Kysymys:
Mitä minun pitäisi tehdä, kun olen eksynyt?
studiohack
2012-01-25 13:04:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä minun pitäisi tehdä, kun hämmennyn tai eksyn? Kuinka voin löytää apua tai tehdä itseni helpommaksi löytää?

Tämä on yleinen kysymys, joka on tehtävä eksyttäessä erämaahan, olipa kyseessä sitten niitty tai vuori.

Neljä vastused:
#1
+21
Justin Self
2012-01-25 13:51:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos et enää näe mitään polkumerkkejä, on parasta palata takaisin tietäsi, kunnes löydät sen ja aloittaa etsinnän ympyrästä sieltä. Älä koskaan jatka mennä pidemmälle olettaen, että edessä on merkki. Saatat olla oikeassa, mutta eksymisriski ja jotain valitettavaa tapahtuu liian suuri.

Jos eronnut tai menetät, monet asiantuntijat suosittelevat pysymistä paikallaan (olettaen, että joku tietää, että olit siellä). Auta sinua löytämään itsesi tekemällä luonnottomia kuvioita (suoria viivoja tai ympyröitä) vastakkaisilla väreillä (kivet, lika, roskat). Värillisten kontrastilippujen tekeminen tarjoaa hyvän luonnottoman värin ja liikkeen. Yleinen hätäsignaali on 3 lippua tai 3 kolmiota.

Jos päätät, että paras toimintatavasi on siirtyä eteenpäin, jätä aina signaali osoittamaan suunta, johon olet menossa. Tällä tavoin jos joku löytää missä olit, hän tietää suunnan etsiä sinua.

On sanomattakin selvää, että sinun tulisi aina ilmoittaa jollekulle, minne olet menossa ja milloin odottaa kuulevasi sinulta. Anna heille myös "soitan sinulle tähän mennessä" ajan, joten jos et, he tietävät, että heidän tulisi ilmoittaa viranomaisille, että saatat kadota.

Jos olet ryhmässä, huuda "Coo-ee!". Kuulostaa berkiltä, ​​mutta et uskoisi, kuinka pitkälle puhelu voi matkustaa jopa metsissä.
+1 pysymisestä paikallaan, varsinkin jos olet kadonnut ajoneuvon onnettomuuden tai rikkoutumisen vuoksi. Jos olet todella eksynyt, et tiedä, viekö vaeltaminen lähemmäs vai kauemmas apua.
* "sinun pitäisi tehdä luonnottomia kuvioita ... Yleinen hätäsignaali on 3 lippua tai 3 kolmiota." * - innoitit minua kirjoittamaan [toisen kyselyn] (http://outdoors.stackexchange.com/questions/623/what- malli-rento-lentokoneille-pitäisi-vino-luoda-autiomaassa-saarella). Tarkoititko sitä näiden kuvioiden kanssa?
#2
+8
Thomas Rawyler
2012-01-25 13:56:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En suosittele jäämistä ja toivoa muiden löytävän sinut. Paitsi että sinulla on matkapuhelin tai muu viestintälaite ilmoittamaan kadonneistasi. Tai tietysti, jos et voi liikkua, koska olet loukkaantunut. Jos jokin näistä on tilanne, sinun on asennettava merkinantopalo, jonka pitäisi tuottaa valtava määrä savua (kostean kuusen oksan polttaminen on hyvä alku). Aloita Morse-koodin lähettäminen taskulampun savun ja / tai valon kanssa.

Jos pystyt liikkumaan, sinun pitäisi yleensä. Nosta laakerit korkeammalle paikalle tai nousee puusta. Jos et pysty selvittämään sivilisaation merkkejä, varo jokia tai puroja. Suuntaa noihin virtauksiin ja seuraa niitä alaspäin. On erittäin todennäköistä, että löydät sivilisaation alavirrasta. Tätä sääntöä sovelletaan maailman osiin, joissa joet eivät pääse kuivumaan. Autioilla alueilla on enimmäkseen päinvastoin, kun asutukset muodostuvat vesilähteen ympärille.

Btw, jos näet avun lähestymistapoja, jotka tekevät itsestäsi näkyvän ja seisovat sitten Y: n kanssa kehosi kanssa merkiksi tarvitset apua.

#3
+8
RoflcoptrException
2012-01-25 14:21:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet täysin eksynyt, mutta et hätätilanteessa, joka vaatii välitöntä toimintaa, sinun on pysyttävä siellä missä olet 1) ei eksy vielä enemmän 2) et pääse vaarallisiin tilanteisiin.

Esimerkiksi jos olet vuoristossa ja sinulla ei ole aavistustakaan minne mennä tavoitteen saavuttamiseksi, ei ole hyvä ajatus vain satunnaisesti kävellä yhteen suuntaan. Syy tähän on: voit eksyä vieläkin enemmän ja tärkeämpää voit joutua vaarallisiin tilanteisiin. Jos et tiedä maastoa, voi olla, että seisot yhtäkkiä korkean kallion päällä etkä löydä paluumatkaa. Joten ehdotan, että pysyt siellä missä olet, yritä pysyä rauhallisena. On mahdollista, että muut löytävät sinut tai muistat yhtäkkiä mistä olet tullut, tai että löysyysi johtanut tilanne (esim. Paksu sumu) paranee.

Jos kyseessä on hätätilanne, vaatii välittömiä toimia, en suosittele jäämistä, mutta yrittää olla paras vieras ja lähteä seuraavalle sivistyneelle alueelle. Vuorilla on aina hyvä mennä yleensä alaspäin tai seurata pientä jokea, puroa, ojia tai jotain vastaavaa. Tämä johtaa usein tietä tai taloja (ennemmin tai myöhemmin).

#4
+6
Stephen Paulger
2012-01-25 15:46:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En usko, että lopullista yleistä vastausta voi olla, koska sinun on arvioitava tilanne hätätilanteesta, ympärilläsi olevista vaaroista sekä pelastamisen todennäköisyydestä ja helppoudesta riippuen.

Sinä voi tehdä itsestäsi helpompaa löytää tekemällä itsestäsi näkyvämmän tai kuultavamman. Jälleen se riippuu tilanteestasi, mutta sinulla saattaa olla mukanasi valo, soihdut, ympäristöstäsi erottuva vaatetus, peili, jota voitaisiin käyttää merkinantoon, pilli. Ehdottomasti helpoin tapa löytää itsesi on tietysti saada matkapuhelin, jolla on signaali ja tarkka GPS-koordinaatti.

Jos olet huolissasi eksymisestä, sinun tulisi käyttää aikaa navigointitaitojesi parantamiseen kartta ja kompassi ja varmista, että sinulla on nämä työkalut milloin tahansa, jotta eksyminen on mahdollista.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...