Kysymys:
Kuinka minun pitäisi poistaa rasti?
whatsisname
2012-01-25 05:24:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos löydän rasti itsestäni tai kaveristani, mikä on paras tapa poistaa se?

Olen kuullut joidenkin sanovan, että punkin laulaminen tulitikulla saa rasti irti ja putoaa. Olen kuitenkin myös kuullut, että palomenetelmä saa punkin olennaisesti oksentamaan ja on pahempaa kuin vain repiä punkki pois.

Mikä on paras menetelmä?

Kiva nähdä, että useimmat vastaukset korostavat * tasaisesti * osaa. Punkit eivät ole ruuveja, joten niiden vetäminen ulos vastapäivään tai myötäpäivään, kuten jotkut ihmiset haluavat kertoa sinulle, ei tee mitään hyvää.
Poistetaanko se? (Toimii minulle...)
Yksitoista vastused:
#1
+36
Russell Steen
2012-01-26 03:31:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vielä muutama vuosi sitten olisin sanonut pinsetit. Käytän rasti avainta näinä päivinä, koska se poistuu puristamatta rasti.

tick key

Saan kolmesta tusinaan punkkia vuodessa (he pitävät minusta), ja pidän tätä paljon pinseteistä. Pinsettien suuri haittapuoli on, että puristat punkin kehon ja pakotat siten nestettä ulos punkista ja ...

Sinun on kuitenkin poistettava rasti rasti. Älä yritä polttaa sitä tai tukahduttaa sitä jne. Esimerkiksi Lyme-taudin siirtyminen kestää jonkin aikaa, joten et halua vain jättää sitä vaseliinin alle, kunnes se antaa periksi. Jos vedät sen muutamassa tunnissa, olet varma, että et saa Lymea.

Kuten alla todettiin, tämä ei vedä siemen- (vauva) punkkeja. Ne ovat erittäin pieniä, ja sinun on käytettävä pinsettejä niille.

Amazon.com-sivustossa on ankara arvostelu tästä tuotteesta: "* Olemme yrittäneet useita kertoja poistaa aikuisten hirvieläinten punkit ihmisiltä (itseltämme) ilman menestystä. TickKey liukuu vain rasti rasti. Se poistaa rasti joka on ruokkinut koiraa. Tätä mainostettiin kykeneväksi poistamaan hirvieläinten punkkeja. Kokemuksemme mukaan se ei toimi. * "On muita arvosteluja, joissa todetaan, että se ei toimi pienillä punkkeilla. Jos joudut odottamaan, että punkki paisuu verestä, ennen kuin se toimii, se ei ole hyvä. Mikä on kokemuksesi? Mikä on erityinen punkkilaji alueellasi?
On totta, että se ei toimi pienillä vauvojen punkkeilla (kutsumme niitä siemenpuukoiksi siellä missä asun). Päivitän sitä, se toimii suuremmilla punkkeilla. Jos se liukuu yli, näyttää siltä, ​​että he käyttävät sitä taaksepäin (tai ylösalaisin).
#2
+34
berry120
2012-01-25 05:39:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytä pinsettejä, tartu mahdollisimman lähelle päätä ja vedä varovasti ja tasaisesti, mutta tukevasti - sen tulisi irtoa puhtaasti. Jos se ei poistu, muista poistaa pää sen sijaan, että jätät sen sinne. Puhdista sitten alue alkoholilla ja muista pitää sitä silmällä, jos ihottumaa tai muita haitallisia oireita ilmenee. Tämän todennäköisyys riippuu alueesta, mutta se kannattaa aina olla tietoinen.

En suosittele yleisimmin mainittuja "väkivaltaisempia" lähestymistapoja, kuten rasti tai polttaminen tai yrittäminen kiertää sitä. Se aiheuttaa usein enemmän haittaa kuin hyötyä, ja sillä on suuremmat mahdollisuudet jättää pää edelleen upotettuna ihoon.

Jos olet huolissasi mahdollisista sairauksista, muista säilyttää rasti, jotta se voidaan analysoida. myöhemmin laboratoriossa tarvittaessa selvittääkseen mahdolliset tartunnat.

MUOKKAA: Jos sinulla on sellainen, rasti-näppäin voi hyvinkin olla paras ratkaisu, vaikka en ole vielä kokeillut sitä itse ( eikä henkilökohtaisesti ole koskaan ollut ongelmaa pinsettien kanssa.)

Tämä on kauhea vastaus! Älä koskaan purista rasti, riippumatta siitä, käytätkö sormia, pinsettejä tai jotain muuta. Ainoa turvallinen tapa poistaa rasti on työkalulla, kuten toisessa vastauksessa mainittu rasti-näppäin, tai langansilmukalla.
@LordSauce Tosin en ollut kuullut rasti-avaimesta, joka on ehkä parempi ratkaisu (vaikka en ole kokeillut sitä), mutta en usko, että se on kauhea vastaus. Joko niin, en todellakaan sanonut puristavan sitä, vedä se irti varovasti ja tasaisesti ... Olen käyttänyt tätä lähestymistapaa monta kertaa ongelmitta ja tunnen monia muita, joilla on myös. Vaikka rasti-avain voi olla parempi ratkaisu, jos sinulla on sellainen, jos olet hellävarainen pinsettien kanssa, sinulla ei pitäisi olla ongelmaa.
Ainoa tapa pinseteillä on tarttua puristamalla, joten on vaarana pumpata punkin rungon sisältö eläimeen, johon se on kiinnitetty, samoin kuin puristamalla sitä sormillasi. Tämä on tärkein yksittäinen asia, jota on vältettävä, koska sairauksien siirtyminen tapahtuu.
@LordSauce Tämä voi olla riski, mutta kaikki kuulemani neuvot viittaavat siihen, että jos olet lempeä, vedä tasaisesti ja älä väänny, riski on pieni - se alkaa kerääntyä, kun raaputat sitä, kierrät sitä, puristat tarpeettomasti kova jne. Joko niin, koska puuttuvaa avainta ei ole käytettävissä, sen huolellinen poistaminen pinseteillä on ehdottomasti parempi kuin monet muut menetelmät, mukaan lukien sen jättäminen paikalleen.
OK, ilman työkalua tai jotakin lankaa, pinsetit ovat parempia kuin ei mitään, mutta on tärkeää, että ne ovat teräväkärkisiä pinsettejä ja niitä käytetään vain tarttamaan tikka mahdollisimman lähelle isäntäeläimen ihoa: http: / /www.lymediseaseaction.org.uk/about-ticks/tick-removal/
@berry120's-vastaus on itse asiassa CDC: n suosittelema lähestymistapa: http://www.cdc.gov/ticks/removing_a_tick.html
Tämä on myös Yhdistyneen kuningaskunnan suosima NHS: n lähestymistapa http://www.nhs.uk/Conditions/Lyme-disease/Pages/Prevention.aspx. Hieno pinsettipari suorittaa useimmat rasti näppäimet, koska se antaa sinulle paremman otteen ja ovat paremmin säädettävissä.
Kohdistamani punkit ovat olleet erittäin raskaita - puristaminen ei ole ongelma, ellet poista niitä pihdeillä eikä pinseteillä.
Eräänä aamuna lehtien haravoinnin jälkeen poistin kirjaimellisesti kymmeniä punkkeja parilla neula-nenäisiä pinsettejä. Ne oli helppo poistaa. (Lääkärini määräsi muutaman päivän doxyn varotoimena.) Saan rasti-avaimen - tämä on ensimmäinen, jonka olen kuullut siitä - ja yritän sitä seuraavalla rastiellä.
Tänä vuonna löin 4 punkkia ja tyttäreni 2 (kaikki eri matkoilta vuorille tai metsään). Käytän "rasti pihdit" kuten canaaerus vastaus. Ei ole aina mahdollista poistaa sitä vain vetämällä. Joskus sitä tarvitaan kiertämään. Jos löysin punkin matkan aikana ja minulla ei ole työkalua, käytän öljyistä nestettä ja levitin sitä rasti. Sen pito heikkenee ja voit poistaa sen turvallisesti sormilla.
#3
+22
user87
2012-01-25 06:34:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vedä rasti varovasti ja hyvin hitaasti ulos.

 • Älä polta rasti.
 • Älä kierrä rasti.
 • Älä kaada öljyyn tai alkoholiin rasti.

Se on elävä olento ja heti kun korostat sitä, se alkaa sylkeä ja oksentaa kehoosi.

Olen yrittänyt monta kertaa vetää rasti pois, ja varovasti se ei ole mahdollista. Nuo asiat ovat niin vahvoja, että se ei yksinkertaisesti toiminut.
Se vie aikaa. Kun vedän niitä, se kestää yleensä yli 5 minuuttia. Se on kuin tarralla ruokaa. Yankki sitä se repeää, mutta otat aikaa hitaasti kuorimalla sitä, se ei jää jäljelle, kun olet tehnyt. Jos olet lempeä punkilla, se ei pure kovemmin.
#4
+14
Janis Peisenieks
2012-01-25 05:39:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos rasti on jo kiinnittynyt ruutuun, suosittelen lääkärin apua, mutta koska olemme ulkona, mitkä ovat mahdollisuudet olla yksi lähellä? :)

Sinun tulisi:

 • kaada pieni määrä väkeviä väkivallan rasti. Sen pitäisi sekä desinfioida alue että tainnuttaa bugeria hieman.
 • Tee pieni silmukka puuvillaa ja yritä vetää rasti pois tasaisesti .

Sinun ei pidä älä :

 • purista rasti, koska se voi aiheuttaa sen, että se tyhjentää vatsan sisällön vapauttaen siten Lyme-taudin.
 • Jätä osa sen sisälle. Yritä saada ne ulos kerralla.

Asia on, että jos sinulla on rasti, sinun pitäisi olla huolissasi siitä, että rasti on rasti, ilman että se oksentaa. Muussa tapauksessa hakeudu lääkäriin mahdollisimman pian ja pidä rasti rasti. Se voi vähentää hoitojen tarvetta.

+1 silmukan käytöstä, mutta lääkärinhoito on ylimitoitettua. Ei todellakaan ole tarpeen nähdä lääkäriä, ellet ole oireinen punkkitaudille.
Eivätkö pinsetit (Berryn vastaus) purista sitä?
He tekisivät. Sille silmukka on tarkoitettu.
Desinfioin poiston jälkeen, koska tekeminen ennen riskiä sen oksentamista.
#5
+12
Roddy
2012-05-08 16:01:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On elintärkeää saada heidät pois ASAP: lta, koska Lyme-taudin tartuntariski kasvaa ensimmäisen 24 tunnin jälkeen, mutta luettelo tavoista, joilla EI tehdä tätä, on todennäköisesti tärkeämpi ;-)

Älä polta, purista sitä tai peitä se alkoholiin / vahaan / marmeladiin / mihin tahansa.

Ja - päinvastoin kuin hyväksytty vastaus - jos mahdollista, ÄLÄ käytä pinsettejä: sinun on oltava äärimmäisen varovainen, ettet erota kehoa päästä, tai että punkki oksentaa sen ehtoollisen takaisin sinuun.

Sen sijaan kannan paria O'TOM Tick Twisteriä ensiapupakkauksessani. Käytännössä nolla koko ja paino, ja ne ovat toimineet moitteettomasti joka kerta, jopa pienimmillä punkkeilla.

Periaatteen mukainen video täällä: https://www.youtube.com/watch?v= PaKU1zjWOyg

Hyviä neuvoja. Lymen tauti ja rasti poistamalla täältä.

"On elintärkeää saada heidät pois ASAP: stä". Voisitteko perustella tämän?
@Vorac - Uskon, että se liittyy Tickin ruokintasykliin. En löydä tarkkaa viittausta, mutta mielestäni taudin riski kasvaa, kun he aloittavat ruokinnan, ja tämä on tyypillisesti noin 24 tuntia puremasi jälkeen. Tietenkään et todennäköisesti tiedä tarkalleen, milloin sinut purettiin, joten nopein on paras.
Itse asiassa rasti on vääntynyt. Linkitetyllä sivustollasi on videoita, jotka osoittavat, miten se tehdään.
@JamesJenkins Kiitos, olet oikeassa. Olin väärin ymmärtänyt, miten he todella toimivat. Katso uusi linkittämäni video.
#6
+9
studiohack
2012-01-25 05:33:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Poista ihoon kiinnittynyt rasti: käytä paria hienokärkisiä pinsettejä ja vedä ylös tasaisesti eli tasaisesti paine. Älä kiertele tai nykäise, koska se voi jättää ruumiinosat ihoon. Jos näin käy, vedä ne pinseteillä.

Älä myöskään unohda käyttää hankaus- / isopropyylialkoholia steriloimaan punkkialue , koska haluat varmistaa jäljellä ei ole haitallisia bakteereja jne.

#7
+4
xpda
2012-01-25 05:33:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vedän heidät irti kevyesti, ja jos heidän päänsä irtoaa ihostani (harvoin tapahtuu), kaivan sen neulalla tai pinseteillä. Lisää sitten neosporiinia ja etsi toisinaan outoa muotoista ihottumaa.

Jos suihkutat sukkaasi deetillä, se auttaa pitämään ne poissa.

#8
+3
bodo
2016-07-21 15:36:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemukseni mukaan punkit pitävät puremastaan ​​erittäin voimakkaasti kiinni. En suosittele minkäänlaista vaihdevaihtoehtoa niiden poistamiseksi. Esimerkiksi pinsettejä käytettäessä on vaarana leikata vartalo päähän. Pienen osan juuttuminen voi johtaa tulehdukseen.

Olen jo usean vuoden ajan käyttänyt erityisiä "rasti pihdeitä" ( katso myös): Zeckenzange

Heillä on ainutlaatuinen mekaanikko, joka helpottaa punkkien poistamista. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia punkin puristamisesta vahingossa.

Kokemukseni mukaan tämä työkalu poisti luotettavasti kaikki punkit, myös pienet. Sinulla saattaa olla ongelmia, jos rasti on liian suuri. Mutta sinun todella, todella ei pidä antaa heidän ruokkia niin kauan.

@OddDeer: True, sinun on hankittava tällainen työkalu, kuten rasti-näppäimen kanssa. Etkö ole varma, kuinka laajasti niitä on kansainvälisesti, mutta Saksassa sanoisin, että sinun pitäisi hankkia sellainen paikallisesta Apothekesta.
#9
+3
James Jenkins
2017-07-03 17:30:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotkut täällä annetuista vastauksista ehdottavat todella huonoja ratkaisuja. Tutkin äskettäin vastausta kysymykseen Tickin poistaminen, kiertääksesi vai kiertääkö?, joka keskittyy tekniikkaan.

Vaikka löydät paljon ihmisiä, joilla on paljon ehdotuksia, ainoa empiirisesti (tieteeseen perustuvat) todistettu tekniikka on poistaa rasti oikeasta kartanosta oikealla työkalulla, joko hienopistepinseteillä tai erityisellä punkkien poistotyökalulla.

CDC tarjoaa nämä upeat ohjeet punkkien poistamiseen pinseteillä. .

rasti rasti

 1. Ota hieno kärki pinseteillä tarttumaan rasti niin lähelle ihon pinta kuin mahdollista.

 2. Vedä ylöspäin tasaisella, tasaisella paineella. Älä kierrä tai nykäisi rasti; tämä voi aiheuttaa suun osien rikkoutumisen ja jäämisen ihoon. Jos näin tapahtuu, poista suuosat pinseteillä. Jos et pysty poistamaan suu helposti puhtailla pinseteillä, jätä se rauhaan ja anna ihon parantua.

 3. Puhdista punkki ja kädet huolellisesti poistamalla punkki. alkoholin, jodikuorinnan tai saippuan ja veden hierominen.

 4. Hävitä elävä punkki upottamalla se alkoholiin, asettamalla se suljettuun pussiin / astiaan, käärimällä se tiukasti teipillä tai huuhtelemalla se wc: ssä. Älä koskaan murskaa punkkia sormillasi.

Vältä kansanperinteiden korjaustoimenpiteitä, kuten punkin "maalaamista" kynsilakalla tai vaseliinilla tai lämmön avulla, jotta punkki irtoaa iho. Tavoitteenasi on poistaa rasti mahdollisimman nopeasti - odottamatta sen irtoamista.

CDC removal

On tärkeää huomata että CDC suosittelee hienokärkisiä pinsettejä, ei laajempaa versiota, jota käytetään usein sirujen vetämiseen tai silmien kulmaamiseen. Kun punkkeja vedetään leveillä kärjillä olevilla pinseteillä ja / tai sormilla, on suurempi riski vahingoittaa potilasta jättämällä punkin tai sen suolen osia taakse.

Entä kiertämiseen suunnitellut työkalut, kuten tässä vastauksessa suositellaan tai alla olevassa kuvassa?

tick twister removal

Joten miten ja / tai miksi sinun pitäisi kiertää tai ei kiertää punkkia?

Punkkien suun osissa on piikkejä, jotka kiinnittyvät potilaan kehoon ja vaikeuttavat siten punkin irtoamista. Vaikka on olemassa vaara, että osa suusta jätetään työkalun oikean tekniikan taakse, lisää mahdollisuuksia poistaa rasti puuttumatta.

barbed mouth parts

Jos irrotat pinseteillä, älä väännä.

Älä kierrä tai nyki rasti, koska se voi jättää sen suuosat upotettuina tai aiheuttaa sen taudin aiheuttavien nesteiden regurgitoimiseksi. Jos suuosat katkeavat, ne voidaan poistaa steriloidulla neulalla tai pinsettikohdilla. lähde

Kun käytät työkalua, joka on tarkoitettu punkkien poistamiseen kiertämällä, kierrä 2 tai 3 kertaa

O'Tom Tick Twister ® kehtaa punkin rungon eikä kohdista painetta suuosiin tai vatsaan. Siksi se voidaan kiertää turvallisesti yhteen suuntaan (joko myötä- tai vastapäivään - punkki ei ole kierteitetty), mikä antaa punkin kärsimässä olevien piikkien vapautua ympäröivästä kudoksesta. Kiertäminen auttaa myös murtamaan erityisen syljesementin, jonka useimmat kovapuulajit erittävät kiinnittääkseen itsensä. Koska työkalu ei aiheuta puristusta punkin runkoon, se minimoi punkkien takavirtauksen riskin syljen ja suolen sisältö, ja auttaa siten välttämään taudin leviämistä. lähde

Tutkimuslähteet: vaikka vastauksen luomiseen käytettiin useita viitteitä. Suuri osa suorista viittauksista tulee BADA-UK: stä, joka on vapaaehtoinen hyväntekeväisyysjärjestö, jolla oli todella hyvät ja täydelliset kuvaukset ja perustelut kaikelle, mitä he lähettivät.

#10
-1
cr0
2016-05-04 00:42:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Työskentelemällä kesällä hyvin punkkien saastuttamassa metsässä kertyi paljon punkkien puremia (ennen kuin opin etikan ratkaisujen ihmeet punkkien torjumiseksi). Suurin osa punkkien poistamisesta tehtiin päivän lopussa mökissäni, jossa tein perusteelliset punkkitarkastukset. Tätä suositeltiin minulle ja se toimi erittäin hyvin kokemukseni mukaan yli 1 kuukausi yli 5 punkilla päivässä:

Levitä pieni nestemäinen saippua paperipyyhkeeseen tai vanupuikkoon (valkoinen tekee siitä helpompaa) nähdä rasti rasti sen jälkeen, kun se irtoaa yleensä). Hiero nestemäisellä saippualla liotettua vanupuikkoa rastipuikkoon vastapäivään , ja rasti tulee ulos aivan kuin avaisit sen. Sitten säilytä se suljetussa astiassa henkilötodistusta tai testausta varten (Lymen taudin testit ovat kiistanalaisia ​​ja epäluotettavia) tai tuhoaa se (tulella, huuhtelemalla, alkoholilla ... ei murskaamalla sormillasi, koska et halua koskettaa sitä uudelleen) ja ne eivät murene helposti).

Henkilö, joka kertoi minulle tästä, väitti, että punkin suupala on korkkiruuvi ja tämä menetelmä kirjaimellisesti irrottaa heidät saippualla voidellessa, puhdistaen ja motivoivasti heitä vapauttamaan otteensa sinusta. Kuten sanoin, tämä toimi minulle. Tämä henkilö suositteli myös kotitekoisen etikkapohjaisen karkotteen käyttöä, joka teki minulle ihmeitä, paljon parempi kuin DEET- tai Permithrin-tuotteet.


Haluat joka tapauksessa saada rasti pois ASAP: sta - sinun ei tarvitse paniikkia ja kiirehtiä, mutta priorisoi se välttääksesi tarpeettomia tunteja taudinsiirron riskeistä. Ainakin päivittäiset tarkastukset itsellesi alueilla, joilla saatat saada punkkien puremia, ja poista ne heti, on välttämätöntä punkkien välittämien sairauksien välttämiseksi. Jos olet ulkona pyyhkäisemättömällä tai nestemäisellä saippualla, voit kokeilla vastaavia vaihtoehtoja (minulla oli sekaisin menestystä käsienpuhdistusaineella ja sormella pellolla) tai mennä tavallisempien pinsettien tai rasti-avaimen poistomenetelmien kanssa varmistaen, että puristat rasti rasti mahdollisimman lähelle suuta ja poista koko rasti. Jos puret, merkitse se muistiin ja seuraa tarkkaan oireita - jos tartunta on, sitä nopeammin aloitat hoidon, sitä parempi.

#11
-3
Coomie
2015-11-05 15:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tällä sivulla on paljon vääriä vastauksia, jotka voivat johtaa hengenvaaralliseen anafylaksiaan. Ottaen huomioon tähän liittyvät riskit, annan lainauksia lääkäreiltä kaikkialla.

Älä vedä sitä pois - ei sormillasi eikä pinseteillä!

" Nyt useimmat meistä tekevät tämän - joko naarmustamme sen tai haemme kotitalouden pinsettejä. Nyt tämä on juuri pahin asia, jonka voit tehdä. Kun poistat rasti, puristat sitä ja kaikki sen sisältö menee suoraan verenkiertoosi. " Tohtori Jonica Newby

Hän jatkaa

"Sinun tulisi mennä apteekkiin ja ostaa spray, joka sisältää eetteriä. Joten jotain esimerkiksi syylä pois tai Medi Freeze Skin Tag Remover. Aseta suutin kätevästi rasti ja suihkuta. Tuntuu kylmältä - jäädytä rasti ja odota noin kymmenen minuuttia, kunnes rasti kuolee. Kun se on kuollut, voit vain harjata sen pois. "

Medi Freeze Skin Tag / Tick remover

Pakasta se, älä purista sitä

Punkkien puremat aiheuttavat vakavan terveysriskin Lymen taudin, anafylaksian ja MMA. Mutta tohtori Andrew Ratchfordilla oli tämä sanottava.

"Jos puristat rasti, se aiheuttaa allergeenin pääsyn verenkiertoon, mikä aiheuttaa anafylaktisen reaktion. Jos poistat punkin oikein puristamatta sitä sitten sinulla ei ole näitä ongelmia. "

Tein tämän tutkimuksen, kun rasti oli purettu rasti ja löytänyt tämän sivun. Käytin pinsettejä rasti rasti ja nyt kuukausia myöhemmin se on edelleen punainen, turvonnut ja kutiava.

Nämä lainaukset on otettu ABC: ssä esitetystä TV-ohjelmasta. Video ja transkriptio ovat saatavilla täältä.

Jos haet punkkien poistoa virallisten terveydenhuollon tarjoajien sivustoista, löydät aina menetelmän pinseteillä tai erityisillä poistotyökaluilla (rasti kortti, ...). Usein on huomautus, että sinun ei pitäisi kokeilla vodoo-tavaroita, kuten maalausta, lämmitystä, jäähdytystä, ... Ota vain ne pois. katso esim. http://www.cdc.gov/ticks/removing_a_tick.html
@imsodin Näyttää siltä, ​​että Yhdysvaltain CDC ei kirjaa anafylaksiaa. ASCIA sanoo nimenomaisesti: "Yleinen neuvo on asettaa hienot pihdit tai pinsetit ihon ja punkkien suukappaleen väliin ja nostaa punkki ulos. Tämä menetelmä ei kuitenkaan estä anafylaksiaa punkki-allergisilla yksilöillä, ja siksi ASCIA neuvoo nimenomaan tätä menetelmää." http://www.allergy.org.au/patients/insect-allergy-bites-and-stings/tick-allergy
Valitettavasti tästä ei ole paljon tietoa, mutta aiheesta on laillisia tutkimuksia. Epäilen, että tiedon puute selitetään sillä, että tällainen allerginen reaktio on melko harvinaista. Joten neuvosi näyttävät olevan oikeita allergisille henkilöille, muiden tulisi silti poistaa rasti heti. Lisään vastuuvapauslausekkeen, jonka mukaan nämä tiedot koskevat vain allergisia ihmisiä (muokkaus antaisi minulle myös mahdollisuuden peruuttaa ääneni).
@imsodin Jos luet lukemani linkitetyn artikkelin, huomaat, että vaikka et ole allerginen punkin puremisen aikana, voit saada siitä allergian. Se ei ole allerginen reaktio punkkeihin, vaan punaiseen lihaan. Ja se johtuu punkin väärästä poistamisesta, ei puremisen kestosta.
Luin artikkelin (ja joitain muita saadakseni laajemman kuvan) ja siinä todetaan: "Tämä menetelmä [pinsetit] ei kuitenkaan estä anafylaksiaa punkkien allergisilla henkilöillä". Ja kun sanot oikein, allerginen reaktio punkkeihin on sama kuin punaisella lihalla, joten sinun pitäisi tietää siitä, jos sinulla on sitä. Joten oikeastaan, jos et ole allerginen sille, poista punkit heti soveltamalla oikein poistotyökalua tai hienoja pinsettejä. Lopetan tämän keskustelun täällä, jos haluat, voit pingata minua chatissa.
Luulen, että olet hämmentynyt siitä, minkä tyyppisiä pinsettejä suositellaan muissa vastauksissa. Lainattu lähteesi varoittaa käyttämästä [** kotitalouksien ** pinsettejä] (http://i.imgur.com/ez9I6Vo.png), mikä puristaa punkin kehoa, koska heillä on laaja vinkkejä. En usko, että kukaan olisi eri mieltä siitä. Muut täällä olevat vastaukset suosittelevat [** hienot ** pinsetit] (http://i.imgur.com/CAdyugB.jpg), jotka (kuten kuvasta käy ilmi) ovat riittävän tarkkoja vetämään rasti pois puristamatta sen vartaloa.
Pakastustekniikka: [Borreliosis and Associated Diseases Awareness UK] (http://www.bada-uk.org/correct-tick-removal) -tila "... punkin jäätyminen ... voi aiheuttaa sen sisällä olevia nesteitä (syljen ja suolen sisältö) pakotetaan ulos sen henkilön tai eläimen verenkiertoon, johon se on kiinnitetty. Nämä nesteet voivat sisältää sairauksia aiheuttavia organismeja. Nämä menetelmät voivat myös vahingoittaa henkilöä tai eläintä, johon rasti on kiinnitetty, ja vahingoittaa punkin vartaloa, mikä voi aiheuttaa nesteiden vuotamista tai suun osien irtoamisen ... voi myös aiheutua vakava infektio tai vamma. "


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...