Kysymys:
Voivatko vesipitoiset taudinaiheuttajat selviytyä kiehumisesta?
J.T. Hurley
2012-01-25 07:29:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että kiehuminen ei juurikaan hajoa kemiallisia epäpuhtauksia tai raskasmetalleja. Mutta en ole varma, tappako se kaiken mikrobielämän. Onko vesipitoisia sairauksia aiheuttavia viruksia / bakteereja / alkueläimiä / kystoja, jotka voivat selviytyä kiehumisesta? Ja jos on, kuinka vakava heidän aiheuttama sairaus on?

Haluaisin huomauttaa, että "kiehuminen" ei oikeastaan ​​ole erityinen lämpö. Voit kiehua vettä erittäin matalalla lämmöllä, jos olet korkealla.
Aivan, raskasmetallit voivat hajota vain radioaktiivisen hajoamisen kautta, ja useimmat isotoopit eivät edes sitä. (Tarkemmin sanottuna, stufin ampuminen niihin, kuten neutronit, voi todella auttaa). Minua kiehtoo, että ne voivat vahingoittaa sinua ja ovat periaatteessa tuhoutumattomia ...
Viisi vastused:
#1
+17
Graham
2012-02-20 17:25:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä artikkeli (*) antaa hyvän yhteenvedon kiehumisen tehokkuudesta keinona tehdä vettä turvalliseksi kulutukselle. Erityisesti taulukossa 2 on yhteenveto lämpötilasta ja ajasta, joka tarvitaan erilaisten mikro-organismien tappamiseen. Esimerkiksi kiehuminen ei välttämättä ole tehokasta bakteeri-itiöitä, kuten Clostridium ia vastaan, jotka voivat selviytyä 100 ° C: ssa (212 ° F), koska Clostridium ei ole vesiohenteinen suolistossa (suolisto) taudinaiheuttaja, nieleminen ei aiheuta infektiota.

Kaikki vesipitoiset enteeriset taudinaiheuttajat kuolevat nopeasti yli 60 ° C: n lämpötilassa, joten vaikka kiehuminen ei ole välttämätöntä, jotta vesi olisi turvallista juoda, veden kiehumiseen kiehumiseen kuluva aika on yleensä riittävä taudinaiheuttajien vähentämiseksi turvalliselle tasolle. Jos keitetyn veden annetaan jäähtyä hitaasti, pidennetään myös vesipitoisten suolistossa olevien patogeenien altistumista tappaville lämpötiloille.

Kiehuminen antaa myös yksinkertaisen visuaalisen indikaattorin siitä, että riittävän korkea lämpötila on saavutettu, kun lämpömittaria ei ole saatavilla.

(*) Backer, H. Veden desinfiointi kansainvälisille ja erämaamatkustajille. Kliiniset tartuntataudit. (2002) 34 (3): 355-364. Saatavilla osoitteesta: http://cid.oxfordjournals.org/content/34/3/355.full

Entä Clostridium Botulinum? Tämän bakteerien nauttiminen voi ja usein antaa ihmisille botulismi, joka voi aiheuttaa kuoleman, jos sitä ei hoideta. Se näyttää olevan vastoin sitä, mitä artikkeli ehdottaa.
@BenAlabaster Kuten ymmärrän, Clostridium-itiöt ovat lämmönkestäviä, mutta eivät ole myrkyllisiä nieltynä. Clostridium-bakteerit ja botulismi-toksiini, jotka voivat olla myrkyllisiä nieltynä, tuhoutuvat helposti kiehuvalla vedellä.
#2
+12
xpda
2012-01-25 07:52:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Keittäminen tappaa kaiken - giardian, kryptosporidiumin, muut bakteerit ja virukset. 85 ° C (85 ° C) muutaman minuutin ajan tekee sen ja kiehuminen yhden minuutin ajan. (Kiehumisessa on paljon isoja kuplia, ei vain muutamia pieniä kuplia potin kyljessä.)

Jotkut ihmiset suosittelevat pitempiä kiehumisaikoja korkeammilla, koska vesi kiehuu viileämmässä lämpötilat siellä.

(Lähde: Wilderness Medical Society, Curtisin kirjoittama Backpacker's Field Manual )

Tiedän, että on jonkin verran kysymystä siitä, tarvitsetko "minuutteja" vai riittääkö pelkkä kiehuminen. Kallistun jälkimmäiseen, eikä minulla ole koskaan ollut ongelmia.
Ei aivan totta ... On joitain bakteereja, jotka voivat selviytyä kiehumisesta, mutta epäilen vakavasti, että löydätkö niitä koskaan perinteisistä patikointiveden lähteistä! http://en.wikipedia.org/wiki/Hypertermophile
On vielä yksi varoitus: Vaikka kiehuminen tappaa useimmat bakteerit, jotka ovat vastuussa elintarvikkeista johtuvista sairauksista, kiehuminen ei välttämättä tuhoa niiden itiöitä / toksiineja. Yksi surullisen esimerkki on botulismi.
Huomaa, että veden on oltava ** puhdasta ** kaikkien bakteerien tappamiseksi, mikä tarkoittaa, että siinä ei voi olla hiukkasia, kuten lietettä, eikä mitään detriittiä. Bakteerit ja kryptosporidium voivat piiloutua näissä paikoissa ja selviytyä kiehumisprosessista. Joten suodata tai laske vesi, jos se on likaa, tai keitä 15 minuuttia.
Entä pyöreiden matojen (Ascaris lumbricoides) ja muiden loisten munat? Olen kuullut, että joitain heistä on erittäin vaikea tappaa jopa korkeassa lämpötilassa ...
Clostridium Botulinum elää noin 120 ° C: seen
Tiedän, että tämä vastaus on yli 3 vuotta vanha, mutta en voi olla huomauttamatta, että 185F (85C) ei ole missään lähellä 140.6C: tä. Muuten, 140 ° C nestemäinen vesi tappaisi KAIKKI sille altistuneet, vaikka se selviäisi paineesta, joka oli tarpeen veden kiehumispisteen nostamiseksi niin korkeaksi.
Clostridium botulinum ei voi sairastaa syömällä itiöitä juomaveteen, joten sillä ei ole merkitystä tässä. Kysymys koskee vesiperäisiä sairauksia, ei ruokamyrkytyksiä.
Mainitusta merkittävästä lähteestä xpda huolimatta minun on tunnollisesti aliarvioitava tämä vastaus Lagerbaer et ai. Varsinkin bakteerien itiöt voivat selviytyä 85 ° C: n lämpötilassa. Se ei todellakaan tapa "kaikkea".
#3
+10
Bryce
2012-02-08 07:39:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Botuliinitoksiini on erityisen kova, samoin kuin Bacillus cereus. B. cereus löytyy todennäköisemmin telttailun aikana.

Hengittämäsi pöly, koskettavat asiat ja ihmiset (kaikki), joiden kanssa olet, tuovat erilaisia ​​taudinaiheuttajia, samoin kuin vesijohtovesi ja (usein erityisesti) pullotettu vesi. Tee parhaasi, ja kehosi hoitaa loput.
+1 käytännön näkökulmasta "missä se ei vahingoita". Mutta voitko antaa tarkempia tietoja pullotetun veden taudinaiheuttajista ?!
Linkitetystä artikkelista: "Botuliinitoksiini tuhoutuu keittämällä ruokaa 10 minuutin ajan." Olen kirjoittanut sen tänne erittäin tärkeänä tietona
Staphylococcus-toksiini on kuitenkin lämmönkestävä: http://www.caes.uga.edu/departments/fst/extension/documents/FoodPoisoning-FoodInfection.pdf, http://www.rapidmicrobiology.com/test-methods/ Bakteeritoksiinit-Ruoka.php
Tämä vastaus on harhaanjohtava, koska Bacillus ei aiheuta sairauksia juomaveden kautta.
#4
+5
mendota
2012-01-25 08:22:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotkut itiöt voivat selviytyä kiehumisesta. Mutta ne joko eivät aiheuta sairauksia tai eivät ole missään kunnossa, jotta sinut sairastaisivat, sikäli kuin tiedän.

#5
+2
user2766
2015-06-23 20:20:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wikipediassa on joitain mielenkiintoisia seikkoja:

Mikro-organismien eliminointi kiehumisella noudattaa ensiluokkaista kinetiikkaa - korkeissa lämpötiloissa se saavutetaan vähemmän ja alemmissa lämpötiloissa, pidemmässä ajassa. Mikro-organismien lämpöherkkyys vaihtelee 70 ° C: ssa (158 ° F), Giardia-lajit (aiheuttavat Giardiaasia) voivat kestää kymmenen minuuttia täydelliseen inaktivaatioon , suurin osa suolistosta vaikuttaa mikrobeihin ja E. coli (gastroenteriitti) kestää alle minuutin ; kiehumispisteessä Vibrio cholerae (kolera) kestää kymmenen sekuntia ja hepatiitti A -virus (aiheuttaa keltaisuuden oireen) minuutin. Keittäminen ei takaa kaikkien mikro-organismien eliminointia; Clostridium-bakteeri-itiöt voivat selviytyä 100 ° C: ssa (212 ° F), mutta eivät aiheuta vettä tai suolistoa. Siksi ihmisten täydellistä sterilointia ei vaadita ihmisten terveyden kannalta. [3]

Perinteiset ohjeet kiehuvasta vedestä kymmenen minuutin ajan ovat lähinnä lisäturvallisuutta varten, koska mikrobit alkavat poistua yli 60 ° C: n lämpötilassa ja sen saattaminen kiehumispisteeseen on myös hyödyllinen osoitus siitä, että voidaan nähdä ilman lämpömittarin apua, ja tähän mennessä vesi on desinfioitu. Vaikka kiehumispiste laskee korkeuden kasvaessa, se ei riitä vaikuttamaan desinfiointiprosessiin.

Rohkea materiaali Giardiasta ei ole merkityksellistä, koska se puhuu 70 C: sta, mutta kysymys on kiehumisesta. Lihavoitu aine Clostridiumista ei ole merkityksellistä, koska, kuten tekstissä todetaan, Clostridium ei aiheuta sairauksia juomavedessä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...