Kysymys:
Onko teltan väreillä toiminnallisia tarkoituksia?
Chris Mendez
2016-03-07 21:07:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostan uutta telttaa ja harkitsen mallia, joka on saatavana kahtena eri värisenä - kirkkaan oranssi ja tummanvihreä.

Pelkästään esteettiset mieltymykset syrjään (ts. kuten oranssi enemmän kuin vihreä) , onko kirkkaanvärisen teltan ja luonnonvärisen teltan välillä toiminnallisia tai käytännöllisiä eroja?

enter image description here

enter image description here

Hauska tosiasia: punaiset ja violetit värit ovat raskaimpia, kun taas keltainen on kevyin. Opit sen, kun työskentelet paperikaupassa ja kärryt paperin ympärillä. En tiedä onko teltassa olevan värin määrä verrattavissa paperilaatikossa olevaan väriaineeseen, mutta ... et koskaan tiedä!
@corsiKa En sanoisi, ettet koskaan tiedä, voit vain punnita heidät!
@JasonC Poistu täältä järkevillä harjoituksillasi väärennettyjen lausuntojen asettamiseksi sänkyyn. [Skeptics.se] on niin!
Kun olin lapsi, yksi telttamme oli keltainen. Yksi tapauksista, jolloin palasimme, sen väri muuttui mustaksi, koska pienet kärpäset peittivät sen kokonaan. Olen nähnyt muutaman kerran, että nämä hyönteiset olivat hyvin kiinnostuneita kirkkaan keltaisesta ja vähemmässä määrin valkoisesta.
Meillä oli pitkään sininen teltta, ja se (a) ei ollut ylpeä maisemassa, joka oli täynnä järviä ja (b) helppo havaita kaukaa.
Yöllä sininen teltta on helppo löytää; punainen tai oranssi teltta näyttää mustalta.
Yksitoista vastused:
#1
+45
gerrit
2016-03-07 22:40:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat vähentää visuaalisia vaikutuksiasi muihin alueen ihmisiin, valitse teltta, jonka värit vastaavat maisemaa, johon aiot leiriytyä. Vihreä metsässä tai muilla kasvillisilla alueilla, ruskea autiomaassa, valkoinen talviurheiluun.

Jos kuitenkin olet vaikeuksissa ja haluat tulla löydetyksi, se auttaa saamaan erittäin kirkkaan teltan, joka erottuu. Teltta, jonka näet kilometrien päästä. Teltta, joka ärsyttää toista retkeilijää, jolla oli vain illuusio olla yksin maailmassa, ja nyt hän ei ole. Tällainen teltta saattaa pelastaa henkesi, jos pelastuslaitokset etsivät sinua.

Joten vähentää visuaalista vaikutusta: valitse naamiointi. Pelastuksen nopeuttamiseksi hätätilanteessa: valitse mikä tahansa, mutta naamiointi

"Jos haluat vähentää ympäristövaikutuksiasi, valitse teltta, jonka värit vastaavat maisemaa, johon aiot leiriytyä" - Voitteko kertoa tästä vielä hieman enemmän? Olen varma, että sinulla on jotain mielessä, mutta en voi ajatella minkäänlaisia ​​ympäristöhaittoja, jotka johtuvat huonosta värien koordinoinnista.
@RussellSteen Tarkoitan vain visuaalista vaikutusta. Epäilen, että sillä on paljon eroa ekosysteemille, mutta kuka tietää?
Ei vain hätätilanteisiin - kirkkaat teltat auttavat myös palatessasi leirintäalueellesi.
Sillä ei ole merkittävää vaikutusta ekosysteemiin. Suurin osa eläimistä ei edes näe eroa punaisen ja vihreän välillä, joten vaikka oranssi teltta saattaa tuntua hieman vaaleammalta, se sulautuu todennäköisesti melkein yhtä hyvin kuin vihreä, siksi myös ruskeat ja oranssit eläimet (tiikerit, ketut), ovat melkein näkymättömiä muille eläimille, vaikka näemme ne selvästi vihreällä taustalla. Petoeläimet ja hyönteiset näkevät laajemman värivalikoiman. Mutta en usko, että linnuilla on joka tapauksessa suuri metsästysalue, ja vikoja houkuttelevat tietyt mallit.
Kun reppuretki, kirkas teltta ei vain auta sinua löytämään hätätilanteessa tai palatessasi leirille, se tekee leirintäalueestasi näkyvämmän myös muille retkeilijöille. Osa siitä, miksi ihmiset menevät erämaahan, on olla yksin, kuvittele palatessasi leiriin vain saadaksesi selville, että joku on perustanut leirin aivan viereen, koska he eivät nähneet telttasi hyvin tai päinvastoin
@DLS3141 Jos en näe naapureita enkä kuule naapureita enkä haista naapureiden hajua, niin en välitä heidän olemassaolostaan. Toisaalta, jos laajalla arktisen alueen tundran laaksossa on luonnottoman kirkkaan keltainen täplä, se saattaa pilata erämaatunnelman jopa 5 km: n etäisyydeltä.
@gerrit varma, ovatko naapurit näkymättömiä ja hiljaa. Mutta sano, että olet poissa päivästä ja tule takaisin etsimään uusia naapureitasi, jotka eivät nähneet naamiointitelttasi ruoanlaittoa leirintäalueesi vieressä karhumaassa.
@DLS3141 Aika siirtyä sitten :) näen mielesi, en ajatellut tätä haittapuolta.
Se on todella ärsyttävää, kun pääset leirintäalueelle sen jälkeen, kun olet melonnut avoimen järven läpi tuulta vastaan ​​ja vaikean laskeutumisen kautta vain saadaksesi selville, että leirintäalueella on jo joku, jolla on pieni tummanvihreä teltta, jota et voinut nähdä kaukaa. Yksi telttani on melkein näkymätön, koska sen vihreä, tapasi ripustaa punaisen pyyhkeen "kuivumaan", pitää muiden leiriläisten vierailut alaspäin
@RussellSteen Jos olet villi leirintäalue jossain, sinun ei pitäisi, vihreässä ympäristössä oleva vihreä teltta houkuttelee vähemmän puistonvartijaa
@Nic - Alkuperäinen kommenttini koski "ympäristövaikutuksia" eikä "lain kiertämistä".
#2
+23
Russell Steen
2016-03-07 21:09:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos harrastat varkain telttailua, on hyödyllistä saada teltta, joka sulautuu sisään. Jos leirit siellä metsästyspaikoilla, auttaa teltta, jonka kontrasti on kirkas ja korkea, jotta voit olla varma, että sinut nähdään. / p>

Myös (kiitos Ben Crowellille kommentista) saatat haluta, että tiheät tieliikenteen alueet sekoittuvat teltat häiritsevät maisemia vähemmän. Suurikontrastiset teltat voivat olla hyödyllisiä takamaalla, jotta telttasi olisi helpompi havaita.

Tästä huolimatta en ole koskaan harkinnut värejä telttaostoksissa.

Minäkin, mutta ymmärrän nyt, että telttani olivat vain yhtä väriä.
Jos leirit kesällä takamaalla, johon saapuu paljon kävijöitä, voi olla mukavaa, jos ihmisillä on vihreät tai ruskeat teltat, jotta maiseman kauneus ei saastuisi niin paljon. Jos olet vuorikiipeilijä tai menossa syrjäiselle takamaiden alueelle, voi olla hyödyllistä, että telttasi on erittäin näkyvä väri; voi olla hyödyllistä esimerkiksi, jos puolueesi jäsenet eksyvät ja heillä on vaikeuksia leirin löytämisessä.
#3
+16
Mr.Wizard
2016-03-08 19:23:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on Marmot-teltta, ja nämä olivat minun värivaihtoehtoni. Valitsin kirkkaamman, koska ajattelin, että olisi hyödyllistä jos eksyisin ja tarvitsisin näkyvyyttä joko kadonneen omalta leirintäalueeltani tai tarvitsen pelastusta ja koska oranssi näytti iloisemmalta.

Huomasin, että vaaleanharmaat ja oranssit kankaat päästivät läpi enemmän aamuvaloa kuin oliivinvihreät teltat, joihin olen nähnyt vertailevan (ei kuitenkaan täysin samaa telttaa). Tästä voi olla hyötyä herätessä aikaisin ja / tai nähdäksesi pukeutumisen, mutta se voi myös lyhentää uneni, koska läpinäkymättömämmän kärpänen voisin nukkua, kunnes teltta alkoi lämmetä. Nyt tiedän, että minun täytyy tuoda silmäside, jos aion nukkua.

Ehkä se vaikuttaa myös lämpötiloihin.
Erinomainen yhdistelmä: Ulkotelta vihreä, sisempi kärpänoranssi. Se tuntuu ehdottomasti lämpimältä ja vieraanvaraiselta aamulla (olen kauhea nousta ylös).
#4
+7
Philip Oakley
2016-03-09 02:23:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teltan värisävy voi vaikuttaa myös siihen, houkuttelevatko hyönteiset ja kärpäset telttaan.

Joissakin tapauksissa tietyt kärpäset pitävät tietyistä röyhkeistä väreistä.

Kuitenkin yleisemmin ne kärpäset, jotka suojaavat tummemmissa onteloissa ja ruohon alla, ja lehdet pitävät pimeästä teltasta, kun taas vaaleampi sävy voi saada nämä kärpäset parveilemaan normaalin tumman lehvistönsä yläpuolelle (tämä on "vihreän" teltan kanssa).

Skotlannissa näin voi olla kääpiöillä, jotka voivat pilata muuten upean leirintäalueen, kun ilma on ja taivas on pilvinen. (Purevat naiset, jotka haluavat veriruokaa parittelua varten), kääpiöt kokoontuvat teltan sulkuventtiiliin, ja jos on melko pimeää, ne voivat jopa ryömiä teltan ulkopinnan yli. Tämä voi olla huono, kun astut telttaan ja poistut teltasta, kun he harjoittavat sinua, uhria ...

#5
+6
Roshan Bhumbra
2016-03-09 00:38:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemukseni mukaan, paitsi hätätilanteissa ja eksymisessä, telttasi värillä voi olla kolme eroa:

  • Tummempi väri lämpenee auringossa kuin vaaleampi. (yleensä)
  • Jos olet kiireisellä leirintäalueella, monilla ihmisillä on vihreä teltta, mutta harmaa ja oranssi ovat harvinaisempia värivaihtoehtoja. Tämä helpottaa telttasi löytämistä leirintäalueen eri puolilta.
  • Kirkkaammat värit houkuttelevat enemmän hyönteisiä, mikä on hieman ärsyttävää.

Riippuen leirintäalueestasi usein saatat haluta eri väriä

#6
+6
Olin Lathrop
2016-06-26 19:36:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluan henkilökohtaisesti olla mahdollisimman huomaamaton erämaassa. Vaikuttaa siltä, ​​että keskitytään paljon, jopa fanaattiseen omistautumiseen, jätä jälkiä . Vaikka kirkkaat värit eivät teknisesti jätä jälkeä, kun otat teltan alas, saastutat turhaan kenenkään muun näkymän, joka sattuu olemaan. Se on kuin hyppääminen ylös ja alas huutaen "Tässä minä olen, tässä minä olen".

Useimmiten häiritsemättömyys on vain kohteliasta muille, mutta voi olla aikoja, sillä sillä on väliä. Yksi ilmeinen tapaus on varkain leiriytyminen. Paikoista, joissa maata valvotaan tiukasti, kuten Uusi-Englanti, ei ole aina helppoa löytää selkeästi laillista paikkaa leirille. Joskus paras vaihtoehto on mennä muutama 100 metriä metsäalueelle, olla mahdollisimman huomaamaton ja tietysti vaikuttaa mahdollisimman vähän.

Varkaus tai muu laiton toiminta on toinen asia, tosin tosin pieni, kysymys. Kerran uin ystävien kanssa järvessä polun reunalla. Panimme pakkauksemme alas veden reunaan. Kun palasimme takaisin, yksi ystäväni pakkaus oli poissa, ja toinen oli ammuttu läpi. Kaivos oli täysin koskematon vain noin 2 metrin päässä. Ainoa ero näytti olevan se, että minun oli oliivinharmaa-vihreä, ja muut olivat kirkkaita värejä. Vaikuttaa siltä, ​​että varkaat eivät yksinkertaisesti huomanneet minun pakettiani.

Etsin tällä hetkellä pienen reppumateltan, joka eksyi lentokoneen matkatavaroihin viime kesänä. Olen hyvin tyrmistynyt monista vaihtoehdoista, jotka tulevat vain kirkkailla häiritsevillä väreillä. Ne eivät ole minulle aloittelijoita. Onneksi jotkut yritykset saavat sen ja joko tarjoavat värivalinnan tai yhden vaimennetun värin.

#7
+6
interrobang
2016-06-29 15:33:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sen lisäksi, että ne ovat helposti havaittavissa tai helposti piilotettavissa ja edellisten vastausten tarkentamiseksi, tietyt värit voivat houkutella tiettyjä hyönteisiä, joilla voi olla merkitystä leirintäalueellasi.

Esimerkiksi Tsetse-perhoa houkuttelee sekoitus mustaa ja tummansinistä väriä. Joten jos aiot leiriytyä siellä, missä he ovat endeemisiä, harkitse muita valintoja - pitäen mielessä toinen eläimistö, jota vaihtoehtoiset värit voivat houkutella.

#8
+6
Andrius K
2017-09-16 14:19:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yhteenvetona vain muista vastauksista ja lisäämällä jotain puuttuvaa:

  • Kuten mainitsit, valitse ympäröivä luonnon väri, jos haluat sulautua mukaan (esim. villin telttailun aikana, missä se ei ole laillista). Vihreä, ruskea, harmaa tai valkoinen leirintäalueesta riippuen.
  • Valitse kirkas väri hätätilanteita varten (pätevä syy) tai oman leirisi löytämisen helppous (ei niin kelvollinen, älä menettele niin huolimattomasti) leirisi näkymä). Oranssi toimii parhaiten.
  • Hyönteiset. Vaikka useimmat eläimet eivät häiritse värejä, jotkut värit houkuttelevat hyönteisiä. Esim. keltainen Nemo Hornet Elite voi olla painajainen tietyntyyppisten hyönteisten kanssa.
  • Lämpötila. Pimeä voi lämmetä keskipäivällä, kirkas on mukavaa aikaisin aamulla (vaikka sillä voi olla vain psykologinen elementti, jos leiriytyy kylmillä alueilla).
  • Vaalea sävy. Jos vietät enemmän aikaa teltan sisällä nukkumatta (esim. Rankkasateessa), oranssi sävy (Big Agnes kupari kannustaa) ei ole paras, jos yrität lukea kirjaa / sytytystä. MSR Hubba Hubba -teltat, joissa on harmaa, sopivat parhaiten lukemiseen, erittäin kirkkaaseen ja luonnolliseen valoon. Tummat värit (tummanvihreä) soveltuvat vain nukkumiseen, vaaleanvihreä (mikä tahansa Nemo-teltta, jossa on koivunvihreää) on hyvä viettää aikaa sisällä, koska sillä on yleensä vähän sävyä valoon.
  • Masennus / melankolia . Unohdin tämän lainkaan lähettäessäni ensimmäisenä, koska se ei vaikuta minuun, mutta on todellisia ihmisiä, jotka ilmoittivat emotionaalisista ongelmista pitkään viipyessään vihreissä teltoissa. Ratkaisu masentuneille on kevyet MSR-teltat, joissa on tumman oliivinvihreä euronvärinen perho. Tämä tietty väri ei luo vihreää sävyä, lisäksi kangas on ohut, joten se on vain pimeää ulkopuolelta ja kirkasta sisältä.

Henkilökohtaisesti haluan sulautua hyvin ja yleensä vaeltaa sisään ruohoalueet, joten mieluummin vihertävän sävyn teltta, jossa on oranssi jalanjälki (hätätilanteessa). Vaaleanharmaa on lähellä toista kirkasta ja luonnollista tunnetta.
Pidän yhteenvedostasi lukuun ottamatta kommenttisi "ei niin pätevä" yhdestä pisteestäni. Kukaan ei * aio * eksyä, jne. Minulla oli kerran teltta puhaltaa pois, kun voimakas tuuli tuli keskipäivällä kovalle alueelle, jossa oli vähän hyviä kiviä sitoa. En tarkoittanut sitäkään, mutta kirkkaat värit olivat hyödyllisiä.
Kiitos tunnustamisesta tunnetilasta, kuten masennuksesta, johon monet ihmiset, myös minä, voivat vaikuttaa. Se voi estää meitä edes menemästä matkalle joskus, joten vihje siitä, miten auttaa, on erittäin tärkeää.
#9
+1
J Bergen
2017-09-17 20:11:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä. Yum Yum keltaista käytetään pelastuslauttojen telttana, koska se on helppo nähdä merellä. Punainen keskiväri pitää lämpöä kylmässä, mutta heijastaa lämpöä kesällä. Tummat värit sekoittuvat paremmin, jos et halua nähdä. Valkoinen on viileä kesällä. Musta lämpenee parhaiten talvella. Joten teltan käyttö.

"Punainen keskiväri pitää lämpöä kylmässä, mutta heijastaa lämpöä kesällä." Onko sinulla viitteitä siihen?
#10
+1
Sherwood Botsford
2017-09-18 01:51:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaaleat värit eivät kuumene niin paljon päivällä, eivätkä jäähty niin paljon yöllä. Vaaleat värit päästävät enemmän valoa telttaan. Jos olen myrskyisä, haluaisin mieluummin olla valkoisessa / vaalean beigessä teltassa kuin punaisessa tai vihreässä.

#11
  0
Michel Keijzers
2019-12-11 03:53:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useimmat asiat ovat jo sanottu, ainoa esine, jota en löytänyt, on se, että jos siinä on monivärinen kuvio, teltan pystyttäminen saattaa olla hieman helpompaa (varsinkin kun kummallakin puolella on oma väri) ; tämä pätee pääasiassa silloin, kun teltta on iso.

Lisäksi kevyempi teltta on helpompi asentaa pimeässä, jos et halua käyttää valoa, koska vaalea pinta heijastaa valoa paremmin (esim. hyttysten takia tai muista syistä).Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...