Kysymys:
Mitä minun täytyy etsiä hyvistä, laadukkaista vaelluskengistä?
Justin Self
2012-01-25 04:17:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaimoni ja minä aiomme ostaa vaelluskenkiä, koska olemme käyttäneet tavallisia tenniskenkiä milloin tahansa retkeillessä.

Mitkä asiat minun on pidettävä mielessä etsiessäni hyvä joukko laadukkaita vaelluskenkiä (materiaalit, tyyppi jne.)?

Meillä on yleensä leuto vaellus, joten älä tarvitse jotain, joka suojaa kauhealta kylmältä. Kävelemme myös jokia pitkin ja joskus kastumme.

Kolme vastused:
#1
+16
david a.
2012-01-25 05:33:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Oikea koko . Se saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta ota huomioon myös (jalkapohjan) leveys ja korkeus. Jokainen merkki on hieman erilainen, joten sinun on kokeiltava monia, ennen kuin löydät todella sopivan. Hanki koko päivän matkoille saappaat, jotka ovat yhtä kokoa suuremmat kuin tavalliset toimistokengät.
  • Vibram-pohja
  • Huolellisesti hoidettuna nahkapäällinen on paljon vedenpitävä ja kestävä kuin kangas / mokka. Valitettavasti se on myös painavampi.
  • Mitä vähemmän saumoja, sitä parempi. Saappaat, joissa on paljon saumoja, reikiä jne., Eivät yleensä ole kovin vedenpitäviä :)
  • Sisäpuolella Gore-Tex on suuri plus. Varsinkin monipäiväisiin vaelluksiin märällä säällä, kun kengät eivät täysin kuivu yön yli.
Miksi Vibram-pohja? Se on vain tuotenimi. En näe näiden olevan erityisen parempia kuin mikään muu merkki
Toki on muitakin hyviä merkkejä. Kokemukseni perusteella sanoisin kuitenkin, että Vibram on turvallinen veto. Huomasin sen toimivan hyvin erityisesti liukkailla pinnoilla.
FYI: Minun käsitykseni vibramista on se, että useimmat valmistajat käyttävät pohjiaan lähinnä siksi, että on halvempaa ulkoistaa tämä yritykselle, joka valmistaa vain pohjia, heillä on koneet, joten meidän ei tarvitse ostaa sitä tavallaan. En usko, että he tekevät mitään erityistä verrattuna kengänvalmistajaan, joka valmistaa omat pohjansa, on vain kustannustehokkaampaa ulkoistaa se.
#2
+13
Janis Peisenieks
2012-01-25 04:38:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemukseni tällä alalla on melko rajallinen, mutta etsin sitä:

  • Kevyt - Vaelluskenkien tulisi olla mahdollisimman kevyitä. Uskokaa minua, kun sanon, että käveleminen tonnia kuljettaessa on perseestä.
  • Oikea pohja ja tarkoitan sitä, joka ei ole liian kova tai liian pehmeä. Liian kova tarjoaa vähän tai ei lainkaan pitoa liukkailla pinnoilla, ja liian pehmeä kuluu nopeasti.
  • Vedenkestävä - Olisi vaikea puhua vesitiivis , mutta vaelluskenkien tulee ehdottomasti olla vedenpitäviä. Nopea liukastuminen ei saisi tehdä jalkasi täysin märiksi.

Ja käytä sivumerkkinä näitä saappaita ennen pitkää vaellusta. Ja jos aikaa on vähän, pidä mukana teippiä, kuten tässä artikkelissa mainittiin.

Jos asut hyvin kuumalla, mutta kuivalla alueella, vesitiivis ei välttämättä ole tarpeen ja saattaa tehdä kengästä liian lämmin.
Uudelleen yllään kenkäparissa - modernit materiaalit ovat useimmissa tapauksissa tehneet tämän idean vanhentuneeksi. Saappaissasi on materiaaleja, kuten kevlar. He eivät anna, eivätkä ne kuluu. Sinun tarvitsee vain ostaa oikea koko.
#3
+10
Timothy Strimple
2012-01-25 04:34:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletko varma, että tarvitset saappaita? Rakastan ehdottomasti polkujuoksukenkiäni ( La Sportiva Wildcats). Ne ovat paljon kevyempiä kuin saappaat, ja vaikka ne eivät ole vedenpitäviä, ne kuivuvat hyvin nopeasti johtuen enimmäkseen verkkopäällisistä. Kuumina päivinä voit kirjaimellisesti tuntea tuulen päällisen läpi. Se on minulle erittäin mukavaa, koska jalkani hikoilevat paljon saappaissa.

Joo, haluaisin joitain saappaita pääasiassa ylimääräiseen tukeen lohkareiden ja vastaavien navigoinnissa. +1 Linkille. Tarkistan heidät.
@justnS: Paljon ihmisiä pärjää hyvin kivilohkareilla maastossa juoksukengissä. Se on makun asia.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...