Kysymys:
Kuinka ankkuri on kiinnitettävä, kun ankkuroin pienen jahdin tuntemattomalta maalta?
Rory Alsop
2012-01-25 05:27:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Purjehdessani voin ankkuroitua joka ilta eri lahdelle ja ottaa veneeseen laskeutua nukkumaan teltassa yön yli.

Olen aina huolissani siitä, että aamulla herättäessä venettä ei ehkä enää ole siellä. Miten voin valita sopivan merenpohjan ankkuroitavaksi tai varmistaa ankkurin tukevan kiinnityksen, vaikka vuorovesi muuttuisi?

Kaksi vastused:
#1
+15
xpda
2012-01-25 05:41:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aseta ankkuri kääntämällä moottoria, kunnes ankkuriketju on tiukka, ja käytä sitten moottoria keskinopeudella varmistaaksesi, että ankkuri on kaivettu sisään. Voit katsella GPS: ää varmistaaksesi, että nopeus on nollan (ja ankkuri ei vedä) kun teet tätä.

Jos kuitenkin vuorovesi ja / tai tuuli muuttuu, se voi vetää määrätyn ankkurin. Jos käytät PALJON ketjua ja se ei ole liian tuulinen eikä virta ole liian nopea, vene vetää ketjua vain eikä vedä ankkuria. Lisäksi, jos se vetää ankkuria ylöspäin ja sinulla on paljon ketjua, se todennäköisesti tarttuu jälleen jonnekin lähellä (ellei se mene reunan yli syvään veteen).

Jotkut ihmiset asettavat kaksi ankkuria , yksi kumpaankin suuntaan vuorovesi. En usko, että voisin tehdä sen ilman, että päädyin sotkeutuneeseen ketjun sotkuun.

Ehkä voisit saada langattoman ankkurihälytyksen, joka soi teltassasi, kun vene liikkuu.

#2
+10
DJClayworth
2013-04-09 07:54:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se, mitä xpda kirjoittaa ankkurin asettamisesta, on oikein (vaikka toivottavasti tiedät tämän, jos purjehdit omalla veneelläsi). Sen lisäksi, mitä hän sanoo, varmista, että sinulla on oikeanlainen ankkuri sängylle ja että sinulla on tarpeeksi ratsastusta (köysi tai ketju). Yön yli sen tulisi olla vähintään 7 kertaa veden syvyys. Mitä pidempään, sitä parempi, järjen rajoissa. Tässä on joitain purjehtivia verkkosivustoja.

Jos epäilet ankkurisi turvallisuutta, aseta ankkurikello. Periaatteessa tämä tarkoittaa säännöllistä tarkistamista, että veneen sijainti ei liiku. Käytä kompassilaakeria kiinteästä pisteestä. Ilmeisesti se tarkoittaa, ettei venettä jätetä ilman valvontaa yöksi. Jos sinulla on elektroninen navigointijärjestelmä, voit asettaa ankkurihälytyksen - joka kuuluu, jos saavutat enemmän kuin asetetun etäisyyden ankkuripisteestäsi. On myös joitain älypuhelinsovelluksia, jotka tekevät saman työn. Jotkut veneilyn erikoistuneet verkkosivustot antavat sinulle lisätietoja. Tässä on esimerkki.

Voit myös asettaa kaksi ankkuria (vaikka 'yksi jokaiselle vuorovesisuunnalle' ei välttämättä ole tarpeen - kaksi ankkuria voidaan asettaa eri syystä jos virta tai tuuli saattaa muuttua etkä halua veneen heilahtelevan).

Toinen toiminto on sukeltaa ankkuriin - ui alas ja tarkista silmämääräisesti, että ankkuri on asetettu oikein.

Runsaat purjehdus- tai veneily-sivustot antavat sinulle lisätietoja tästä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...