Kysymys:
Kuinka voin ilmoittaa avusta autiomaassa?
studiohack
2012-01-25 17:52:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Millä tavoin voin ilmoittaa avusta erämaassa?

Etsin menetelmiä, joita voidaan käyttää kaikkina vuodenaikoina, erityisesti vuoristossa, &in tasangoilla olevien metsien tai niittyjen kanssa.

Tämä on tärkeää tietoa, mutta se on myös hyvin käsitelty monissa muissa lähteissä. Jotta se sopisi paremmin SE: lle, ehdotan sen kaventamista. Esimerkiksi "Milloin [toiminta] [ajan pituudelle] paikassa [sijainti] [kauden aikana]", kuinka voin ilmoittaa avusta? "
@JayBazuzi Olen eri mieltä siitä, että toiminnan lisääminen, ajan pituus ja sijainti todella muuttavat vastausta. Ainoa tekijä, josta voi olla hyötyä, on kausi ...
Tämä kysymys herättää korkealaatuisia vastauksia. Sen pitäisi pysyä auki.
Kuusi vastused:
#1
+25
RoflcoptrException
2012-01-25 18:10:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu hieman siitä, mihin haluat ilmoittaa hätätilanteesta. Mutta luulen, että puhut syrjäisistä alueista. Näillä alueilla hakuja tehdään useimmiten lentokoneilla. Siksi on välttämätöntä, että sinut nähdään ylhäältä ja kaukaa. Joten sinulla on pari mahdollisuutta, jotka riippuvat laitteistostasi. On myös Wikipedia-artikkeli, joka selittää Alppien hätäsignaalin.

 • Kirkas vaatetus: Tämä on erityisen hyödyllistä, jos olet avoimessa maastossa ja jos sinulla ei ole muita laitteita hälytykseen. Mutta kirkkailla vaatteilla on helpompi löytää sinut mustavalkoisiin tai harmaisiin vaatteisiin verrattuna. Joten sinun on parannettava mahdollisuuttasi ja käytettävä keltaisia, punaisia ​​tai oransseja vaatteita.

 • Taskulamput: Voit ilmoittaa paikasta ajovalolla tai taskulampulla missä olet. Voisit esimerkiksi käyttää morseaakkosia SOS: n (3 lyhyttä, 3 pitkää, 3 lyhyttä) tai kansainvälisen hätäsignaalin (6 vilkkuu minuutin sisällä, 1 minuutin tauko, 6 välähdyksen minuutin sisällä, ...).

 • Pilli: Samalla tavalla kuin käytät taskulamppua, voit käyttää pilliä. Pilli on hyvin pieni ja kevyt esine, joten suosittelen ottamaan sen aina mukaasi, jos olet menossa vakavaan matkalle. Suuri etu taskulamppuun verrattuna on, että kuulet äänen päivänvalossa tai sateessa, kun salamavaloja ei tunnisteta.

 • Tuli: Jos sinulla on jotain tulipalon tekemiseksi, merkitse sillä sijainti. Jos mahdollista, rakenna palokolmio. Tämä on myös kansainvälinen hätäsignaali.

 • Signaaliraketti: erittäin hyödyllinen tapa osoittaa tarvitsevasi apua. Suuri etu on, että signaaliraketit voivat lentää jopa 300 tai 400 metriä niin, että ne ovat laajalti näkyvissä. Signaaliraketin räjähdys johtaa myös tutkan helposti tunnistettavaan kuvioon. Ongelmana on, että signaaliraketit eivät ole asioita, jotka ovat osa vakiolaitetta, ja joissakin maissa sitä ei ole niin helppoa ostaa.

 • Peilit tai muut kiiltävät esineet: Taskulamppujen tapaan voit käyttää peilejä tai muita kiiltäviä esineitä valon välähtämiseen. Ilmeisesti tämä toimii vain päivällä.

huutaa! et koskaan tiedä kuka saattaa olla kulman takana - "koe-ee" voi matkustaa melko pitkälle (vaikka ei niin hyvä kuin pilli)
Ole varovainen huutamisen kanssa. Voit käyttää paljon energiaa ja kuivata itsesi toistuvalla huutamisella.
Vihistämisestä uskon, että kansainvälinen yksimielisyys on, että kolme lyhyttä iskuja tarkoittaa hätätilannetta.
Ja jos sinulla on ase mukanasi, kolmen laukauksen ampuminen on vakiosignaali, ja ääni voi kulkea mailia oikeissa olosuhteissa.
@RoflcoptrException Älä unohda Robinson Crusoea! Esineen (kivien jne.) Asettaminen rannalle antaa täydellisen kontrastin. Voit "lähettää" viestejä, kuten "SOS" tai jotain.
"ja joissakin maissa ei ole niin helppoa ostaa sitä." - Se on esimerkki osavaltiosta, joka pelkää ihmisten käyttävän Signal Rocketsia aseena tyranniaansa vastaan. "Kun ihmiset pelkäävät hallitusta, on tyrannia, kun valtio pelkää ihmisiä, joilla on vapaus" - Benjamin Franklin
Tietoja peilistä / kiiltävistä esineistä. Verkosta löysin kiiltävän "folio-hätäpeiton" pitämään sinut lämpimänä ja suojattuna hätätilanteissa. Se olisi ihanteellinen, koska se palvelee molempia tarkoituksia.
Kaksi tehokkainta vaihtoehtoa ovat PLB tai Satellite Messenger. Nämä ovat KAUHAN tehokkaampia kuin tässä vastauksessa käsitellyt vaihtoehdot. Ole hyvä ja tee tutkimuksesi äläkä luota tähän neuvoon - elämäsi voi riippua siitä.
#2
+15
Tullochgorum
2016-02-24 07:33:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

MITÄ OVAT VAIHTOEHDOT?

Sinulla on kolme päävaihtoehtoa:

 1. Oma PLB (Personal Locator Beacon)
 2. Satelliittiviestipalvelu, johon on lisätty pelastuspalveluja (DeLorme tai Spot)
 3. Tavanomaiset toimenpiteet, kuten pilli, vilkkuvalo, peili tai soihtu.

Kaikille muille -triviaalinen tilanne, uskon, että PLB on yksiselitteisesti paras vaihtoehto, jos pelastus on tärkein prioriteettisi.

PLB: N Ainutlaatuiset Edut

PLB: t on omistettu pelastuslaitteet, jotka kiinnittyvät suoraan sotilaalliseen COSPAS / SARSAT-satelliittipelastusjärjestelmään - samaan järjestelmään, jota käytettäisi kaupallinen lentokone tai alus.

Tämä järjestelmä on suunniteltu nimenomaan pelastamiseen, kattavuudeltaan maailmanlaajuisesti, erittäin luotettavasti, viestisi nopealla lähettämisellä tukiasemalle ja tehokkailla vastatoimilla.

Uusimmat PLB-laitteet lähettävät GPS-koordinaatit, mikä ohjaa useimmissa olosuhteissa pelastajat 60 metrin päähän sijainnistasi. Laite lähettää myös paikallisen kotisignaalin ohjaamaan pelastajia suoraan luoksesi muutaman viimeisen telakan yli. GPS-PLB: n avulla pelastus tulisi käynnistää 5 minuutin kuluessa aktivoitumisesta Pohjois-Amerikassa tai Euroopassa. Satelliittisignaali on erittäin voimakas, ja sen pitäisi lävistää helposti puun latvuksen läpi. On jopa tarinoita PLB: stä, jotka työskentelevät maanjäristyksen raunioihin haudattujen ihmisten hyväksi. Aktivoituna PLB: n tulisi jatkaa lähettämistä vähintään 24 tuntia, jopa kovassa kylmässä. koska niitä ei käytetä, ellei laitetta ole aktivoitu. Ne ovat melko pienikokoisia ja painavat noin 5 oz.

enter image description here

Yksi haitta on, että PLB: t eivät tarjoa viestejä, joten et voi ilmoittaa pelastuspalveluille erityistilanteestasi. Joten ne tulisi aktivoida aidosti hengenvaarallisissa hätätilanteissa vain, kun kaikki muut vaihtoehdot on käytetty, koska puhelu laukaisee täysimittaisen pelastustoimenpiteen.

Rekisteröität PLB: n maasi nimettyyn viranomaiseen. joten pelastajat tietävät sinusta, normaalista toiminnastasi ja kaikista terveysongelmista. Jatkuvia maksuja ei ole.

SATELLIITTIEN VIESTIEN RAJOITUKSET

Sen sijaan satelliittiviestit, kuten Spot ja DeLorme, ovat lähinnä seuranta- ja tekstiviestilaitteita. Pelastus on lisätty jälkikäteen.

He kytkeytyvät kaupallisiin Iridium- tai Globalstar-satelliittiverkkoihin ja käyttävät kaupallista pelastuskeskusta. Nämä satelliittiverkot ovat paljon vähemmän vankat - vain lukemalla satelliittipuhelimien arvosteluja ymmärtämään asioita. Ja lähetysteho on noin kymmenesosa omistetun PLB: n tehosta, joten ne eivät yleensä toimi, ellei sinulla ole rajoittamatonta näkymää taivaalle. Koska näillä laitteilla on muita akun vetoja, kuten GPS ja viestit, niiden virtalähde on paljon vähemmän luotettava. Ja jos saavut satelliittiin, vastaus voi olla huomattavasti hitaampaa.

Satelliittiviestien lähettäjät vaativat jatkuvia sopimuksia, joiden hallinnointi voi olla kallista ja monimutkaista. Jos tilisi on epäkunnossa joutuessasi vaikeuksiin, et välttämättä pysty käyttämään laitettasi. Elinkaarensa aikana he työskentelevät paljon kalliimmin kuin PLB.

Nämä monikäyttöiset sanansaattajat soveltuvat paremmin rentoon käyttöön, eikä niitä ole koskaan tarkoitus korvata erilliselle PLB: lle.

Tavanomaisten signalointimenetelmien rajoitukset

Perinteiset ratkaisut, kuten pillit, valot, peilit tai soihdut, eivät tarjoa kummankaan satelliittivaihtoehdon etuja. Ne eivät toimi myrskyolosuhteissa tai jos et ole kaukana muista osapuolista, ja he tarjoavat vain vähän apua etsimiseen ja pelastamiseen, kunnes ovat hyvin lähellä sijaintiasi.

Henkilökohtaisesti minulla on aina pilli, peili ja strobe, ja käyttäisin niitä suosituilla alueilla, joilla oli hyvät mahdollisuudet reagoida, ennen kuin ryhtyin käynnistämään PLB: tä. Mutta ne ovat erittäin huonompi vaihtoehto, kun asiat muuttuvat todella ikäviksi.

HAKU JA PELASTUS KIITTÄVÄT SINUN, että olet suorittanut PLB

Kuten voitte kuvitella, PLB: t ovat erittäin suosittuja pelastajien keskuudessa, jotka ohjataan suoraan onnettomuuteen. Vertaa tätä resursseja kuluttaviin ja usein vaarallisiin hakuihin, jos pelastus käynnistetään, kun et saavuta määränpäätäsi ja sijaintiasi ei tiedetä. PLB: n avulla pelastus tavoittaa sinut tuntikausia tai jopa päiviä nopeammin. Suurten alueiden etsiminen onnettomuuden varalta on massiivinen harjoitus, ja joitain ihmisiä ei koskaan löydetä lainkaan ...

Ajattele näitä epäitsekkäitä pelastajia (usein vapaaehtoisia) ja tee heidän elämästään helpompaa kantamalla PLB: tä . Joillakin lainkäyttöalueilla PLB voi myös säästää sinulle omaisuuden pelastusmaksuissa, koska laajaa hakua ei tarvita.

ERIKOISMAASSA PLB ON TAPA MÄÄN

Koska joku tekee paljon yksin kävelyä syrjäisissä paikoissa, PLB tarjoaa huomattavan mielenrauhan. Talouteni on kireä, mutta pidän sitä erittäin kannattavana sijoituksena, samoin perheeni.

Elinkaarensa aikana PLB maksaa sinulle vain noin 40 dollaria vuodessa. Jos menet erämaahan, olet velkaa sen itsellesi, rakkaillesi ja pelastuspalveluille.

Tämä on tehokkaampia vaihtoehtoja. Pidän mieluummin itse inReach-laitetta, mutta useimmat oikein käytetyt satelliittilaitteet toimivat. Myös PLB-verkkoa päivitetään, jotta sen ominaisuudet olisivat paremmin linjassa muiden kommunikaattoreiden kanssa. (Spotsin yleinen ongelma oli, että käyttäjät eivät antaneet heille riittävästi aikaa lähettää.)
Kiitos vastauksesta. Näen paljon ihmisiä, joilla on paikkoja, satelliittipuhelimia ja matkapuhelimia, eivätkä he näytä ymmärtävän, että PLB: itä on edes olemassa.
Kiitos vastauksesta. Teen enemmän vaellusta yksin ja tutkin PLB: tä. Kuinka paljon se painaa?
Tyypillinen PLB painaa noin 5oz. Ei niin paha niin tärkeälle pakille. Kiitos kysymyksestäsi - lisätään tämän viestiin.
#3
+12
Jay Bazuzi
2012-01-25 23:59:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleensä kaikki epätavalliset voivat saada etsintäpuolueen tai kenen tahansa huomion.

Päivällä savuinen tuli on näkyvämpi kuin kirkas. Rakenna tuli ja lisää sitten märkää materiaalia savun muodostamiseksi.

Muista lukea Wikipedian artikkeli hätämerkistä.

Ennen kuin menet erämaahan , tee suunnitelma siitä, miten hoidat hätätilanteita tässä asetuksessa, mukaan lukien miten saat apua.

Anteeksi, mutta tämä on kauhea vastaus - en tiedä miksi sitä on äänestetty. Hyvänen tähden älä luota tähän neuvoon, jos kävelet syrjäisellä alueella.
#4
+6
xpda
2012-01-26 09:23:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Käytä matkapuhelinta.

 2. Käytä Spot-satelliittiseurantaa.

 3. Käytä istutettua puhelinta, jos sinulla on sellainen.

 4. Käytä Roflcoptrin edellä kuvattuja menetelmiä. >

Menetelmilläsi 1, 2 ja 3 kaikilla on haittoja PLB: hen verrattuna. PLB on halpa, kevyt, luotettava ja tehokas.
Hyvä pointti. Minulla oli PLB yli 15 vuotta sitten, ja tuolloin se oli iso ja kallis. Etujenne lisäksi PLB toimii maailmanlaajuisesti (toisin kuin Spot).
#5
+6
Chris Johns
2016-02-24 03:36:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On yleensä hyvä ottaa mukaan jonkinlainen hätämerkinantolaite, jos menet erämaahan.

 • Pilli: sen kantama on rajallinen, mutta se on erityisen hyödyllinen, jos erotat puolueestasi sumussa tai lumessa tai jos todennäköisesti ihmiset etsivät sinua jalkaisin. Kansainvälisesti tunnustetut hätäsignaalit ovat morse-koodissa SOS (... --- ...) tai kuusi pitkää räjähdystä minuutissa.

 • Peili: tunnetaan myös nimellä heliografi. Heliografipeili on hyvä ehdokas sisällytettäväksi selviytymispakkaukseen, sillä voi olla hyvin pitkä kantama auringonvalossa ja ne ovat erityisen hyödyllisiä ilma-alusten tai alusten opastamiseen. Peilit voidaan myös improvisoida rikkoutuneesta lasista tai kiillottamalla keittoastian, veitsen pohjan jne. Pohjaa. Myös heijastavan materiaalin, kuten lasin poistaminen ajoneuvosta tai alumiinin muodostaminen lentokoneen rungosta, voi tehdä selviytymisleirin helpommin havaittavaksi. ilmaa.

 • Signaalipaneelit: Voit hankkia korkean näkyvyyden paneeleita ilma-alusten opastamiseen, mutta myös kevyt, korkean vis visen arvoinen. Tiheässä metsässä tai rikkoutuneessa kallioisessa tai jäisessä maastossa kirkasvärisen narun tai nauhan kiinnittäminen voi myös auttaa pelastajia löytämään sijaintisi, varsinkin jos olet luolaluolassa jne., Jota voi olla vaikea nähdä mistä tahansa etäisyydestä. Suuri neliömäinen kangaspaneeli, jonka vastakkaisilla puolilla on kontrastivärit, on monipuolisin.

 • Radiomajakka / istuva puhelin: harkitsemisen arvoinen, jos olet menossa jonnekin todella kaukaiselle, mutta ehkä hieman kalliille tavalliselle käyttäjälle. Nämä joko toimivat tai eivät. Sinun on tietysti osattava käyttää ja ylläpitää niitä ja valita sovelluksellesi sopiva tyyppi.

Improvisoidut menetelmät.

 • Tuli: tulen valo näkyy yöllä ja savu näkyy päivällä. Tehokkain tapa on pitää pieni tulipalo jatkuvasti käynnissä ja pitää 3 isoa signaalipaloa valmiina sytyttämään, jos huomaat lähistöllä etsinnän merkkejä. Kolme tulipaloa tekee paljon selvemmäksi, että annat hätämerkin. Ne tulisi valmistaa niin, että ne voidaan sytyttää ja vakiintua nopeasti ja pitää kuivina. Lisää päivänvalossa vihreää puuta, ruohoa, lehtiä, öljyä tai renkaita ja palanut tulipalo luo savua. Voi olla myös syytä harkita erittäin luotettavan palovalaussarjan kantamista yhdeksi tai kahdeksi hätätilanteessa normaalin sarjan lisäksi. Tulipalojen savu voi myös auttaa ilma-aluksia arvioimaan tuulen olosuhteita laskeutumisessa, vinssauksessa jne., Mutta ilmeisesti, kun sinut on havaittu, älä tee sitä siinä määrin, että savu muodostaa vaaran pelastajille.

 • Taskulamppu: Taskulampun vilkkuminen voi olla tehokas signaali yöllä. Jos paristoja vilkkuu säännöllisin väliajoin, saat siitä enemmän elämää kuin vain jättää sen päälle ja ne ovat paremmin havaittavissa signaalina. Heti kun löydät itsesi vaikeuksiin, varaa soihtu merkinantoon tai muuhun tarpeeseen. Myös välähdysvalo (erityisesti värillinen) on selkeämpi signaali ja kestää kauemmin kuin perinteinen taskulamppu.

 • Kirjoittaminen: Voit kirjoittaa viestin lumessa tai hiekassa yksinkertaisesti potkaistamalla polkua. Vaihtoehtoisesti voit käyttää mitä tahansa löytämääsi materiaalia (esim. ruohoa, oksia, hylkyjä) kirjoittamiseen. Ilmasignaaleja on useita kansainvälisesti tunnustettuja. Jos muistat vain yhden, suuri X tarkoittaa `` tarvitsen (lääketieteellistä) apua .

#6
+3
ab2
2016-02-24 04:40:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso kysymys ja vastaukset Missä järjestyksessä vasteaikaa voin odottaa, jos osun SPOT Satellite Personal Tracker -laitteeni "911" -painiketta?

Olemme pilanneet tällaista niukkaa käyttäytymistä (henkilökohtaisen satelliittiseurannan kantaminen) vuosia, kunnes hyvä ystävä antoi meille sellaisen ja vaati, että kantamme sitä. Emme ole koskaan joutuneet käyttämään hätäominaisuutta, mutta jokaisen matkan jälkeen nautimme kotisi lähettämien viestien seuraamisesta reitin seuraamiseksi.

Se ei painaa paljon.

Ei tietenkään riitä, että ihmiset hyppäävät helikopteriin etsimään sinua. Sinun täytyy erottua taustasta. Yllä olevat vastaukset kattavat sen, lukuun ottamatta yhtä asiaa, joka mainitaan kysymyksessäni yllä olevassa linkissä. Jos olet tarkoituksella leiriytynyt maksimoidaksesi yksityisyytesi (kuten ihmiset tekivät linkissä mainitussa anekdootissa), helikopteri voi viettää useita tunteja etsimällä sinua. Siellä on paljon maata helikopterin näkökulmasta, vaikka seurannan koordinaatit kaventaisivat sitä. Jos olet loukkaantunut ja sinulla on kipuja, saatat olla epämiellyttävä tai tajuton, kun kopteri tai etsivä osapuoli saapuu. Määritä jotain keinotekoista, kun vielä pystyt.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...