Kysymys:
Onko "kylmän reiän" kaivaminen todella tehokasta, kun suojaat lumisella alueella?
Stefano Borini
2012-01-25 03:56:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi suositus, jonka sain hätätilanteessa tai tahallisessa suojapaikassa lumisessa paikassa, on kaivaa alempi reikä, jotta kylmä ilma voi liikkua sinne, kun taas voi nukkua korkeammalla, missä lämpö pysyy. Ymmärrän fysiikan, mutta en ole tietoinen siitä, kuinka paljon eroa sillä voi olla käytännössä. Kuinka monta astetta puhumme täällä? Onko se todella suositeltavaa vai tuhlaa se vain energiaa?

Tätä kutsutaan myös "kylmän ilman säiliöksi".
Kaivimme luolan partiolaisille, kun olin 13-vuotias. Se oli Rexburg, Idaho, keskellä talvea, joten katsomme alas -25f (-30c) ulkopuolelle tuulenjäähdyttimen verran alemmaksi. Käytimme askelta ylöspäin, mutta ajattelin sen olevan vedenpoistoon. Joka tapauksessa se oli tarpeeksi lämmin hikoilemaan luolassa. Koskaan ei tehnyt luolaa ilman vertailua, mutta fysiikka sai minut ajattelemaan, että se on hyvä idea.
üks vastaus:
#1
+28
Justin Self
2012-01-25 04:29:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oikein tekemällä voidaan varmistaa, että lumiluolan lämpötila pysyy noin 0 ° C (32 ° F) tai korkeammassa.

Kyse ei ole vain ylimääräisen reiän kaivamisesta, vaan siitä, kuinka koko luola on rakennettu siten, että voi tehdä eron elämän ja kuoleman välillä.

Tässä on yleinen ajatus.

enter image description here

Tämä ei tietenkään takaa turvallisuuttasi, mutta se varmasti auttaa.

Jos haluat vastata kysymykseesi suoraan, sillä on valtava ero ja se on ehdottomasti suositeltavaa.

MUOKKAA Kuten kommenteissa todettiin, tulisi aina antaa luottoa niille, joilta saamme tietoja.

Lähde: Mike Clelland

Hyvä Mike Clelland -piirustuksen käyttö :)
Voimmeko kiittää tekijöitä heidän työnsä käytöstä! Se on hieno kirja ja luulen, että monet ihmiset haluavat lukea sen ... [Allenin ja Miken todella siisti Backcountry-hiihtokirja] (http://www.amazon.com/Allen-Really-Backcountry-Revised-Better/dp/ 0762745851) He ovat kaksi NOLS-ohjaajaa, jotka ovat tehneet hienoa työtä saadakseen tietoa siellä massoille. Bios - (http://www.linkedin.com/in/alleno), (http://littleboingmarks.blogspot.com/)
Olet oikeassa, minun olisi pitänyt. Vedin sen Google-kuvista etsimättä mistä se tuli.
32 astetta ???? Se sulaisi välittömästi ... Aaaah, sinun täytyy tarkoittaa 32 astetta Fahrenheit, ei Celsiusta! Eikö?
Olen äskettäin luonut Wikipedia-artikkelin aiheesta: [Kylmä aukko] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Cold_hole). Puhumme vuodelta 2016, joten joko ihmiset eivät vain tiedä tästä käytännöstä (ja tarkoitan Wikipediaa, duh!) - tai käytän sanoja väärin, ja artikkeli on jo olemassa eri otsikolla. En ole retkeilyn harrastaja (puhumattakaan vuorikiipeilijästä tai kiipeilijästä), mutta rakastan fysiikan perusteluja - joten tarvitsen apua tältä, joka haluaa tosiasiallisesti korjata asiat. Pitkä tarina lyhyesti: apua! :)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...