Kysymys:
Lisääkö vai vähentääkö karhun kohtaamisen riski koiran kanssa koiran kanssa?
Lost
2012-01-25 09:29:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut useita huhuja siitä, että koirat saattavat auttaa pitämään karhuja poissa tai houkuttelemaan karhua. Onko olemassa mitään konkreettisempaa kuin anekdotisia todisteita?

Seuran lopusta lähtien ne ovat nettopositiivisia, mikä auttaa rauhoittamaan hermojasi, kun kuulet outon melun (vaikka se voi olla häiritsevää, kun he alkavat murisee jotain näkymättömää / tuntematonta varjoa yöllä).

Villieläinten upseerit käyttävät koiria pelottamaan karhuja ja "paimen" -karhuja: http://esrd.alberta.ca/fish-wildlife/wildlife-management/karelian-bear-dog-program.aspx
Viisi vastused:
#1
+20
Stereotypical
2012-02-06 20:58:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidä koirasi talutushihnalla.

Partiolaisten mukaan koirat ovat huono idea karhumaassa.

Jätä koirasi kotiin. Koira usein raivostuttaa karhua ja saattaa palata luoksesi karhun takaa!

New Hampshire villieläinten osasto on samaa mieltä siitä, että vaikka se onkin pieni, ensisijainen riski on, että koirasi kiihdyttää karhua ja sitten juoksee luoksesi suojelemaan karhua etsittäessä.

Denalin kansallispuisto, vastaavilla neuvoilla

Koirat voivat joskus pitää karhut poissa leiristä, mutta hyvin usein koira aluksi ajaa karhua ja sitten karhu ajaa koiraa takaisin takaisin leirille. Koirat voivat myös häiritä karhua tarpeettomasti tai herättää karhun uteliaisuutta. Koirat on pidettävä talutushihnassa puistossa ollessaan, eikä niitä saa päästää poluille, takamaalle tai jättää ilman valvontaa milloin tahansa.

Karhuhyökkäyksiä on enemmän kuin muutama, jos karhu on hyökännyt ihmiseen jahtaessaan koiraa tälle henkilölle, jopa esikaupunkialueilla. Joten tämä ei ole "hyvin, se ei ole todennäköistä, mutta vain siinä tapauksessa neuvoja". Toisaalta ei ole käytännössä mitään raportteja koirista, jotka pelastaisivat omistajansa karhuilta. Yleensä omistajan on pelastettava koira.

On hyvin selvää, että vapaa juokseva koira karhumaassa lisää riskiä vihamielisistä karhutapaamisista.

Olen itse asiassa kuullut asukkailta tarinoita siitä, kuinka heidän koiransa pelasti heidät ... Mutta he ovat harvinaisia ​​ja todennäköisesti ylistettyjä.
@cobaltduck En usko, että pääoma on perusteltu. Se ei ole yhtä virallinen Boy Scouts of America -sivusto.
* "Toisaalta ei ole käytännössä mitään raportteja koirista, jotka pelastaisivat omistajansa karhuilta" * - on. Ainakin Itä-Euroopassa oli useita tapauksia, joissa koirat pelastivat paimenet. Tietysti siinä tapauksessa useat isot koirat (tottuneisiin olosuhteisiin tottuneet) jahtaavat karhua, eivät kaupunkikoirat, jotka asuvat talossa ja lähtevät vain kävelylle.
#2
+10
PearsonArtPhoto
2012-01-25 10:22:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En yleensä suosittele sitä, vaikka se todennäköisesti olisikin hyvin lyhyellä matkalla.

Ensinnäkin karhulla ei ole pelkoa koirasta, eivätkä ne ole oikeastaan tulee olemaan liian pelottava. Se, että teet melua, antaa karhun tietää olevasi siellä, ja sen pitäisi kannustaa häntä menemään pois, joten siitä olisi pieni etu.

Jos kohtaat läheisesti, jos lemmikki päästetään vapaaksi, he saattavat kohdella karhua samalla tavalla kuin ihminen, lähestyä ja haukkua. No, se olisi erittäin huono strategia karhulle, mikä todennäköisesti johtaisi vakavaan loukkaantumiseen koiralle. Samoin jos sidot heidät, se johtaisi todennäköisesti vaikeuksiin, jos karhu tulisi leiriin.

Sanoisin muutaman tunnin, se ei todennäköisesti vahingoita, varsinkin jos ovat mustakarhu maassa. Jos olet Grizzly Bear -maassa tai pidemmällä retkellä tai haluat vain olla turvassa, jätä koirat kotiin.

En tiedä, että on totta, että karhu ei pelkää koiraa. Olen nähnyt karhujen juoksevan kissojen edes. Tietysti se riippuu karhun tyypistä ja temperamentista.
Olen melko repeytynyt tästä vastauksesta. Näytät olevan ristiriidassa itsesi kanssa sanomalla, että et suosittele sitä, mutta se voi olla kunnossa, ja että se olisi pieni etu ja todennäköisesti hyvä asia. Mielestäni tämä vaatii jonkin verran työtä, jotta saat selvemmäksi mitä sanot.
@RussellSteen: Yritän tehdä siitä selkeämmän, mutta sanon lyhyelle retkelle, se saattaa auttaa, mutta pidempään oleskeluun en suosittele sitä. Olen päivittänyt johtopäätöksen paremmaksi.
Tämä vastaus tuntuu tekevältä.
#3
+9
Clare Steen
2012-01-26 00:26:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin sanoa, että omistajan käyttäytyminen voi vaikuttaa turvallisuuteesi, kun viet koiran karjamaahan.

Häiritsevän koiran ottaminen talutushihnasta karjamaahan voi tarkoittaa, että koira jahtaa pentua puu, jonka olen nähnyt aiemmin Appalakkien polulla. On ihmeellistä, että karhunäiti ei lähtenyt koiran tai sen omistajien jälkeen sen jälkeen.

Tietääni, että koiran pitäminen hihnassa ja pitäminen koko ajan ei lisää sinun vaara karhumaassa.

Olisin myös tämän mielipiteen kanssa - jopa pahimmassa tapauksessa yappy chihuahua tarjoaisi enemmän melua ja tekisi vähemmän todennäköiseksi, että yllätät karhun. Jos karhu päättää haluavansa palan juhlaasi - enemmän jalkoja maassa tarjoaa varmasti enemmän mahdollisuuksia harhautumiseen tai päättämättömyyteen ja tekee sinusta turvallisemman parempien anturien, nopeamman kumppanin ja seuran suhteen mahdolliselle karhutapaamiselle.
#4
+8
stu
2014-01-05 03:34:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asu Ozarkin kansallismetsässä. Erityisesti missä pelitoimisto jättää karhut, jotka on kirjattu "ongelmaksi", jäävät asuntojen lähelle.

Viime maaliskuussa minua syytti melko iso, uros, musta karhu ... ainoa asia, joka pelasti pekoni oli koira nimeltä Doo. Ei "Scooby-Doo", vaan "Doo". Sitten on kymmenkunta kohtaamista, joissa karhut tulivat pihalleni, että Doo juoksi puuhun. Sitten oli aika, jolloin karhu pudotti kaksi ikkunaani. Karhut täällä eivät pelkää ihmisiä.

Lyhyt tarina ... koira on välttämätön. Jos kävelet ruskeassa / harmaassa maassa ... ottaisin vähintään kolme. Ei tarvitse olla isoja koiria. Hauska on ... mustat karhut voivat laskea. Heillä on tapana ajatella kahdesti yhden koiran kanssa, mutta kahden koiran kanssa .... he peittävät pikemminkin kuin etenevät. Kolme koiraa ... ei hätää.

Puolet vartijakoira ja puolikoira on hyvä veto. Molempien maailmojen parhaat puolet ilman, että he eksisivät liikaa. Tämän sanottuasi et halua, että "puolikoira" on puna-luu, sini-punkki tai mikä tahansa muu ajokoira, joka juoksee 20 mailia päivässä. Löysit ne lyhyessä järjestyksessä. Lievä koira, kuten "vesikoira" (laboratorio / weimeraner), sekoitettuna ison vartijakoiran (mastiffi / tanska) kanssa.

Jokainen SUURI puhdasrotuinen vartijakoira tekee, mutta ne maksavat rahaa, kun mutut ovat tyypillisesti ilmaisia. Jopa yksi teekupupuu on parempi kuin ei mitään ... olettaen, että voit tietysti ajaa koiran. Yksi pitbull toimii, mutta et voi ajaa useampaa kuin yhtä syytä, koska he taistelevat muita koiriasi vastaan, ellei tappaa heitä.

Kokemukseni mukaan mustakarhu ... En koskaan testannut onnea ruskean / harmaakarhun kanssa.

Olen täysin samaa mieltä. Mielestäni avain on pitää koirat talutushihnassa, jotta he eivät pääse jahtaamaan ja jahtaamaan. Mutta luulen, että karhut haluavat välttää sotkua useampien eläinten kanssa kuin sen on pakko.
Todellakin. Aina paras nähdä vastauksia, jotka johtuvat kokemuksesta. Kuten tämä Ozarkista. Tekee niistä lopullisempia tällä tavalla. Oma kokemukseni on ollut yhdenmukainen Stun kanssa.
Stu ... Weimarinseisojat ovat vähiten mainitsemasi lievä "ajokoira". Ihmiset käyttävät niitä maratonien harjoitteluun, ja ne haavataan tiukemmin kuin 8 päivän kello.
#5
+6
ShemSeger
2015-07-05 02:16:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu koirasta.

Koirilla on paljon ylivertaiset aistit ihmisiin nähden, minkä vuoksi koirista tuli ihmisen paras ystävä, ja oli meille molemminpuolista hyötyä rinnakkaiselosta. Varhainen ihminen antoi kuuliaisille susille heidän romunsa heidän tappamistaan, ja vastineeksi kotieläimet susit tarjosivat ihmiselle varhaisvaroitusjärjestelmän saalistajia ja muita vihollisia vastaan. Suoja suurilta saalistajilta, kuten karhu ja villisusi, on juuri se, mitä koiria alun perin pidettiin ja kasvatettiin.

Olen kotoisin villikarhumaasta, jossa kukaan ei mene metsään ilman minkäänlaista karhun suojaa. Yleensä karhun suoja on haulikko tai iso kivääri, sen vieressä he ottavat koiria. Karhu spray on yksi viimeisistä asioista, joita he harkitsevat tuovan mukanaan (lukuun ottamatta tiettyjä kansallisia ja maakunnallisia puistoja, joihin koirat ovat tuskin tervetulleita). Minusta tuntuu äärettömän turvallisemmalta patikoida koirani kanssa kuin karhusumutepullolla.

Olen kohdannut useita karhuja koirani kanssa. Ensimmäinen kerta, kun olin vain 10-vuotias reppureissu isäni kanssa, meillä oli puhdasrotuinen saksanpaimenkoiramme mukanamme talutushihnalta Rockiesin maakunnan puiston korkeudessa. Hän johti polkua, kun yhtäkkiä pyöristimme kulmaa ja löysimme hänet kohotetuilla hiuksillaan katsomassa ylös vuorelta puihin, hän päästää yhden epävarman kuoren, jonka jälkeen kuulosti siltä, ​​että metsää alkoi tulla alas. Ei kaukana mäen yläpuolella oli valtava Grizzly, jonka kuori järkytti ja alkoi kaatua pensaan läpi saadakseen turvallisen matkan, ennen kuin kääntyi tarkistamaan meidät. Menimme nopeasti eteenpäin, ja karhu ei ajoi meitä takaa.

Koirat sopivat myös hyvin nuuskimaan karhuja, joita et vielä näe, ja pelottamaan ne pois ennen , kun kohtaat ne. Nykyinen koirani on saksanpaimenkoira / Black Lab -risti (joka useimmiten erehtyy mustaksi karhuksi muille retkeilijöille), ja hänestä tulee erittäin aggressiivinen ja pelottava, kun hän tarttuu karhun viilloon edellisellä polulla. Hän ei jahtaa heitä, mutta haukkuminen näyttää riittävän varoittamaan karhuja lähestymästä ja pelottelemaan heidät.

Minusta on suuri ero minkä tyyppistä koiraa sinulla on ja miten hyvin he käyttäytyvät. Koirani kasvoivat kaikki vaellusmatkalla metsässä, he ovat tavanneet kaikenlaisia ​​villieläimiä ja ovat kaikki olleet riittävän tottelevaisia ​​tullakseen kutsutuina eivätkä antaneet ahdistusta käskettyään pysyä. Koirat, jotka antaisivat sinulle ongelmia, olisivat pienet nilkkakivut, jotka hyppäävät kaikkeen eivätkä kuuntele ketään, näen yhden niistä, jotka vastustavat karhua, koska ne eivät ole pelottavia, ja todennäköisemmin heitä haetaan ruokaa. Syy puistojen mukaan pitää koirasi talutushihnalla tai älä vie niitä lainkaan takamaalle johtuu siitä, että aivan liian monilla puistoissa käyvillä ihmisillä on typeriä tottelemattomia perhekoiria, jotka viettävät suurimman osan ajastaan ​​sidottuina takapihalle tai talutushihnan lopussa, he eivät tiedä miten käyttäytyä metsässä.

Koirat ovat erinomainen suoja karhuilta, etenkin määrältään, mutta niiden on oltava oikea rotu, oikea temperamentti, tottelevainen ja riittävän suuri pelottamaan karhua.

Karjan korkeus Rockies Provincial Park on esimerkki puistosta, jossa ei sanota "Pidä koirat talutushihnassa takamaalla." sen sijaan he sanovat, "Koirat takamaiden on oltava hallinnassa koko ajan. " Jos sinulla on tottelevainen koira, joka tulee, kun hänet kutsutaan, eikä jahda kaikkia kriitereitä, jotka hänellä on polulla, kertoimet ovat hyvät hän tekee enemmän karhun estämiseksi kuin provosoimiseksi, kunhan hänellä on tarpeeksi suuri purenta kuoren tukemiseksi.

Se riippuu koirasta ja koiran henkilöstä, mutta se riippuu kriittisesti myös karhusta - mustakarhu, ruskeakarhu tai jääkarhu. Hyvä lukema koiran avusta jääkarhu maassa on Helen Thayerin "Polar Dream".


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...