Kysymys:
Kuinka vaarallinen on kojoottien joukko yksinäiselle, aseettomalle ihmiselle?
Don Branson
2013-09-16 05:37:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kojoottiyhdistyksen kutsusta on ihastuttavaa jännitystä, kun olet yksin pimeässä metsässä. Ovatko ne vaarassa? Toisin sanoen, onko terveiden kojoottien (eli ei raivokkaiden) tiedetty hyökkäävän tai osoittavan aggressiivisuutta yksinäiselle ihmiselle?

Miksi menisit metsään ilman pientä kirveä tai tukevaa henkilökuntaa?
@Vorac Reppumatkalla minulla ei olisi kumpaakaan painon takia.
En ole koskaan kuullut, että kojootit olisivat suureksi uhaksi ihmisille, vaikka minäkin minua on vähän purettu. ei sanaa). Oppitunti: söpö sumea villieläin voi olla söpö ja sumea, mutta se on silti villi - älä yritä lemmikkiä ... Pidän käteni nyt itselleni. Meillä on ongelmia kojoottipakkausten kanssa, jotka provosoivat koiria pihaltaan ja jengittivät ja tappoivat heidät. Etkö ole varma, millainen heidän motivaationsa on, mutta kojootit ovat uhkana lemmikkeille ja muille eläimille.
@ShemSeger Heidän motivaationsa on ruoka.
@DonBranson Asun Kaliforniassa ja olen monta kertaa pelottanut kojootipaketin. Ainakin täällä he ovat pieniä jopa koirille, ja vaikka he eivät pelkää ihmisiä, he pitävät kunnioittavaa etäisyyttä ja juoksevat vähän, jos jahtaat heitä. Erittäin pieni uhka täysikasvuiselle ihmiselle.
Seitsemän vastused:
#1
+27
ppl
2013-09-16 06:41:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleensä niitä ei pidetä vaarallisina, koska ne hyökkäävät harvoin ihmisiin. Sinun ei pitäisi pakenemaan kojootteja, koska ne pitävät sinua saalista, jos teet niin. Äärimmäisissä olosuhteissa he voivat ympyröidä yksilön tai ryhmän. Melun tekeminen pitää heidät yleensä poissa tai kaukana.

Vuonna 2009 Cape-Breton Nova-Scotiassa tapahtui valitettavasti kuolemantapauksia. Tämä oli toinen kirjattu kuolemantapaus Pohjois-Amerikassa.

Nova-Scotia -sivustolta:

Kojootit ovat villi ja yleensä välttävät ihmisiä. Niitä tulisi kuitenkin kohdella mahdollisesti vaarallisina. Älä lähesty kojoottia.

myös Nova-Scotia -sivuston mukaan:

Kap Bretonin hyökkäys on ensimmäinen tällainen tapaus Nova Scotiassa. . Yhdysvalloissa (Kalifornia) ilmoitettiin kohtalokkaasta tapauksesta vuonna 1981 (Timm, Baker, Bennett ja Coolahan 2004).

Itä-Kanadan kojoottien tiedetään olevan suurempia ja niitä kutsutaan joskus kojootin sudet (paikallisesti) vastakohtana pienemmille kollegoilleen.

Hyvä kohta karata! Kaikkien saalistajien pakeneminen on saalista. Se on totta myös kotieläiminä pidettyjen koirien tapauksessa!
#2
+14
Ricketyship
2013-09-16 21:14:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muutama piste tähän:

Kojoottien ei tiedetä olevan aggressiivisia ihmisiä kohtaan. Muista kuitenkin aina, että kojootti on villi eläin. Sitä ei ole kesytetty, ja siksi on hyvin vaikeaa sanoa varmuudella käyttäytymisestä. Joten kyllä, he voivat purra. Jos et sinä, koirasi ehkä?

Jokainen eläin, joka menettää ihmisten pelon, voi toimia aggressiivisesti. Tätä pahentaa ihminen, joka ruokkii villieläimiä. Yksi nopea esimerkki olisi apinoiden ruokinta, jota tehdään monissa Etelä-Aasian maissa ja Etelä-Afrikassa. Kojootit ovat samankaltaisia ​​siitä tosiasiasta, että ne ovat melkein rinnakkain ihmisten kanssa kaupunkialueilla nyt päivinä.

Näin ollen minun neuvoni olisi tietää, missä rajat ovat, ja pysyä hyvin niiden sisällä. Se auttaa paitsi sinua (ja mahdollisesti koirasi) myös villiä elämää siellä. Ja kutsumme herättämään vastauksen? No, en todellakaan tekisi niin: P

Joten soitan vain, kun olen lähellä ajoneuvoa ja pääsen sisään, jos he lähestyvät. :) Ja kyllä, he ovat villieläimiä, älä ehdottomasti yritä lähestyä heitä. Ihmiset tekevät, niin, joten on syytä sanoa.
Vuosia sitten näin "villin" kojootin, jota ihmiset olivat ruokkineet Grand Canyonin alueella. Olen varma, että heidän täytyi lopulta tappaa se, koska ihmiset olivat ruokkineet sitä.
@DonBranson No, se on minun mielipiteeni, se vahingoittaa myös villieläimiä. Kyse ei ole vain meistä koko ajan.
Kojoottien on tiedetty olevan aggressiivisia ihmisille monissa tapauksissa. He voivat myös hyökätä lapsiin tai haavoittuviin aikuisiin, koska he ovat opportunistisia metsästäjiä. Katso http://en.wikipedia.org/wiki/Coyote_attacks_on_humans
#3
+13
Olin Lathrop
2013-09-16 19:31:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kojootit elävät nyt alueellamme huomattavassa määrin. Meidän talollamme oli luola tänä talvena, ja muutama kuukausi sitten neljä pentua käveli takapihallamme. Kuulemme heidän ulvovan melkein joka ilta.

Olen ollut metsässä ja avoimilla kentillä kojoottien ympärillä en ole koskaan tuntenut olevani uhattuna tai pitänyt sitä ollenkaan ongelmana. Itse mielestäni heitä on hienoa katsella, etenkin pentuja. Kojootit ovat hyvin tietoisia ympäristöstään, eivätkä ne anna sinun päästä lähemmäksi kuin noin 50 jalkaa. Kaikissa tapauksissa, kun olin lähempänä, kojootti valui nähdessään minut.

23. kesäkuuta 2013, Groton Massachusetts:

Minulla ei myöskään ole koskaan ollut ongelmia heidän kanssaan. On hauskaa kutsua herättämään vastaus. Siitä huolimatta, etsitkö onko joku kokenut uhkaa heiltä.
@OlinLanthrop: Sir, mitä olen nähnyt ja oppinut, on se, että suurin osa eläimistä, jotka ovat poikasillaan, muuttuu hieman aggressiivisiksi, mukaan lukien koirat, kissat ja muut muut ja jopa linnut. Ihmettelen, miksi ei Coyotes?
@Weda: Odotan, että kojootit muuttuisivat aggressiivisiksi kulmissa, varsinkin kun ympärillä on pentuja. Kaikissa tilanteissa, joissa olen ollut kojoottien kanssa, heillä on kuitenkin aina ollut runsaasti tilaa paeta. Heille ei ole mitään ylösalaisin, jos he voivat yksinkertaisesti paeta pakoon taistelun ja loukkaantumisen sijasta. Jopa se, mitä pidämme suhteellisen pieninä vammoina, voi olla kuolemanrangaistus villieläimelle, jonka on kyettävä ottamaan saalis pois ja välttämään olemasta jonkun toisen saalis tällä hetkellä.
#4
+13
Ben Crowell
2015-06-22 00:31:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on joitakin tilastoja kojoottihyökkäyksistä verrattuna koirahyökkäyksiin Yhdysvalloissa, vuodessa. (Katso lopussa olevat muistiinpanot siitä, miten sain numerot.)

  • koiran puremat: 4,6 miljoonaa
  • koirien kuolemaan johtaneet iskut ihmisille: 25
  • kojootin puremat: 8
  • kojoottien kohtalokkaat hyökkäykset ihmisiin: 0,06

Nämä luvut osoittavat, että mahdollisuutesi saada koira purra on noin 500 000 kertaa suurempi kuin sinä mahdollisuudet saada kojootin purema. Koiran kuoleman mahdollisuus on noin 400 kertaa suurempi kuin kojootilla.

Yhdysvalloissa Los Angelesin alueella tapahtuu paljon kojoottien vuorovaikutusta ihmisen kanssa. väestö ja suuri rajapinta esikaupunkien asuinalueiden ja läheisten avoimien alueiden, kuten Angeles National Forestin, välillä. Monet Angelenos uskovat, että kojootit tappoivat ja syövät kadonneita kissojaan ja pieniä koiriaan (<20 lb), mutta tätä ei voida todistaa muuten kuin siinä harvoissa tapauksissa, joissa ihmiset näkevät, että kojootti tappaa kotipetkansa ja kantaa sen pois. On todennäköistä, että monet näistä lemmikkeistä todellakin kuolivat, koska he törmäsivät autoihin tai vaelsivat pois ja kuolivat janoihin.

Kojootit ovat yleensä aktiivisimpia aamunkoitteessa tai hämärässä. Heillä on pentuja keväällä, ja kevät ja kesä ovat heidän denning-kausi. Tänä aikana heillä on taipumus puolustautua hyvin, ja he voivat olla aktiivisempia päivän aikana. Hyvin yleinen puolustuskäyttäytyminen on, että aikuinen kojootti seuraa jatkuvasti tunkeilevaa ihmistä, koiraa tai hevosta. Ihmiset saattavat tulkita tämän käyttäytymisen väärin todisteeksi siitä, että kojootti vainoaa heitä kuin saalis.

Kojoottiongelmia koskevat terveen järjen varotoimet ovat samat kuin ne, joita tekisit välttääksesi muita villieläimiä koskevia ongelmia. kuten pesukarhu. Älä jätä kansi pois roskakorista. Älä jätä koiranruokaa sisältäviä ruokia ulkona. Jos sinulla on lemmikkejä, varmista, että pihasi on hyvin aidattu.

Huomautuksia siitä, miten sain numerot:

Tilastolähteet:

Kun arviot annettiin alueina, otin alueen keskikohdan. Kaikki numerot ovat melko karkeita. Sain kolmannen luvun ottamalla kuuden vuoden jakson 1998–2003 kokonaismäärän ja jakamalla 6: lla ja neljännen luvun ottamalla kokonaisarvon vuodesta 1981 ja jakamalla 34 vuodella.

Tietolähteet puolustuskäyttäytyminen:

#5
+5
Junco
2015-06-27 23:32:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun NE Ohiossa. Meillä on kojootteja lukuisissa paikallisissa puistoissa, mukaan lukien Cuyahoga Valley National Park. Ainoa puistopalvelun varoitus on, että pidät koiria talutushihnalla. He myös pyytävät sinua ilmoittamaan aggressiivisesta käyttäytymisestä. Valvojilla ja luonnontieteilijöillä, joiden kanssa puhun, ei ole koskaan ollut ongelmaa yhden kanssa, paitsi missä joku on juossut koiransa talutushihnalta. Jos koirat vaeltavat metsään poissa omistajaltaan ja kojootti näkee heidät, on mahdollista, että koira on ateria - varsinkin jos lemmikki on hyvin pieni. Mutta se on omistajan vastuulla.

Olen seurannut lintupesiä vapaaehtoisten ohjelmassa viime vuosina. Olen nähnyt kojootteja monta kertaa. Olen jopa nähnyt pieniä perheitä. Varmistan, että kojootit näkevät minut, jotta he eivät hätkähdy. Olen aika ajoin nähnyt vain uteliaita kojootteja, jotka pysähtyvät katsomaan minua. Useimmat pakenevat nähdessään minut. Jos olet joillakin syrjäisillä alueilla loukkaantunut, maassa ja verenvuotoa, ehkä jotain voisi tapahtua. Jos olet lähellä luolaa, kojootti voi olla aggressiivinen. Mutta useimmat tiheydet ovat hyvin piilossa ja kaukana ihmisten menemispaikasta.

#6
+5
Raena
2015-06-30 10:56:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Juuri tänään minulla oli erittäin mielenkiintoinen aika katsella kojoottia (samalla kun se katsoi minua) golfkentällä kadun toisella puolella Oregonin taloni edessä. Hän / hän ei ollut lainkaan aggressiivinen, mutta varovainen minusta, jotta minua ei pidetä uhkana minulle (esimerkiksi Kaliforniassa, jossa asun kesän ulkopuolella, olevat kojootit eivät täysin pelkää ihmisiä, pisteeseen asti se ei ole ärsyttävää). Pääsin neljänkymmenen jalan päähän siitä, ja se tarkkaili minua kiviseltä paljastolta. Toimin myös hyvin alistuvasti, en tavannut sen katseita ja jopa jossain vaiheessa makasin paljastamaan vatsani muutaman sekunnin ajan. Poistuessani en kuitenkaan koskaan kääntänyt selkääni sille, jos se päätti hyökätä jostain syystä. Luulen, että toimimalla eläimen tavoin ja kohtelemalla häntä kunnioittavasti samalla, kun olet vastuussa omasta turvallisuudestasi, voit tarkkailla heitä melko kauan (itse asiassa ainoa asia, joka puri minua tänä iltana, oli tulipalo. Ouch) .

Lyhyesti sanottuna, jos kojootti ei ole nälkää tai raivoissaan, etkä uhkaa sitä, mikään kojootti ei ole automaattisesti "vaarallinen", vaikka sinun tulisi aina olla varovainen, sillä kaikki eläimet voivat olla arvaamaton.

#7
+3
user6197
2015-06-21 15:54:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen asunut kojoottimaassa suurimman osan elämästäni, enkä ole koskaan edes nähnyt sellaista. Olen kuullut heitä, mutta en ole koskaan nähnyt niitä.

Kun olin lapsi, tapasin vaeltaa karjatilalla, jossa asuin Santa Cruzissa kahden kultaisen noutajan kanssa. Yksi heistä oli uros. Hän oli massiivinen, voimakas peto, jonka paino oli noin 90 kg. Kultaisilla noutajilla on maine ystävällisyydestä, ja se on yleensä totta, mutta urokset voivat myös suojella kiivaasti perheenjäseniä, etenkin pieniä lapsia, ja he ovat erittäin voimakkaita koiria.

Kojootit tulivat lähelle karjatila yöllä, mutta he eivät koskaan tulleet talon lähelle. Luulen, että he tiesivät, että koirani oli liian älykäs päästäkseen heidät houkuttelemaan hänet ulos, ja jos he yrittäisivät hyökätä takapihalle, hän tappaisi heidät yksitellen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...