Kysymys:
Kuinka verenkierto pysäytetään iilipuremasta?
Lost
2012-01-25 09:51:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka iilimatkat ovat suhteellisen vaarattomia etkä todennäköisesti vuota puremasta, vaatteidesi verivirta voi olla haittaa vaelluskaverillesi.

Onko olemassa mitään tehokasta tapaa vastustamaan puremaan injektoitavia hyytymistä estäviä juotoja ja pysäyttämään siten verenkierron ajoissa?

Ei oikeastaan ​​vastaa arvoinen, mutta miksi ei vain kuljettaa hyytymistä jauhe? Se on silti melko hyvä tuote ensiapupakkaukseen.
Cauterization? Sen ei pitäisi olla tuskallista, kun otetaan huomioon pureman koko.
Poistaaksesi iilimatkan, kynsillä pääset tikkarin alle, kuten käyttäisit lapiota. Tämä pakottaa sen vapauttamaan pureman purkautumatta järjestelmään. Sen jälkeen puhdista alkoholilla, käytä omaa sylkeä haavoihin. Syljessä on sellaisia ​​komponentteja, jotka nopeuttavat haavojen paranemista, ja laboratoriossa on osoitettu nopeuttavan ihon paranemista huomattavasti. Tai käytä neosporiinia ... Liiallisen verenvuodon estämiseksi sidon tavallisesti sideharsoilla ja lisätään pikkukiviin siteeseen parin ensimmäisen kerroksen jälkeen paikallisen paineen kohdistamiseksi haavaan.
Kahdeksan vastused:
#1
+11
Justin Self
2012-01-25 10:11:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sikäli kuin tiedän, verenvuotoa ei voida lopettaa ilman jatkuvaa painetta. Kirkkaalta puolelta luovutat vain 1-3 verisokeria iilipuremien puremien takia.

Juurikkaiden puremien ja patikoinnin ongelma on, että sydämesi pumppautuu kovemmin vaelluksen aikana ja työntää enemmän verta ympäriinsä. Ei ole harvinaista, että purema kestää useita tunteja. Huolimatta jatkuvasta paineesta tai jonkin tyyppisestä tiivistysaineesta, en ole kuullut mitään tekemisistä.

En ole varma, onko tämä oikea vastaus. Uutto voi ottaa vain 1–3 cm3 verta 20 minuutin ruokinnan aikana, mutta haava vuotaa edelleen jopa 24 tuntia.
#2
+8
Mr.Wizard
2014-06-15 19:00:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut, että jos et poista juotavaa, ennen kuin se on täynnä ja putoaa luonnollisesti, et vuota paljon, ja että se on turvallisempaa, koska pienennät infektioriskiä. Tällä hetkellä en löydä hyviä lähteitä tälle, vain:

  • iiljan poistaminen (Go Borneo Travel. Com):

    Jos iilimato on jo saanut sinut, älä vedä sitä ulos. Yleisesti käytetyt polttamistavat, suolaus ja puristustekniikat johtavat siihen, että iilipaalut oksentavat haitallisia bakteereita takaisin järjestelmääsi.

    Juurikkaet putoavat itsestään kerran täynnä. Jos voit jatkaa vaellusta ajatellen, että pieni Dracula roikkuu vartaloasi, tee niin. Juurikka antaa periksi ja poistuu itsestään turvallisesti yli 20 minuuttia.

  • Juotavan poistaminen (villi Madagaskar. Org ):

    HUOMAUTUS: Eikö yleisesti ole suositeltavaa yrittää poistaa iilua polttamalla savukkeella; hyttyskarkotin, shampoo tai suola; tai vetämällä iilimistä. Tämä voi johtaa siihen, että iilimaala regurgitoituu haavaan ja aiheuttaa infektion paljon pahemmin kuin iilian purema itse.

En mitä pidän luotettavana, eikä kommentoinut verenvuotoa erikseen, joten poistan tämän vastauksen, ellei joku voi vahvistaa tätä teoriaa.

Yritin myös löytää joitain tietoja tästä, koska sanoisin intuitiivisesti, että se on oikea asia. Se on myös tapa, jolla niitä käytetään terapeuttiseen käyttöön. Mutta en löytänyt luotettavia lähteitä.
@Aravona ja Paul: Luulen, että saamme tietää jonkun menevän hakemaan iilimatoja ja ottamaan yhden joukkueelle. : o)
#3
+7
user8978
2016-03-06 19:47:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei todennäköisesti auta, ellei teepussi ole kätevä, mutta mustan teepussin tanniinit sisältävät traneksamiinihappoa, joka auttaa veren hyytymistä. Minulla oli vain 5 tuntia verenvuotoa iilestä, joka ei pysähtynyt kovalla siteellä ja jalkani koholla. Levitin teepussia, jonka olin märkä vesijohtovedessä 5 minuutin ajan, eikä se ole vuotanut siitä lähtien. Vanha lääketieteellinen temppu. Se on kuin vastalääke juotoksen syljen kemikaalille, joka todella estää sinua hyytymästä.

Tarpeeksi helppo varmistaa, että lääketieteellisessä paketissasi on muutama teepussi, silloin kun sinulla ei ole sitä juomapakkauksessa.
#4
+4
Mazura
2014-06-15 08:02:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Septinen lyijykynä, side.

Hoito:

Juotit on poistettava iholta varovasti. Jos iilimato repeytyy ihosta, sen hampaat voivat hajota ja pysyä upotettuina, mikä aiheuttaa haavaumien muodostumista. Juotoksen poisto helpotetaan levittämällä muutama tippa alkoholia, etikkaa tai suolaliuosta. Vaihtoehtoinen poistomenetelmä käsittää sytytetyn tulitikun kiinnittämisen iiliin kiinnityskohdassa. Juotoksen poistamisen jälkeen alue on tarkastettava huolellisesti varmistaakseen, että hampaat puuttuvat. Hemostaasi (verenvuodon hallinta) voidaan saavuttaa soveltamalla suoraa painetta ja käyttämällä lyijykynää (lyhyt lääketikku, joka on usein valmistettu alumiinista ja jota voidaan käyttää leikkaukseen verenvuodon pysäyttämiseksi), hapetettua regeneroitua selluloosaa, joka imeytyy hemostaatti tai ajankohtainen trombiini. Haava on puhdistettava perusteellisesti antiseptisellä aineella useita kertoja päivässä ja levitettävä monikäyttöinen ajankohtainen antibiootti tartunnan estämiseksi. ( lähde)

#5
+3
Aditya
2016-06-30 18:09:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kohtasin samaa ja ravintolan tarjoilija ehdotti minulle tätä. Levitä vain ripaus kurkumaa paikalleen pari kertaa. Tein minulle ihmeitä välittömästi.


Toinen raportti tästä:

http://gwens-nest.com/turmeric-a-spice-worth- tietäen /

Leikkaukset / verenvuoto: Kurkumalla on styptisiä ominaisuuksia. Tämä on Intiassa yleinen keittiöväline pienille leikkauksille. Olemme myös pysäyttäneet verenvuodon pienistä leikkauksista ja haavoista nopeasti pölyttämällä ne kurkumajauheella. Olin niin iloinen saadessani oppia tämän vihjeen, koska ainoa muu styptinen yrtti, josta olin kuullut, oli cayenne, ja olen iso pelottava kissa kuumista asioista suussa tai verenvuotohaavoissani. Kurkuma ei vahingoita eikä pistele, mutta se jättää iholle keltaisen sävyn.

#6
+3
Jani Hyytiäinen
2017-05-03 16:41:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Plantago major (leveälehtinen plantain, valkoisen miehen jalka tai suurempi plantain) .

Plantago major

Kuvalähde

Plantainia on kaikkialla maailmassa, ja se on yksi yleisimmistä ja saatavilla olevista lääkekasveista. Se sisältää monia bioaktiivisia yhdisteitä, mukaan lukien allantoiini, aukubiini, ursolihappo, flavonoidit ja asperulosidit. Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että plantainiuutteella on laaja valikoima biologisia vaikutuksia, mukaan lukien haavojen parantava vaikutus, anti-inflammatorinen, analgeetti, antioksidantti, heikko antibiootti, immunomoduloiva ja antiercerogeeninen vaikutus.

Joten sido jotkut haava sideharsoilla.

#7
+1
Travel Enthusiast
2017-03-29 15:00:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laita paperituhkaa (vain polttaa pieni pala paperia ja kerää tuhka) alueelle, johon purrut. Verenvuoto loppuu.

Mielenkiintoinen ehdotus. Oletko tehnyt tämän itse? Voitteko tukea sitä kolmannen osapuolen viitteellä? Tiedätkö millä mekanismilla se toimii? Onko mitään erityistä paperia? Kysyn, koska Yhdysvaltain sanomalehtipaperi jättää hyvin vähän tuhkaa ollenkaan, jos muistan.
#8
-4
sean summers
2014-06-09 19:33:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laita palanutta tuhkaa. Se pysäyttää verenkierron. Tai muuten, vain kiinnitä pala paperia haavaan.

sean - kumpikaan ratkaisustasi ei todellakaan toimi. Tarvitset paineen ja materiaalin yhdistelmän, joka ei anna veren vuotaa.
Minusta tämä on todella mielenkiintoinen vastaus, ja haluaisin, että Sean seuraa lisätietoja. (En ollut ajatellut sitä liikaa ennen Mazuran vastausta.) Vaikka "palanutta paperia" voidaan teknisesti kutsua myös "hapetetuksi selluloosaksi", lääketieteellinen tuote on sideharso, joka on osittain hapetettu, yleensä kemiallisilla keinoilla. Se imeytyy kehoon ja toimii edistämällä hyytymistä eikä mekaanisella paineella. Jos Seanin ehdotus toimii, odotan mekanismin olevan samanlainen. Valitettavasti tukitietoja on erittäin vaikea löytää!


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...