Kysymys:
Kuinka voin olla varma, että paloni sammutetaan turvallisesti?
Stefano Borini
2012-01-25 03:51:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi suuri ongelma luonnonvaraisessa tulessa on, että se ei välttämättä ole kokonaan sammunut. Mikä on suositeltava menettely tahattoman metsäpalon estämiseksi?

Riippuu missä ja milloin. Joissakin paikoissa ja vuodenaikoina avotakat ovat välittömiä viittauksia, muissa paikoissa ja vuodenaikoina voi olla haaste jopa tarkoituksellisesti käynnistää metsäpalo.
Entä savu / paloilmaisin?
Älä aloita sellaista ensin? ;)
Neljä vastused:
#1
+28
Hartley Brody
2012-01-25 04:13:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun on:

  • Varmista, että hiillos on viileä. Tämä on tärkein asia, jonka sinun pitäisi tehdä, muista asioista riippumatta. Jos hiillos on edelleen lämmin, on aina mahdollisuus, että se syttyy jälleen voimakkaassa tuulessa oikealla polttoaineella. Hiilloksella voi kestää tunteja jäähtyä, mutta jos sammutat tulen ennen nukkumaanmenoa, niiden tulisi olla viileitä aamulla. Kylmän veden kaataminen niihin on toinen tapa jäähdyttää ne nopeasti, jos joudut lähtemään kiireessä.

  • Poista happilähteet. Happi on polttoaine tulipaloja varten. Et halua tuulta piiskaavan ja lämmittävän vanhoja hiilloksia. Yritä peittää paloallas pitämällä hiekkaa tai likaa niin, ettei hiillos ole paljaana.

  • Poista kaikki mahdolliset polttoaineet. Levitä jäljellä olevat polttopuut siten, että ne ovat vähintään muutaman metrin päässä tulipalosta. Yritä myös poistaa mahdollinen kuiva ruoho tai pienet sauvat siinä määrin kuin se on mahdollista. Veden kaataminen kuoppaan varmistaa myös, ettei mikään syttyisi lähdön jälkeen.

Haluaisin lisätä tähän vastaukseen uuden kirjoittamisen sijaan, että ainoa LOPULLINEN tapa tietää tulesi on OUT, on varmistaa, että sen kosketus on tyylikäs läpi ja läpi. Aloita käden takaosasta lähellä hiiliä tarkistaaksesi lämmön, ja sitten seuloa kädet läpi sekoittaen veteen. Tämä on vanhanaikainen tekniikka, jota metsänvartijat ja luonnonvaraiset palomiehet käyttävät.
#2
+19
Jay Bazuzi
2012-01-25 04:18:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten monet kysymykset, tämä riippuu jonkin verran sijainnistasi. Esimerkiksi jotkut maaperät pitävät hiilet kuivana ja antavat niille riittävästi happea syttyä. Jotkut metsät tuottavat pidempikestoisia hiiliä tai enemmän eristävää tuhkaa. Tutustu sijaintisi. Keskustele kysymyksestä muiden alueesi palomiehien kanssa.

Silti on todennäköisesti noudatettava joitain yleisiä ohjeita.

Ota huomioon sää. Sade estää tulipaloja, mutta ei varmasti estä niitä. Tuuli tekee tulista kuumempia. Pitkä kuiva sää tarkoittaa, että kasvillisuus ja kuivikkeet ovat kuivempia ja alttiimpia palamiselle.

Valmistele alue . Älä tee tulta suoraan puun juurelle . Juuret voivat haisua maan alla pitkään. Minulle on kerrottu, että joissakin tapauksissa juurijärjestelmät haisivat yli mailin. Poista metsäharja paloalueen alapuolelta ja ympäriltä.

Varmista, että sinulla on tapa sammuttaa tulipalo ennen aloittamista . Vesi on ilmeinen valinta. Tulipaloissa työskentely toimii, mutta sosiaalinen käytäntö ja haju saattavat hylätä tämän lähestymistavan.

Käytä pientä puuta . Mitä pienemmät sauvat, sitä nopeammin ne palavat loppuun. Pienempi, kuumempi tulipalo pienemmillä sauvoilla tuottaa myös vähemmän ilman epäpuhtauksia.

Lopeta puun lisääminen hyvissä ajoin ennen kuin lähdet leiriltä.

Levitä polttoainetta . Eristetty palava keppi sammuu yleensä, mutta 2 palavaa keppiä yhdessä yleensä palaa. Levitä palavat sauvat ja hiilet ja anna niiden jäähtyä.

Lisää vettä . Kuuntele kerroslaattojen sihisevää ääntä, kun vesi osuu lämpöön. Jos käytän vesipulloa, jossa on nokka, voin kohdistaa virran hyvin. Sekoita vesi tuhkaan.

Tarkista lämpö . Pidä kättäsi lähellä tuhkaa & kuolleet hiilet ja tunne lämpöä. Jos tuli oli suuri, joudut ehkä kaivamaan tuhkan läpi tarkistaaksesi hautuneen lämmön.

+1 juurineuvoja varten. Lisään, älä koskaan tee tulta turpeeseen. Voidaan ajatella, että on turvallista tehdä tulipalo märällä ja soisella alueella, mutta tulesi voi kuivata sen alla olevan turpeen tarpeeksi, jotta se alkaa höyryä, ja voi käynnistää turpeen tulen, joka palaa kuukausia ja leviää hyvin suureksi alueella.
#3
+10
Janis Peisenieks
2012-01-25 04:11:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tietoja oikeudellisesta näkökulmasta.

Se vaihtelee rajusti sen mukaan, missä päin maailmaa olet ja mikä sääntely siellä on. On suojattuja villieläinalueita, joihin takkaa ei pitäisi tehdä .

Sitten on näkökohtia, kuten kausi. Ei voi olla viisasta sytyttää tulta tietyinä vuodenaikoina tietyillä alueilla, kuten kuivalla vuodella.

Tietoja sammuttamisesta. Jos vesilähde on lähellä, on parasta kastaa takka itse ja sitä ympäröivä maa (kuten berry120 mainitsi). Olisi myös hyvä ajatus, jos mahdollista, tehdä pieni kaivanto tulen ympärille, jotta sillä olisi vähemmän mahdollisuuksia levitä.

Jos vesilähdettä ei ole - yritä laittaa suuret määrät likaa takan päälle. Odotetaan hetki liekkien sammumiseksi, erotetaan sitten takka hieman ja heitetään siihen enemmän likaa. Jos kaikki on haudattu, ei tule olla avotulta mahdollista.

#4
+8
berry120
2012-01-25 04:04:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laillisuudet riippuvat sijainnistasi - ainoa varma tapa tietää se on etsiä se sen mukaan, minne olet menossa.

Paras tapa, jonka löydän, on tavallaan tavallaan yksinkertaisin. - liota se ja kaikki ympäröivät alueet runsaalla vedellä ja varmista sitten, että se on riittävän viileä. Jos mahdollista, sytytä tulipalo runsaan vesilähteen - kuten puron tai järven - viereen, mikä helpottaa asioita tässä suhteessa. Sillä on myös lisäetuna, että jos tuli alkaa levitä, saat helposti niin paljon vettä kuin tarvitset sen sammuttamiseen, ja se voi levitä vain vesihuollosta.

Kun olet ' olet levittänyt vettä, muista sitten ripustaa hetken aikaa, älä vain lähde - varsinkin jos se on tuulista (houkuttelevaa saattaa olla pääsy eteenpäin sellaisissa olosuhteissa kuin se vie vähän tuulta puhaltaa pieneen ihmiseen tulipalon käynnistämiseksi uudelleen.)

Jos sellaista vesilähdettä ei ollut silloin käytettävissä (hätätilanteet syrjään), en yritä käynnistää tulta ollenkaan, asiat voisivat mene pieleen liian helposti - ja paljon useammin kuin ei, se ei ole riski, joka kannattaa ottaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...