Kysymys:
Kuinka voin pelastaa lumivyöryssä kadonneen?
Reverend Gonzo
2012-01-25 23:43:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos joku ryhmäämme tarttuu lumivyöryyn, mitä voin tehdä pelastaakseni hänet?

Kolme vastused:
#1
+23
Dangeranger
2012-01-26 00:13:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäinen - Arvioi tilanne ja selvitä, onko aktiivinen pelastus mahdollista ja turvallista. Monet mahdolliset pelastajat jäävät kiinni tai tapetaan jälkivyöryissä, koska he toimivat ilman arviointia ympäröivistä olosuhteista.

Olettaen, että sinulla on laitteita pelastusapua varten, noudata alla olevia ohjeita.

 1. Huutaa varoittaaksesi kumppaneitasi ja muita mahdollisia ihmisiä alue.
 2. Tarkkaile uhria!
 3. Muista viimeksi nähty kohta.
 4. Varmista, että haku on turvallista. Älä tule itse uhriksi.
 5. Nimeä johtaja ja kehitä nopeasti hakusuunnitelma.
 6. Etsi pintavihjeitä, kuten käsineitä, saappaita ja muita varusteita.
 7. Suorita majakkahaku. Mene lähelle ja koe ENNEN kaivamista.

Paras käytäntö vähimmäisvarusteiden viemiseen takamaalle on:

 • Lumivyörymajakka (jonka osaat käyttää)
 • Pelastuskauha
 • Lumivyörytunnistin
 • Lisävaatteet

Jos olet lumivyöryn kohteeksi joutunut henkilö, seuraavat toimet voivat auttaa pelastamaan henkesi.

Forest Service National Avalanche Centeristä

 • Yritä hiihtää tai nousta laudalta pitämällä vauhtia ja kulmasta liukumäen reunaan, kuten yllä olevissa videoissa olevat hyvin onnekkaat ihmiset tekevät.
 • Samanaikaisesti, jos sinulla on Avalung, hanki se suuhusi
 • Jos sinut kaadetaan ja sinulla on turvatyynyjärjestelmä, asenna se.
 • Hylkää pylväät (älä koskaan hiihdi takamaalla sauvahihnojen ollessa päällä).
 • Toivottavasti sinulla on irrotettavat siteet ja sukset tai lauta irtoavat; jos he tekevät, rullaa selällesi jalat alamäkeen. Ui kovasti ylävirtaan yrittääksesi päästä lumivyöryn taakse.
 • Kaivaa sängyn pintaan hidastaaksesi sinua ja anna mahdollisimman suuren määrän roskia ohittaa.
 • Tartu puuhun jos pystyt
 • TAISTELE!
 • Kun lumivyöry hidastuu, yritä työntää kätesi tai jokin kehosi osa pinnan yläpuolelle ja kiinnittää sitten käsi kasvosi eteen, jotta ilmatila suusi ympärille.
 • Jos kokonaan haudattu, yritä pysyä rauhallisena - toivottavasti kumppanisi ovat harjoittaneet pelastustekniikoita ja he löytävät sinut nopeasti.

Lisätietoja lumivyöryistä on saatavissa Canadian Avalanche Associationista.

Painotetaan ensimmäistä kohtaa. Pelastajan ensimmäinen ja tärkein vastuu on itseään kohtaan. Jos pelastaja loukkaantuu, se ei ole vain käsi alas, vaan toinen uhri, joka tarvitsee huomiota.
Hyvä vastaus. Tee myös läksyjä. Jos matkustat lumivyöryille alttiilla alueilla, sinun tulee lukea kirja lumivyöryjen turvallisuudesta ja pelastamisesta. Ellet matkustaa yksin, kaikilla pitäisi olla lumivyörymajakat ja koettimet. Joillakin tai kaikilla pitäisi olla lumilapoja. Lumilauta voi toimia tähän, mutta se ei ole läheskään yhtä hyvä. Hiihtotanko toimii koettimena, mutta ei kovin hyvin. Voit saada tietoja mistä tahansa monista aiheista.
#2
+6
Thorsten S.
2017-06-28 04:25:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaaran vastauksen lisäksi: Jos sinulla uhrina on kiipeilyvarusteet tai köysi, kiinnitä se vartaloosi (ellei vielä ole kiinnitetty) ja vapauta köysi. Lumivyöryjen uhreja on hyvin, erittäin vaikea löytää, joitain ei löydy edes tuntikausien etsinnän jälkeen. Mahdollisuus, että ainakin osa 30 m: n köydestä on pinnan yli ja sallii siten uhrien aseman välittömän takaperin, on paljon, paljon suurempi.

Jotkut off-piste-hiihtäjät sitovat nauhan (esim. 2 cm leveä ja 3 m pitkä) suksiinsa, teippi "täytetään" housujensa pohjaan. Kun suksi irtoaa, nauhavirrat poistuvat ja sen pitäisi olla helpompaa, kun se on haudattu lumen alle. Takaköysi tekisi saman työn, mutta auttaa löytämään ihmisen.
#3
+3
ab2
2017-06-30 00:59:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyväksytty vastaus antaa hyviä neuvoja, joita en toista tässä. Mutta vaikka tekemisen lukeminen on paljon parempi kuin ei tiedä mitään siitä, mitä tehdä, lukeminen ei korvaa käytännön harjoittelua .

Lisään siis tämän vastauksen: jos matkustat alueella, jossa lumivyöryt ovat tunnettu vaara, suorita lumivyörykoulutus! Tässä on yksi paikka aloittaa kurssin etsiminen: American Institute for Avalanche Rescue and Education. Yhden päivän kursseja voi olla käytettävissä, ja yhden päivän (tai jopa kahden) sijoitus on hyvä sijoitus lumivyörymaahan. Hanki ja opi käyttämään hyväksytyssä vastauksessa lueteltuja laitteita vähintäänkin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...