Kysymys:
Vahapaperi tulipalona
Doug Kavendek
2012-06-30 23:51:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi ajatus johti toiseen ja aloin miettiä, kuinka tehokasta vahapaperia olisi mukanaan tuoda tulipaloksi. Olen nähnyt ehdotuksia parafiinin käytöstä yhdessä muiden materiaalien kanssa tulenkäynnistimena, joten näyttää siltä, ​​että parafiinilla päällystetty paperi voisi olla todella hyödyllistä sekä todella helppoa ja halpaa hankkia ja tuoda mukanasi mihin tahansa (plus se on hieman vedenpitävä) . En kuitenkaan ole koskaan ennen nähnyt mitään mainintaa siitä.

Yritän todennäköisesti kokeilla sitä myöhemmin, mutta ihmettelin, onko asiasta muita ajatuksia. Se ei ehkä edes ole mahdollista; loppujen lopuksi näyttää siltä, ​​että joidenkin vahapapereiden on tarkoitus mennä uuniin polttamatta (enkä puhu pergamenttipaperista).

Mitä tulee kokeiluihisi, sytytyksen lisäksi. Kokeile erilaisia ​​menetelmiä (kuten rullata se ylös). Jätä myös pois sateesta ja elementeistä nähdäksesi, miten se reagoi, jos se jätetään pois. Toinen on laittaa se reppuun joidenkin vaatteiden alle nähdäksesi, juokseeko prafiini kuumennettaessa vai jotain muuta.
Viisi vastused:
#1
+24
Doug Kavendek
2012-07-11 07:06:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pääsin juuri kokeilemaan joitain kokeita, ja toistaiseksi se näyttää olevan melko vankka. Useimmissa kokeilemissani asioissa se syttyi välittömästi ja kulutettiin kokonaan, eikä sitä tarvitse enää sytyttää (paitsi märkäkoe, mainitsen alla). Käytin sytytintä, joten en voi olla varma, että muut menetelmät (piikivi, jousi jne.) Sytyttävät myös sen, mutta kun otetaan huomioon, kuinka nopeasti se syttyi, ne eivät välttämättä ole kovin erilaisia.

  • Löysä rypistynyt pallo: Palaa nopeasti, kaikki menee noin 15 sekunnissa.
  • Taitettuna tiukkaan neliöön: Palaa hyvin hitaasti, mutta tasaisesti. Kesti (noin) viisi minuuttia palamiseen. Tämä näytti melko optimaaliselta tulipalon sytyttämiseksi.
  • Taitettu tiukaksi neliöksi, kastetuksi hetkeksi vedessä: Kun suurin osa kosteudesta oli poistettu, se tuntui hieman kuivalta, joten yritin sytyttää sen. Se syttyi, mutta ei pysynyt valaistu. Taittoin sen ja annoin sen istua kuivumaan muutaman minuutin, sitten taitoin sen uudelleen. Sen jälkeen se syttyi ja paloi melkein samalla tavalla kuin kuivassa taitetussa testissä.
  • rypistyi pallossa jonkin aikaa: Melkein sama kuin tiukka neliö, vaikka se on saattanut kestää hieman lyhyempi ja palanut suuremmalla liekillä.
  • Taitettu ja pidetty jonkin aikaa lämpimän uunin päällä: Ei näytä valuneen tai sulaneen; se ei tarttunut paperipyyhkeeseen tai törmännyt siihen. Lämpöstä värjäytynyt, mutta palanut ja palanut ilman ongelmia.
  • Taitettu lompakossa: Jätän sen vain hetkeksi sisään ja katsotaan, vaikuttaako se sen valaistukseen. Tässä vaiheessa oletan, että sillä ei ole paljon ongelmaa, mutta päivitän tämän, jos sillä on vaikutuksia. EDIT: Se on ollut jonkin aikaa, mutta kuten muistan, paperi, joka oli jäänyt lompakkooni muutaman viikon ajaksi, toimi periaatteessa samalla tavalla kuin tuore paperi. Kokonaisvaikutukset voivat vaihdella tuotemerkin ja taskun lämpötilan mukaan, mutta se näyttää toteuttamiskelpoiselta tavalta varastoida hätäsammutinta.

Muita huomautuksia ovat, että taitettu tiiviys vaikuttaa siihen, kuinka paljon tuhkaa on jäljellä; jos se taitetaan kevyesti, kaikki häviää, mutta tiukasti taitettu neliö jättää merkittävän tuhkanpalan taakse. En pystynyt havaitsemaan kemiallisia tai muovisia hajuja polttamisen aikana, mutta se ei todellakaan takaa minulle, että se ei aiheuta myrkyllisiä huuruja, joten luulen, että on turvallisempaa välttää hengittämistä sen ympärille sen ollessa valaistu. Itse brändillä voi olla merkitystä - kaikessa tässä käytin Reynoldsia.

Tämä on hienoa kamaa!
Onneksi siitä on ollut hyötyä muille kuin vain minulle!
@DougKavendek Tiedän, että on kulunut vuosia tässä vaiheessa, mutta haluaisitko päivittää vastauksesi vastaamalla paperin säilyttämistä lompakossa?
Lisätty päivitys. Se oli jonkin aikaa sitten, mutta muistan, ettei minulla ollut oikeastaan ​​mitään ongelmia sen kanssa.
#2
+11
furtive
2012-07-03 10:06:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän alkoholipohjaisia ​​lautasliinoja (alias märkä- / käteviä pyyhkeitä). Ne on pakattu yksittäin, kevyesti puristuksiin, mukana on paljon pikaruokaa (paistettua kanaa, kylkiluuta jne.), Ja pakkaus on yleensä melko kestävä ja suojaa sisältöä vaarantumiselta. Käytän niitä myös käsien, kasvojen ja kuoppien puhdistamiseen pellolla.

#3
+5
Cooper
2015-09-14 06:20:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytin vahapaperia suolaisen veden taffioissa. Tiivistin yhden pieneksi palloksi, niin pieneksi kuin pystyin saamaan, sitten käärin muut, kunnes sain yhteensä noin 10 päälle, sitten sytytin sen ja se pysyi palavana jonkin aikaa.

Tervetuloa sivustolle! Tämä on hyvä alku, mutta vastauksesi voisi olla vielä parempi. Voisitko antaa sille [muokkauksen] sisällyttää lisätietoja, kuten kuinka kauan se paloi, missä olosuhteissa teit testin, tai luomasi pallon likimääräiset mitat?
#4
+2
Teresa Rope
2017-06-05 19:27:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän vahattua paperia, joka on rullattu kuivausrummun ympärille, teen nukasta pitkän rullan ja sitten käärin sen vahapaperiin kahdesti. Kierrä sitä, kunnes se on kiertynyt pitkin täyttä pituutta - noin 4 tuumaa tai kuinka leveä nukka tulee kuivausrummustasi. Ne palavat keskiliekillä ja kestävät noin 5-8 minuuttia, joskus pidempään, jos rullat tiukemmin.

#5
  0
Karch
2016-02-03 11:01:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henkilökohtaisesti pidän mieluummin kirjaimellisesta vahapaperista. Yhteinen paperipyyhe todella, mutta peitetty kynttilävahalla. Miksi kynttilävaha? Kynttilänrahat ja se pieni jäljellä oleva pääty olivat hyödyllisiä. Pysyy kuivana ... mutta tahrii kaiken muun. Pidetään taskussa, josta en välitä mitään.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...