Kysymys:
Voinko / pitäisikö kokata teltassani?
RoflcoptrException
2012-01-25 04:51:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun leirin huonolla säällä, kysyn aina itseltäni, onko hyvä idea kokata teltassani kaasuliedellä. Ilmeisesti on olemassa tulipalon vaara. Mutta kuinka vaarallista tämä todella on? Voitko helposti polttaa teltan? Ja onko muita vaaroja? Ehkä hiilimonoksidipoika?

Pitäisikö sinun kokata teltassasi? Luulen, että se on mahdollista päivä autiomaassa, mutta se voi johtaa auringonpistokseen. :)
PubMed on CO-myrkytys teltan sisäisessä ruoanlaitossa pienellä liedellä; katso myös "Samankaltaiset artikkelit" tämän abstraktin sivun oikealla puolella: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15138958
Olen valmistanut ruokaa eteisessä yli 25 vuotta. Kukaan ei koskaan saanut CO2-myrkytystä. Ei koskaan tulipaloja. Minulla ei ole vielä pisteitä vastauksen lisäämiseksi, joten olen lähettänyt suositukseni tähän: https://pastebin.com/J1DjhCjt Toivon, että valvoja pystyy vahvistamaan SE: n eheyden ja lisäämään sen vastauksena.
Seitsemän vastused:
#1
+44
Timothy Strimple
2012-01-25 04:57:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdottomasti ei! Tulipalo on ilmeinen riski, mutta myös hiilimonoksidimyrkytykseen on suhtauduttava vakavasti. Jos sää on huono, kypsennä ainakin eteisen alla ilmanvaihdon ollessa mahdollisimman hyvä. On suositeltavaa valmistaa ruokaa ja syödä vähintään 100 metrin päässä leirintäalueestasi, kun karhuja voi olla.

99 prosentissa tilanteista olen samaa mieltä tämän vastauksen kanssa. Ainoat tapaukset, joissa mielestäni tämä sääntö voidaan rikkoa, ovat vuorikiipeilytilanteessa, jossa ** et voi turvallisesti valmistaa ruokaa telttasi ulkopuolella **, koska lieden lepotilaa ei ole. Tätä pitäisi yrittää vain ** asiantuntijaseikkailijoiden, ei rentojen vuorikiipeilijöiden **. Tapa, jolla olen nähnyt sen turvallisesti, on ripustaa liesi kaapelijärjestelmän kautta teltan katolta. Katso linkki (http://www.summitpost.org/hang-your-stove/483666) Muista, että se on vaarallista.
ÄLÄ kokeile tätä kotona, ota yhteyttä asiantuntijoihin ja lue asia ENNEN YRITTÄMISTÄ! VENT VENT VENT
Sovittu, useimmiten se ei todellakaan ole hyvä idea. Kuitenkin, jos sinulla on rajallinen polttoainebudjetti (esimerkiksi monipäiväinen vaellus), ruoanlaitto teltan kuistilla pitää paljon tuulta liedestä ja tarkoittaa, että se kuluttaa paljon vähemmän polttoainetta (vaikka uunissa olisi muita eräänlainen tuulilasi) Jos aiot tehdä sen, pidä lattiaa hyvin tarkasti silmällä, älä sytytä sitä ja nukahda!
#2
+25
Lagerbaer
2012-01-25 05:03:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastaukset syttyvyyteen (ja sitä seuranneeseen kuolemanloukkuun) ja hiilimonoksidimyrkytykseen ovat oikeat. Jopa säällä, kokki telttasi ulkopuolella. Jos teet paljon telttailua huonolla säällä (Uuden-Seelannin länsirannikolla?), Hanki teltta, jossa on eteinen.

On vielä yksi ongelma: Karhumaassa et koskaan halua kokata liian lähellä telttaasi , koska jos sinä ja telttasi ja kaikki sen sisällä olevat hajut tuoksuvat, arvaa kuka tulee käymään yöllä?

#3
+15
whatsisname
2012-01-25 05:03:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tulipalon vaaran lisäksi ruoan valmistaminen teltassasi karhumaassa on hyvä resepti heräämiseen löytääksesi karhun, joka roskasi leirintäalueellasi ja / tai sinä.

Ha, juuri samaan aikaan kirjoitin saman
#4
+15
Chris
2012-01-25 05:26:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valmistamme melko usein pienellä kaasuliedellä teltan kuistilla (eteinen) - niin kauan kuin olet varovainen etkä jätä sitä vartioimatta, ole vain järkevä.

Olen nähnyt teltta nousee liekkeihin, ja ne palavat erittäin nopeasti, joten olen tietoinen vaarasta, mutta en ole koskaan tuntenut olevani vaarassa.

Onneksi Isossa-Britanniassa meidän ei tarvitse huolehtia karhuista. ...

Uusin perhetelttamme valittiin osittain suuren keittiökuistin takia, joten voimme valmistaa ruokaa myös sateessa - mitä satunnaisesti täällä Skotlannissa :-)
#5
+13
Oliver Hankeln
2012-02-10 19:23:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu todella telttatyypistä. Älä tee ruokaa tavallisessa ulkoteltassa. On kuitenkin olemassa telttoja, kuten "Kohte" ja "Jurt" (pääasiassa saksalaisia) partiolaisia, jotka on suunniteltu siten, että sisällä palaa tulipalo. Nämä teltat on valmistettu puuvillasta ja niissä ei ole lattiaa. Lisäksi ne ovat painavampia kuin tyypilliset retkikunnan teltat. Kuten aina, sinun on punnittava edut ja haitat itse.

Heillä on myös melko erilainen koko kuin tavallisilla vaellusteltoilla, ne ovat ryhmätelttoja 6-8 (Kohte) tai 12+ (jurtta) hengelle.
#6
+11
Ryley
2012-01-25 05:59:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet karhumaassa, olen täysin samaa mieltä kaikkien kanssa - kokki muualla. Vähintään 100 metrin päässä.

Talvella, ei karhumaassa, menee teltastasi ruoanlaittoon. Onneksi monet vuorikiipeilijät ovat huomanneet, että jotkut uunit eivät tuota liikaa hiilimonoksidia. Ja Backpacking Lightin tässä artikkelissa on kätevä taulukko, joka kuvaa joitain säiliöuunit, jotka tuottavat kohtuullisen vähän hiilimonoksidia. Lue yksityiskohdat koko artikkelisarjasta.

Muokkaa : Tästä huolimatta kokki eteisaulassa (mahdollisuuksien mukaan eteinen auki), se on paljon, paljon turvallisempaa.

Mutta onko hiilimonoksidi * koskaan * hyvä asia? Jokainen käytetty bitti sitoo ja vähentää happikapasiteettia. Ulkona rasitellessani en voi kuvitella, miksi haluaisin vaarantaa, että ellei * ainoa * vaihtoehto olisi jäätynyt kuolemaan (ts. Se on vain niin kylmä).
Luulen, että jos sinulla on oikea liesi ja olosuhteet imevät, se ei ole missään nimessä maailman loppu.
Harmi, että sinun on maksettava premium-jäsenmaksu nähdäksesi linkitetyn artikkelin.
@Peter - joo, 25 dollaria vuodessa on aika palkkio :) IMHO on sen arvoinen.
#7
+8
berry120
2012-01-25 04:57:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useimmat teltat väittävät nykyään olevan "tulenkestävää" pinnoitetta - mutta en koskaan halunnut testata tätä! Olen kuullut erityisesti yhden kauhutarinan (tosin paljon vanhemman teltan kanssa), joka on tehnyt minut tarpeeksi varovaiseksi suositellakseni koskaan ruoanlaittoa sisällä.

Todennäköisyys saattaa olla pieni (ja se ei ole sanoa, että se on), mutta jos se nousee liekkeihin ja olet sen sisällä, olet menettänyt kaikki poistumisreitit ja sinua ympäröi savu ja palava materiaali - IMHO ei vain ole riski, joka kannattaa ottaa. Ja kyllä, muut vaarat, kuten hiilimonoksidimyrkytys, ovat ehdottomasti mahdollisia, jopa todennäköisiä, jos se on suljetussa tilassa.

Tulenkestävä tarkoittaa vain sitä, että alkuun tarvitaan enemmän liekkejä ...
@HorusKol Täysin samaa mieltä!


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...