Kysymys:
Kuinka suolanpoisto poistetaan?
Jasper
2012-01-25 18:13:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että minun ei pitäisi juoda merivettä (sen sisältämän suolan takia), mutta miten voin poistaa sen suolasta?

Kaksi vastused:
#1
+16
HorusKol
2012-01-25 18:28:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun on tislattava se - oletan, että jäätyminen ei ole vaihtoehto (ellet leiriydy äärimmäisillä leveysasteilla). Tämä on helpointa, koska päällä oleva jää on melkein puhdasta vettä.

Missä ei ole pakastinta - veden kiehuminen, höyryn talteenotto ja lauhduttaminen takaisin veteen tuottaa puhdasta vettä.

Tämä menetelmä voidaan saavuttaa käyttämällä muovista vaippaa tai muuta läpäisemätöntä kalvoa (sadetakki). Kiehauta vettä alapuolella siten, että telttataulu on suppiloitu astiaan.
Jos lämmönlähdettä ei ole käytettävissä ja sinulla on kirkas muovivaippa, käytä auringon aurinkoenergiaa suolaveden haihduttamiseen ja kondensaation sieppaamiseen. Varmista, että kallistat välipohjan ja luo rypistyä, jotta neste valuu astiaan.
Tislaus ei toimi 100%, höyry sisältää myös suolaa ... kun olin nuori, kasvoin kiteitä ja kerran sain viikon poissa. Tyydyttyneen suolaliuoksen lähellä oli kirja, jossa kiteet ovat kasvaneet. Kun palasin lomalta, se oli täysin peitetty suolaisella kiteillä. Joten se ei toimi 100%.
se ei ehkä ole 100%, mutta se on parempi kuin ei mitään
#2
+11
user87
2012-01-25 20:18:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ulkona voit kaivaa reiän ja rakentaa SOLAR STILL. Se on nopea ja likainen, mutta toimii erittäin hyvin ja on testattu aikaa.

enter image description here

Tai voit laittaa ison muovipussin olkavarren päälle, jossa on paljon lehtiä, ja laittaa kallista pohjassa veden sieppaamiseksi. Varmista, ettet tee sitä lehdille, joka on myrkyllistä ihmisille.

enter image description here

Jos sinulla on taalaa, saat kannettavan käänteisosmoosisuodattimen.

Elektrolyysi muuttaa suolaisen veden hapeksi ja vedyksi ja yhdistää ne sitten uudelleen ja tuloksena on puhdasta vettä.

+1 aurinko vielä: mutta miten "yhdistät" vety ja happi? muu kuin vedyn polttaminen?
@HorusKol: Polttat ne ja teet mittavan räjähdyksen. Vety on _vaarallista_, ja ​​vaara johtuu erityisistä pitoisuuksista, jotka saavat sen räjähtämään polttamisen sijaan. Varo myös elektrolysoitua vettä. Se sisältää todennäköisesti valkaisuainetta ja lipeää.
Suosittelen aurinko stillkuvia etsimään sopivaa upotusta sen sijaan, että kaivaisi reikää, koska hikoilet kauhoja kaivamalla, mikä pikemminkin voittaa kohteen, mikä ei auta merivedessä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...