käyttää sekä köyden kiipeilyyn (kanjonista ulos) että köydestä alaspäin kiipeilyyn (räppääminen) ilman, että joku muu antaa palomiehen rajan.

Kuinka sitoisinko oikein sitoa Prusikin solmun?

Samanlaisia ​​solmuja ovat [Autoblock eli ranskalainen Prusik] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Autoblock) ja [Klemheist] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Klemheist_knot). heidän suhteellisista ansioistaan, mutta molemmat on vaikeasti sitoa hieman helpommin kuin prusik. Ne ovat myös kätevä tapa tarjota säädettävä kireys tarp-harjanteelle jne
üks vastaus:
#1
+23
user87
2012-01-25 23:15:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuva on tuhannen sanan arvoinen:

Illustration of a prussik knot

Olen käyttänyt kahta ensimmäistä vaihetta useita kertoja. Onko lisäpiireistä paljon hyötyä?
Kitkan voisin nähdä, mutta paino laitetaan edelleen kokonaan solmusta tuleviin kahteen päähän. Kiitos!
@TimothyStrimple Enemmän kääreitä = enemmän kitkaa. Testaat sen ja näet, pysäyttääkö se laskeutumisen ilman käsiä. Jos se luistaa, lisäät lisää kääreitä.
Kokemukseni mukaan @TimothyStrimple riippuu siitä, millaista toimintaa teet. Jos se on vain turvatoimenpide itsevarmistukselle, yhden tai kahden kääreen tulisi olla riittäviä, koska putoaminen puristaa prusikin hyvin nopeasti. Kuitenkin, kun käytän paria prusikaa nousemaan köyteen, haluan yleensä vähintään 3 kääriä, koska tarvitsen prusikin puremaan köyteen heti, jotta en menetä mitään vaivaa liukumalla.
Köyden paksuudella on myös merkitystä. Mitä suurempi ero köysien välillä on, sitä todennäköisemmin tarvitset kaksois- tai kolminkertaisen (kuvassa olevan) prusik-solmun.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...