Kysymys:
Mitä minun pitäisi tehdä, jos minua salamasta tarttuu puurajan yläpuolelle?
Lost
2012-01-25 09:44:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Me kaikki tiedämme salaman yleiset ohjeet, mutta entä jos olen puun viivan yläpuolella ja joutunut kummajaisen ukkosmyrskyn alle. Onko parempi:

 1. juosta hulluna puiden suuntaan
 2. makaa tasaisesti ja löytää uskonto
 3. löytää ympäristöstäni epätäydellisyyttä , purovirta) ja yritä kiilata itseni sen väliin / alapuolelle.
Ei 3. Mark Harveyn julkaisusta "National Outdoor Leadership School's Wilderness Guide" - "erityisen vaarallinen paikka ukkosmyrskyssä on matalan luolan suu. Maavirta voi kulkea luolan huulelle ja hypätä aukon. .. järkyttävää ketään, joka siellä oli. "
Kuusi vastused:
#1
+29
HorusKol
2012-01-25 10:38:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Okei - huomasin, että sekä Langmuirilla (Mountaincraft and Leadership) että vuorikiipeilijöilläni (Mountaineering: The Hills of the Hills) on melko hyviä neuvoja salamasta. Kehotan kuka tahansa suunnittelemaan lähtemistä kukkuloille lukemaan molemmat näistä erinomaisista kirjoista - Langmuir on the kirja British Mountain Leader Training -tapahtumalle, ja vuorikiipeilijät kattavat paljon lisätietoja Pohjois-Amerikan aktiviteeteista. .

En usko, että poissa oleminen treelineestä on erityisen ongelmallista (ellet ole ainoa asia hyvin tasaisella maalla).

Niin kauan kuin et ole harjanteen / kukkulan huipulla, sitten kukkulan puolella on turvallinen "varjoalue" - luulen, että noin 2/3 matkasta kukkulan ja sen pohjan välillä. Ainoa asia on - sinun pitäisi istua muovilevyn tai repun päällä, jotta vältät harhautuvien pyörrevirtausten poimimisen maasta.

Langmuirista (Mountaincraft and Leadership, 3. sija) Edition):

Voit saada varjon 7 metrin tai korkeammalta kalliosta, jossa turvallinen vyöhyke on 3 metrin päässä pohjasta kallion korkeuteen - tämä tarkoittaa, että 5 metrin seisominen 7 metrin kalliosta pienentää salamaniskun mahdollisuus (huomaa - vähennä - on vielä mahdollisuus, että voit lyödä, ei ole 0%). Kolmannen painoksen sivulla 227 on kaavio - valitettavasti en löydä linkitettävää. Hän ei kuitenkaan sano kuinka jyrkän kallion tulisi olla.

Jos astut luolaan suojaa varten (tai sukelat kivilohen alle) - sinulla on oltava vähintään 3 metriä päätyä (yhteensä - 5 metriä) ja 1m kummallekin puolelle.

Vuorikiipeilijöiltä (Mountaineering: The Hills of the Mountains, 6. painos):

Nämä kaverit ovat melko selvät:

Jos odotetaan ukkosmyrskyjä:

 • Älä leiriydy tai kiipeä kapeassa laaksossa tai syvennyksessä
 • Älä aio kiivetä tai patikoida sisään korkeat, paljaat alueet
 • Katso pieniä kumpupilviä vahvan, ylöspäin kasvavan
 • Seuraa säätiedotuksia

Jos huomaat ukkosen:

 • Poistu vedestä
 • Etsi matalaa maata avoin laakso tai niitty
 • Siirrä heti, jos hiuksesi seisovat päässä
 • Älä seiso puiden alla, etenkään avoimilla alueilla
 • Älä pysy lähellä metallia tai grafiittilaitteet
 • Eristää itsesi pakkauksellasi tai vaahtomuovilla
 • Kyyristele profiilisi minimoimiseksi
 • Älä makaa makuulla
 • Mittaa ukkosen liike
#2
+17
mjrider
2012-02-02 20:41:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on se asema, jonka Amerikan partiolaiset opettavat poikia käyttämään tilanteessa.

enter image description here

Jos salamyrsky tarttuu ryhmääsi auki, levitä niin, että ihmiset ovat vähintään 100 metrin päässä toisistaan. Rajoita edelleen riskiäsi kyyristymällä matalalle siten, että vain kengänpohjat koskettavat maata, ja ota hattu pois, jos siinä on metalliosia. Voit myös käyttää nukkumistyynyäsi eristämiseen taittamalla sen ja kyykistymällä sen päälle.

BSA-käsikirjan 12. painoksesta.

Sveitsin Alpeilla näin kerran joukon lampaita, jotka keskellä ukkosta, kaikki kokoontuivat * keskellä suurta, tasaista lumikenttää *. Näyttää siltä, ​​että evoluutio tarvitsee vielä joitain sukupolvia opettaakseen lampaille BSA-neuvoja.
@gerrit ja siksi Sheparding on edelleen olemassa
@gerrit - lampaat ovat erikseen ja yhdessä tyhmempiä kuin laatikko kiviä.
Eikö leviäminen erillään iskujen rajoittamiseksi sinänsä, pikemminkin sen varmistamiseksi, että jos yksi henkilö iskeytyy, salama ei iske koko ryhmää ja ympärillä on edelleen vahingoittumattomia ihmisiä auttamaan?
@Brad: En ole varma, mutta epäilen, että minimoidaan houkutteleva vaikutus, joka suuremmalla massalla olisi. Monilla levitetyillä pienillä johtimilla * pitäisi olla vähemmän huonoa onnea. Ja jos niin, muutamien yksilöiden zapping on varmasti parempi kuin kaikkien niiden zapping. Ainakin silloin uhreja avustaisi enemmän ihmisiä.
@Brad Kyllä, se on heidän perustelunsa.
#3
+4
PearsonArtPhoto
2012-01-25 10:16:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu vähän olosuhteistasi, mutta on reilua sanoa, että antamasi 3 vaihtoehtoa sopivat oikein, kun otetaan huomioon oikeat olosuhteet.

Jos olet lähellä pääriviä, se saattaa hyvinkin sopia kannattaa juosta siihen. Mutta jos se on yli mailin tai kahden päässä, en vaaranna sitä ...

Epätäydellisyyden löytäminen on luultavasti paras vaihtoehto. Varmista vain, että se ei ole korkeimman ympärillä, muuten saatat olla pulassa.

Tasainen valehteleminen on huono idea, koska maa johtaa sinuun. Parempi olisi päästä asentoon, jossa olet niin matalalla kuin mahdollista, kun vain kengät koskettavat maata.

+1 hyvä vastaus, mutta tasainen makaaminen ei ole paras vaihtoehto. Sinun tulisi yrittää minimoida kosketus sinun ja pinnan välillä.
makaa tasainen huono varsinkin jos olet jonkin aikaa taivaan korkein kohta. minimoi kosketuksesi maahan ja suojaa päätäsi
@mjrider: Korjain vastaukseni.
Sinun tulisi myös kyykky jalat mahdollisimman lähellä toisiaan. Jos mahdollista, seiso yksittäisen kiinteän esineen, kuten puupalan, kiveyden tai lohkareen päällä. Ei soraa tai lietettä.
#4
+4
xpda
2012-01-25 11:51:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kivien halkeamat tai maassa makaaminen eivät paranna asioita. Puron sängyt saattavat pahentaa sitä, jos siellä on tarpeeksi vettä sähkön johtamiseen.

Paras käytäntö on päästä alas ennen kuin salama alkaa.

Puut puulle on todennäköisesti toiseksi paras veto . Katso ympärillesi ja näe, onko alueellasi lyönyt joukko puita vuosien varrella. Jos näin on, olet huonoissa paikoissa.

Muistan lukeneeni tieteellisen raportin, jonka he tekivät Coloradossa valaistusilmaisimella joissakin vuoren ukkosmyrskyissä. He havaitsivat, että vuoren myötätuulen rinteessä on keskimäärin enemmän valaistusiskuja kuin huipussa tai vastatuulessa. En muista kuka sen teki.

Kotitehtävät:

PeakMind - salamastrategia

NOAA / NWS-meteorologinen Tapaustutkimukset salamaniskun uhreista Coloradossa (PDF)

NOAA päivitti AMS: n suosituksia salamaturvallisuudelle - 2002

#5
+3
Thomas Rawyler
2012-01-25 13:00:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lasisin reppusi ja kyyristyisin sen päälle. Repun ja retkeilykenkäsi tulisi eristää tarpeeksi. Tätä ei tietenkään pitäisi tehdä huipun päällä. Tätä tekniikkaa parannetaan jopa käytettäessä luolasta, mutta luolan löytäminen ylhäältä on melko epätodennäköistä. Löysin tämän mukavimmaksi vastatoimeksi salamoita vastaan.

Repussa on alumiinirunko. Ajattelitko kehyksetöntä reppua? Entä sitten kaikki metalliset telttapylväät, astiat, liesi, polttoainesäiliö jne.?
#6
+3
RoflcoptrException
2012-01-25 13:54:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet todella porrastuksen yläpuolella, sinulla ei ole paljon vaihtoehtoja. Parasta on kuitenkin tehdä itsestäsi mahdollisimman pieni. Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi kyykky alas. (Samoin kuin käytät kyykky wc). Parantaaksesi tätä, sinun tulee vain asettaa pieni pala jalkasi maahan. Syynä on, että sinun tulisi yrittää minimoida kosketuspinta itsesi ja maan välillä. Joten, jos mahdollista, seiso varpaillasi. Jos sinulla on reppu, heitä se pois. Ainakin muutaman kymmenen metrin pitäisi riittää. Heitä myös kaikki metalliesineet, jotka olit kehossasi. Varsinkin jos olet vuoristoinsinööri, on erittäin hyvä heittää suolakurkku pois ja älä unohda irrottaa kiipeilysilitysraudat.

Yllä olevat asiat, joita voit tehdä, jos ukkosmyrsky on suoraan sen yläpuolella sinä. (Voit tarkistaa tämän laskemalla itsesi salaman ja täällä olevan ukkosen välisen sekunnin. Jos et pysty havaitsemaan aikaeroa visuaalisen salaman ja ukkosen äänen välillä, ukkonen on suoraan sinun yläpuolellasi).

Jos salama on hieman kauempana (nyrkkisääntö on: 3 sekuntia salaman ja ukkosen välillä on 1 kilometrin päässä sinusta), yritän 1) mennä alas mahdollisimman nopeasti 2) tai mene alueelle, jossa et ole ainoa asia suhteellisen tasaisella pinnalla. Joten metsä olisi hyvä valinta, mutta ei yhtä puuta!Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...