Kysymys:
Mitkä ovat tehokkaimmat keinot sytyttää tulipalo kylmässä?
motoxer4533
2012-01-25 03:35:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaellan ja leirin usein Keskilännen metsissä (Ohio, Michigan, Kentucky jne.). Mitkä ovat parhaat strategiat tulen sytyttämiseksi, kun otetaan huomioon, että tämä ilmasto voi tulla melko kylmäksi syksyn & Winter -talvella Olettaen, että minulla on sytytin, mitkä materiaalit olisi parasta kerätä? Ovatko minkä tahansa tyyppiset puurakenteet parempia tähän ilmastoon (tapee, hirsimökki jne.)?

"Kuinka tehdä tulta erämaassa" on aihe, joka on tarpeeksi laaja monille kirjoille. Voitko kaventaa sitä? Kuten "Mitä laitteita, jotka ovat pienempiä kuin X, minun pitäisi tuoda tuleen tässä tilanteessa?" Tai "mitkä takomaiset materiaalit saavat hyvän sytytyksen tilanteessani?"
@JayBazuzi - hyvä asia. Päivitin kysymykset lopussa.
Parempi, mutta luulen, että voisit tehdä siitä vielä kapeamman, kuten "mitä * tinder *" tai "miten löydän kuivaa sytytystä sateessa".
Kukaan ei ilmeisesti ole vielä maininnut sitä, mutta kepin "sängyn" tekeminen tulelle nostaa sen kylmältä maalta ja auttaa. Sängystä tulee myös hyödyllinen hiilikerros, kun se palaa hyvin.
Viisi vastused:
#1
+15
jches
2012-01-25 04:35:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tulipaloja voi sytyttää monella tapaa, sytyttimestä suklaapatukkaan ja soodakannuun. Perusperiaatteet ovat kuitenkin aina voimassa: tarvitset happea, lämpöä ja polttoainetta (katso palokolmio). Jos pystyt yhdistämään nämä kolme oikein, saat tulen.

Tulen sytyttämisessä on eräänlainen taide. Tarvitset yleensä:

  • Tinder : pienet oksat (kuivat männyn oksat ovat hyvä lähde), setri- tai koivukuorta, nukkaa kodin pesutilasta tai sanomalehti kaikki tekevät erinomaisesta tinderistä. Ei ole huono idea pitää pieni määrä tinderiä repussa muovipussissa, mutta yleensä voit löytää tarpeeksi metsästä. Katso: Tinder (Wikipedia) luettelo muista materiaaleista, jotka tuottavat hyvää tinderiä.
  • Kindling : hieman suuremmat puupalat, joilla voit sytyttää
  • Hyvä erikokoinen puu, joka auttaa rakentamaan sytytyksen.

Voit joko pinota sytytyksen tinderisi ympärille tai päälle. ennen kuin sytytät sen, tai lisää se, kun tinder palaa. Liekillä on taipumus palaa alhaalta ylöspäin, joten sytyttimen käynnistäminen tampereiden päälle ei toimi yhtä hyvin (jos ollenkaan).

Jos käytät tulitikkuja, pinoa sytytyksiä niiden ympärille tai päälle. tinder, tekemällä eräänlainen "hirsimökki" tai "tipi" pienistä sauvoista. Varmista, että jätät tilaa ilmalle päästäksesi liekkiin, ja tikkusi aukko sytyttimen sytyttämiseksi.

Kun tinder on syttynyt, liekin tulisi kasvaa hitaasti, kuluttaa tinder ja sytyttää sytyttimen. . Liekin puhaltaminen varovasti lisää happea ja auttaa tätä prosessia. Lisää puuta ja puhalla tai tuuleta tarpeen mukaan ja lisää vähitellen puun kokoa, kun liekki kasvaa. Ennen pitkää sinulla on mukava liekki, ja voit istua alas ja nauttia lämmöstä.

#2
+9
Shawn
2012-01-27 14:30:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun kylmä lämpötila on ongelma, tulesi voi olla vaikeampaa sytyttää, mutta suurin syy todennäköisesti olet itse. Kylmät kätesi ja kärsivän kärsivällisyytesi tekevät tulesta todennäköisemmin vaikeampaa kuin mikään muu.

Sormettomat käsineet pitävät kätesi lämpiminä samalla, kun ne sallivat oksien ja lehtien sekä sytyttimen hienon käsittelyn.

Voit myös suojautua tuulelta pitääkseen olosi mukavammaksi yrittäessäsi sytyttää tulen. Tai tee itsellesi kuuma juoma (kyllä, liesi).

Myös tiimityö. Juoksu vuorotellen metsässä keräämällä polttopuuta (lämmittämällä itseäsi) ja työskentelemällä tulella (jäädyttämällä kätesi).

#3
+8
berry120
2012-01-25 04:11:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyvä sytytys ja tinder ovat välttämättömiä - esimerkiksi puuvillapallot, sanomalehdet, wc-paperi tai kuivattu puu voivat olla hyödyllisiä täällä. Jos et ole tuonut mitään mukanasi, etsi pieniä, kuivia oksia, joiden pitäisi syttyä melko helposti. Muut kuivatut materiaalit, kuten kuivattu ruoho, toimivat myös hyvin.

Tavallisten tulitikkujen ja sytyttimien lisäksi minulla on aina myös tulipalo - sen käyttämiseen tarvitaan vähän taitoa, mutta se luo kipinöitä melkein missä tahansa , vaikka se olisi kylmä ja märkä (vaikka tietenkin varmista, että tinderisi / sytytyksesi eivät ole!)

Kun tinder on syttynyt, lisää hitaasti hehkutus (älä lisää liikaa kerran tai todennäköisesti nälkää happiliekkiä. Kun sinulla on mukava tuli tulen kanssa, voit lisätä isompia tukkeja, asteittain ja varmistaen, että ne ovat täysin kuivia, kunnes sinulla on kokoinen tulipalo tarvitset.

Vaikka se ei olekaan osa tätä kysymystä, mielestäni kannattaa aina muistaa, että sinun tulisi kuitenkin ryhtyä toimenpiteisiin varmistaaksesi, että myös tulesi sammutetaan turvallisesti - katso täältä vastaavaan kysymykseen!

#4
+7
mjrider
2012-01-28 23:38:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos löydät kohtuullisen määrän puolikuivaa koivun kuorta (joka sisältää luonnollista kiihdytintä), olet ainakin hyvässä alussa. Sitten yleiset tulipalojen askeleet palaavat takaisin kahtia.

#5
  0
Jani Hyytiäinen
2017-05-03 16:55:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En näe ilman lämpötilan olevan mitään merkitystä yhtälössä. Kirjoitin juuri joitain ohjeita leirin aloittamiseksi, ja niiden tulisi koskea melkein jokaista tilannetta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...