Kysymys:
Kuinka voin sytyttää tulen hankaamalla kaksi keppiä yhteen?
Lost
2012-01-25 10:01:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä on otettava huomioon yrittäessä sytyttää tulipalo hieromalla kaksi keppiä yhteen? Oletan, että en voi vain napata kahta keppiä ja alkaa hieroa ...

  • Pitäisikö niiden olla kuollut vai vihreää?
  • Kova puu vai pehmeä puu?
  • Onko kehruu tai kaavinta tehokkaampaa?
Paras tapa, jos käytetään perinteistä menetelmää, on Bow-Drill-menetelmä. Olen tehnyt tämän menetelmän monta kertaa ja youtubessa on paljon hyviä video-ohjeita. Kun olet saanut perusasennuksen alas, käyttämällä oikeaa puuta sekä tillille että laudalle, sinulla on uusi taito ja luottamus siihen, että et tarvitse tulitikkuja, sytytintä tai sytytystä. Ainoa vinkki, jonka voin antaa, on ... Älä käytä kuollutta / mätää puuta. Haluat ehkä antaa jousi ja poran kovettua hieman, jos otat tuoreista elävistä puista. Mutta ympärillä on tarpeeksi puuta, jotta voisimme poimia ja aloittaa harjoituksen heti. Vain kärsivällisyyttä. Onnellisia polkuja
Neljä vastused:
#1
+35
Jay Bazuzi
2012-01-25 11:28:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On monia, monia tapoja tehdä tulta. Jotkut tarvitsevat enemmän taitoa, kun taas toiset riippuvat huolellisesti valmistelluista varusteista.

enter image description here Lähin asia "kahden sauvan hieromiseen" on käsiharjoitus . Tarvitset tulilaudan (hyvä pieni setripöytä) ja ohuen, suoran kepin. Myös veitsi on hyvä. Tämä vie paljon harjoittelua. Hand callouse auttaa. YouTubessa on paljon videoita: Fire Plough (YouTube).

enter image description here Vielä pidemmälle asteikon taitopäässä on palo-aura . Pohjimmiltaan työnnät keppiä levyn uraa pitkin. Olen kuullut, että Luoteis-Tyynenmeren alkuperäiskansat kävivät setripuun, leikkaavat uran puun sivulle ja kyntävät hiiltä siellä. Jälleen kerran katso YouTube: Fire Plow (YouTube).

Onnistuneet kitkapalot edellyttävät sekä hyviä laitteita että hyvää tekniikkaa. Jos olet vasta aloittamassa, etkä tiedä, johtuvatko vikat laitteistosta tai tekniikasta. Tämä voi vaikeuttaa oppimista. Yksi korjaus on ostaa hyvä sarja asiantuntijalta. Opi tekemään tulipaloja sen kanssa ja tee sitten oma sarja.

Tulen tekeminen vaatii useita taitoja , joita käytät peräkkäin. Kitkamenetelmä tuottaa pienen hiilen. Kun olet oppinut sen, sinun on silti pystyttävä tekemään hiili liekiksi (tinderillä). Kun tinder on menossa, sinun on sytytettävä sytytys. Yleensä lisäät asteittain suurempaa polttoainetta, jotta voit kasvattaa tulta omiin tarkoituksiisi. Sitten sinun on tiedettävä kuinka sammuttaa tulipalo turvallisesti.

Jokainen näistä vaiheista on oma joukko taitojaan oppia. Jokainen on asiayhteys (saatavilla oleva puulaji, kausi, sää jne.).

Märkä sää on erityisen haastava, joten ala oppia, kun ei sataa. Varo kuitenkin kuivaa vuodenaikaa, jolloin pakenevat tulipalot ovat erityisen riskialttiita. Tarkista palokunnaltasi polttokiellot .

Tulentekoa ei hallita. Joskus, kun olet varma, että teet kaiken oikein, et silti voi saada hyvää tulta. Pidä sitä hengellisenä harjoituksena .

#2
+20
Justin Self
2012-01-25 10:29:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan jousiporaa. Aloittaminen on hieman hankalaa, mutta kun saat sen kiinni, saat siitä melko hyvän.

Puun valinnoissa kannattaa yleensä noudattaa seuraavaa:

  1. Selvästi kuiva.
  2. Sinun pitäisi pystyä painamaan puuhun. Jos et voi ollenkaan, se on liian vaikeaa.
  3. Jos kuitenkin pystyt tekemään sormenpäiden kokoisen syvennyksen, se on liian pehmeää.
  4. Varmista, että puussa ei ole mehua.

Etsittäviä puulajeja ovat sycamore, paju ja koirapuu.

Tässä on hyvä sivusto, jossa on vaiheittaiset ohjeet keulaporakoneiden rakentamiseen.

natureskills.com

MUOKKAA
Vinkki, jonka opin kaveriltani: laita mehu karan päähän, joka ei poraa. Näin se ei tee tulta käsikappaleessasi.

Vaihtoehto mehun asettamiselle karalle on pakata vahamainen lehti (esim. Holly) laakerilohkon reikään.
#3
+6
Scout in training
2013-08-01 07:59:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen onnistuneesti tehnyt kitkapaloja aiemmin, ja se on mahdollista. Se ei kuitenkaan ole helppoa. Suosittelisin jousiporaa. Käytä mm. Basswoodia, länsimaista punaista / itäistä valkoista setriä, poppeli- tai puuvillapuuta. Se on helpompaa kuin muut menetelmät, mutta vaatii silti paljon harjoittelua. Kun opin kädenporaa, harjoittelin joka päivä ennen kuin sain ensimmäisen hiillokseni. Harjoittele usein!

#4
-9
Hartley Brody
2012-01-26 01:06:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et voi. Tuo sytytin ja tulitikut :)

Olen nähnyt ns. Tulen aloittavia "asiantuntijoita", jotka sanovat voivansa sytyttää tulen tikkuilla karalla tai jousella, mutta se ei koskaan toimi todellisessa elämässä. Heillä on yleensä lauta, jossa on erityisiä lovia tai reikiä (joita et löydä metsästä) ja erityistä puuta. Jos olet selviytymistilanteessa, jossa sinun on tehtävä tulta, nämä menetelmät ovat yleensä liian monimutkaisia, vaativat liian monia erityisiä asioita, joita et löydä luonnosta, ja niiden kokoonpano ja käyttö vievät paljon aikaa.

Pakkaa vain muutama sytytin ja pidä ne aina päälläsi.

Tai käytä vain joitain magnesiumpuikkoja puun sijaan ;-)
Hm, se on outoa. Oletan, että kaikki ajat, kun olen nähnyt ihmisten tekevän sen tosielämän tilanteissa, on ollut aistiharhoja. Tietysti sinun on tiedettävä, mitä olet tekemässä, mutta rehellisesti sanottuna, jos et pysty pilkkomaan suoraa puuta ja leikkaamaan siihen lovea veitsellä, mitä ... teet erämaassa?
Äänestän tästä vastauksesta alaspäin seuraavista syistä: - Alkuperäisessä kysymyksessä ei sanottu, että kyseessä oli hätätilanteiden hätätilanne, vaan kysyttiin vain tekniikoita. - Vaikka se onkin vaikeaa, se on mahdollista, joten "Et voi" on väärin. - "Tuo sytytin" ei ole kovin rakentava eikä myöskään saksankielinen kysymykseen.
Myönnän vastaukseni olevan hieman röyhkeä. Mutta jos ystäväni tuli luokseni kysymään, kuinka sytyttää tulipalo hieromalla kahta keppiä yhteen, niin sanoisin heille. Se on yksi niistä "woah, en voi uskoa, että hän teki niin!" uutuus retkeily temppuja, ei jotain, johon pitäisi todella luottaa.
En ole samaa mieltä. Tunnen useita ihmisiä, jotka voivat tehdä sen luotettavasti huonolla säällä, sateessa, lumessa jne. Jos tiedät mitä olet tekemässä, voit luottaa siihen yhtä paljon kuin voit luottaa tulitikkuihin tai sytyttimiin. on ilmeisesti erilaisia ​​leirintätyylejä, jotkut ihmiset haluavat tuoda kaikenlaisia ​​moderneja työkaluja ja varusteita, toiset haluavat "pysyä lähempänä luontoa", ja niille, jotka tekevät tulta tavalla, jota ihmiset käyttivät 100-luvun ajan, voi olla suuri arvo.
Jos tarvitset sitä esitelty, katso http://www.youtube.com/results?search_query=friction%20fire
Opetin kaksi vanhinta lastani tekemään se ensin kädellä, sitten jousi. Se on kovaa työtä, ja odotan heidän olevan aina piikivi, mutta on hyvä tietää, että voit tehdä sen hätätilanteessa.
Tai ehkä paina hätämajakkaa, jonka kaikki ovat kiinnittäneet rumpuihinsa, ja odota apua. Tai ehkä soita äidille ja isälle tulemaan sinut ulos tästä suolakurkusta. Olen pahoillani, mutta sen perusteella, mitä olen nähnyt tällä taululla, voin sanoa, että useimmat teistä eivät ole viettäneet tarpeeksi aikaa erämaassa vain taskuveitillä ja mielikuvituksellanne siitä, kuinka luoda jotain tyhjästä. Minusta tuntuu, että jos sitä ei ole "ostettu kaupasta", se ei ole oikea tapa tehdä se (kiipeily pois lukien).
Jatkoa .... Niille, jotka osaavat pensaiden valmistusta, kuinka lukea merkkejä, löytää vettä, tarkkailla eläimiä ja kasveja vaaran merkkien varalta. Tukee teille, olette harvat, jotka tietävät, mitä luonto todella on ja kuinka paljon sitä on suojeltava.
Äänestin tästä uudestaan, koska tulipalon odottaminen ilman ennalta suunniteltuja laitteita on raja-absurdia useimmille ihmisille. Minulla on tina tulitikkuja.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...