Kysymys:
Mitä laitteita tarvitsen aloittelijana ulkona kiipeilijänä?
Laura
2012-01-25 05:47:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitkä ovat kalliokiipeilyä varten tarvitsemani varusteet? Olen harrastanut kalliokiipeilyä sisätiloissa, mutta vuokrannut laitteeni aina kalliokiipeilysalilta. )

Tarvitaanko kiipeilykenkiä? Millaisia ​​valjaita ja köysiä tarvitsen? Mitä muita laitteita suositellaan turvallisen kiipeämisen varmistamiseksi?

Minulla ei ole tiettyä paikkaa mielessäni kiipeilyä varten. Etsin absoluuttisen aloittelijan tason laitteita, jotka sopivat kalliokiipeilyalueille, joita mainostetaan nimellä "kaikki tasot".

Seitsemän vastused:
#1
+22
Ryley
2012-01-25 05:57:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin, että tarvitset asioita tässä järjestyksessä. Vain # 1 vaaditaan:

 1. valjaat . Et voi kiivetä köydellä, ellei sinulla ole sitä.
 2. Kengät . Voit tulla toimeen juoksijoiden kanssa, mutta kiipeilykengät tekevät maailmasta eron.
 3. Liitu / liitupussi . Jos et hikoile paljon, tämä ei ole välttämätöntä, mutta pieni liitu on erittäin hyvä pitämään sormesi liukkaina.

Jos aiot kiipeilyalueen ulkopuolelle, kypärä on myös melkein vaadittu varustus.

Saattaa olla syytä huomata, että kokenut opas / kiipeilykumppani on yksi tärkeimmistä laitteista!
Sanoisin, että missä tahansa, missä asiat voivat pudota sinulle, kypärä on välttämätöntä. Pääkiipeilijäsi kuljettaa todennäköisesti asioita, jotka he voivat pudottaa. Laitoin kypärän tärkeämmäksi kuin liitu ylivoimaisesti.
En usko, että liitu * antaa mukavan ylimääräisen pidon *. On hyödyllistä imeä sormenpäät. Siinä kaikki! Liian suuri liitu tartunnassa (voi tehdä siitä mutaisen otteen!) Tai sormilla vähentää todellista kitkaa. Muotoilen vastaavan lauseen tarkkana siinä, mitä ja miten liidun käyttö tekee mitä tahansa.
Entä köysi?
@Dakatine - jos olet aloittelija, tarvitset kumppanin, jolla on kokemusta joka tapauksessa, joten oletetaan, että heillä on köysi :) Jos se on sisätiloissa, köydet toimitetaan yleensä.
#2
+20
whatsisname
2012-01-25 06:02:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varustelistasi riippuu siitä, oletko:

 • Vapaa soolo (kiipeily ilman suojavarusteita; ei hyvä aloittelijalle!)
 • Huippuköysi
 • Lyijykiipeily

Olettaen, että et ole vapaa soling, koska siellä et tarvitse mitään, tarvitset ainakin seuraavat järjestyksessä:

 1. Ystävä, joka voi pettää sinua

  Et todellakaan aio mennä yksin aloittaessasi, jos haluat tehdä sen takaisin kotiin elävänä. Älä edes käynnistä, ellet ole saanut jotakin näistä.

 2. Belay-laite

  Älä ajattele sinua voimme olla turvallisesti suojattu vain tarttumalla köyteen. Belay-laite asettaa paljon kitkaa köyteen, joten voit helposti hallita pysäytysvoimaa yksinkertaisesti säätämällä kulmaa, jonka köysi menee belay-laitteeseen.

 3. Dynaaminen kiipeilyköysi

  Oikea, kallis juttu, UIAA-sertifioitu dynaaminen yksiköysi. Ei tavaroita, jotka saat rautakaupasta hintaan 8,99 dollaria myynnissä. Vaikka saatat painaa vain 150–250 kiloa, pudotessasi köyteen kohdistuva voima on moninkertainen kehon painoon nähden. Lisäksi köysi on vastuussa putoamisen energian absorboinnista, ja ellei sitä ole oikein suunniteltu tähän tarkoitukseen, se tai kiipeilijä rikkoutuu vakavassa putoamisessa. Rautakauppaköysiä ei ole suunniteltu absorboimaan iskuenergiaa, vaikka ne olisivatkin "riittävän vahvoja" työkuormaltaan.

 4. Kiipeilyvaljaat.

  Näin kiinnität itsesi köyteen. Sen perusteella, mitä olen nähnyt, erilaisten valjaiden valjaiden ero eroaa siitä, kuinka kevyitä ne ovat ja kuinka monta vaihdesilmukkaa saat. Jos olet vasta aloittamassa, etsi kohtuuhintainen, joka on mukava, ja huolehdi muista asioista ja päivitä, kun olet taitava kiipeilijä. Ja tietysti, opi sitomaan sekä itseäsi että harrastajasi ja harjoittele, kunnes pystyt melkein tekemään sen kunnolla silmät kiinni.

 5. Kengät

  Haluat kenkiä. Todelliset kiipeilykengät. Olen kokeillut kiipeilyä paljain jaloin ja vibramilla aiemmin. Se ei toimi hyvin. Eri kengillä on erilaiset luokitukset siitä, kuinka sopivat ne kuntosalille tai kiipeilyyn ulkona. Jälleen, etsi pari, joka on mukava ja huolehdi erikoistuneista kengistä sen jälkeen, kun sinusta on tullut taitava kiipeilijä. Siihen asti pienillä eroilla ei ole vaikutusta, ennen kuin tekniikka on kiinni.

Huomaa: Jotkut ulkoilupaikat kieltävät liidun. Joten se ei tietenkään ole välttämätöntä.

Epäilen kenenkään pitäisi omistaa köysi, ennen kuin hän tietää kuinka ankkuria asettaa. Tästä syystä belay-laite kuuluu samaan luokkaan. Jos aiot tehdä jotain sellaista, vaiheen 1 tulisi olla "ota luokka tai hanki mentori" :)
Ryley, mutta jos omistat köyden, kokeneemmat ihmiset ottavat sinut todennäköisemmin mukaan ja opettavat sinulle tavaraa. Sitä tein: Sain köyden melko pian ja sanoin sitten kokeneille kiipeilijöille: Hei, auttaisitko minua turvallisten ankkurien asettamisessa, jos annan sinulle köyden ja kyydin? On toiminut melko hyvin tähän mennessä :)
Ah, reilu asia!
@Lagerbaer - En ole vakuuttunut siitä, että monet kokeneet kiipeilijät luottavat täysin aloittelijan omistaman köyden laatuun / hoitoon.
@Ryley: Olen samaa mieltä siitä, että sinulla on oltava hyvä idea siitä, mitä teet aloittaessasi. Kysymys keskittyy kuitenkin "tavaroihin", jotka ostat kaupasta, eikä tiedoon, jonka sinun on tiedettävä. Joku tarvitsee köyden, kun menet sinne. Ja siellä on urheilun kiipeilyjä, jotka jättävät pikakirjoitukset ja ankkurit kallioon ihmisten käyttöön, missä he tarvitsevat vain luetellut tavarat. Ja kilpaileva kaventava ystävä voi opettaa sinulle mitä tehdä.
Hyvä vastaus, mutta minun on sanottava, että kiipeilyköyden hengenpelastuskyky ei ole sen vahvuudessa, muuten kiipisimme teräsvaijerilla. Se kykenee venyttämään ja absorboimaan putoamisen voiman, jotta et pysähdy yhtäkkiä aivan kuten tekisit, jos törmäät maahan.
Tämä on top köysi. Jos hän haluaa johtaa kiipeilyä (ulkona on melkein aina lyijykiipeilyä), tarvitset pikavetoja ja ehkä joitain silmukoita ja sulkurenkaita. Mutta todellakin, ota joitain kursseja ensin, joillakin alueilla on jopa pakollinen suorittaa kurssit ensin.
Älä unohda ja boulderointi samoin.
#3
+10
HorusKol
2012-01-25 07:53:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muissa vastauksissa kiipeilyvarusteisiin liittyvien asioiden lisäksi haluaisin lisätä:

 • Villahattu (se voi kylmästi odottaa vuoroasi kalliolla)
 • Käsineet (on hansikas tyyppi, ei muista tuotemerkkiä, jossa saumat ovat rystysessä eikä kärjessä - tarjoten kätevyyttä sormenpäillä kiipeessä)
 • Vedenpitävä takki
 • Tukevat kengät lähestymiseen ja poistumiseen (Britannian vuorikiipeilyneuvostolla on tilastoja, jotka osoittavat enemmän onnettomuuksia paluumatkalla kiipeilyltä pysäköintialueelle kuin tosiasiallisesti kiipeilyä - enimmäkseen vääntyneet ja vääntyneet nilkat)
 • Termos (olet suosituin kaveri kavalla)
 • Vesi
 • Viljapalkit

Viimeiseksi - haluaisin hanki opaskirja vierailemallesi kalalle (saatavuudesta riippuen - suurin osa Ison-Britannian suosituimmista kallioista on katettu melko hyvin, ei varma muista maista).

Oppaat kuvaavat parhaat reitit lähestyä kalliota, auttaa tunnistamaan eri kiipeily reitit (ja luokitella ne), ja voit merkitä reitit pois niiden suorittamisen jälkeen.

#4
+8
DavidR
2012-07-16 23:22:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se ei ole varuste, mutta jos olet siirtymässä kiipeilyyn ovista, haluat todennäköisesti saada jonkin verran koulutusta topin kiinnittämiseen ja / tai johtamiseen. Kiipeilyoppaat, joissa mainostetaan alueita "kaikilla tasoilla", edellyttävät edelleen perustietoa siitä, miten päällekkäin kiinnitetään tai miten reittiä johtaa. Sisäkiipeilyohjelmat eivät aina korosta näitä taitoja. Yläosan kiinnittäminen ei ole monimutkaista, mutta on silti tapoja tehdä se väärin. Joka vuosi näyttää olevan tarpeetonta kuolemaa, joka johtui virheellisesti väärennetystä tarrasta.

Tässä on raportti vuonna 2012 tapahtuneesta kuolemasta väärin väärennetyn pääprofiilin kautta: http: //www.climberism .com / climber-dies-at-the-gunks /

Tästä on olemassa lukuisia opaskirjoja, ja sinä ja ystäväsi voitte ottaa kurssin alueellanne olevasta opaspalvelusta. Mutta luultavasti paras tapa on mennä kiipeämään ystävien kanssa, jotka jo kiipeävät ulkona. Kiipeily voi olla erittäin turvallista, kun se tehdään oikein, ja näiden taitojen oppiminen antaa sinulle työkalut nauttia kiipeilystä koko elämän ajan. Onnea!

#5
+5
bruzote
2014-11-22 06:35:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nuoruus, ilmapiiri ja hyvä asenne turvallisuuteen, terveeseen järkeen ja itsesi työntämiseen. Turvallisuus ennen kaikkea. Kuolleet kiipeilijät eivät saa ylityksiä. Voit kuolla erittäin helposti 20 metrin korkeudessa 5.6-aloittelijan reitillä. Näin seuraukset, hänen kuolevan ruumiinsa edessäni ja hänen järkyttyneen vaimonsa vain rikki, ehkä ikuisesti. Et "saa" sitä todellisuutta todennäköisesti ennen kuin näet seuraukset. Kun näet sen - joku kuolee niin monien todella tärkeiden asioiden kanssa, jotka jäävät eloon - kiipeilystä tulee niin ilmeisen järjetöntä, ymmärrät miksi se on "Hyödyttömien valloittajien" urheilu.

Mutta jos minä ei ollut niin ikävässä ikääntymisessä, tekisin silti enemmän. Mutta muista, ettet voi oikeastaan ​​"hallita" kaikkia riskejä, koska se on kokonaisuus, joka laitetaan turvalliseen paikkaan. Huonon päätöksen tekemisen riskiä on luonnostaan ​​mahdotonta ennustaa riippumatta siitä, mitä ihmiset haluavat uskoa. Kukaan ei kuollut tai loukkaantunut huonosta päätöksenteosta. "Hei, en voi hallita henkilökohtaista riskiä, ​​mutta nousen joka tapauksessa." Ei, he ajattelivat voivansa. Silti he eivät voineet hallita omaa epätäydellisyyttään.

Joten, pysy hengissä, pidä huolta kaveristasi ja pyydä heitä huolehtimaan sinusta. Siinä olisi parhaat laitteet, joita sinulla voi olla.

Se on hyvä viesti aiheesta * henkinen varustus * ja tunnekertomus. Kaikkien ei kuitenkaan tarvitse kiivetä vaikeilla reiteillä, joten en usko, että sinun täytyy olla nuorisosi aikana tai olla super urheilullinen. On niin paljon * normaalia * ihmistä kiipeilemässä mukavia plaisir-reittejä, kuten kutsumme heitä tänne. Älä vain kiipeä ulkona mukavuusalueeltasi!
#6
+4
Ben Crowell
2014-11-24 10:56:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yhden kentän kiipeilyyn ulkona on melko vähimmäisvaatimus:

 • kengät, valjaat, kiinnityslaite, lukittava sulkurengas, kypärä, mutterityökalu

Tämä olettaa, että kiipeilet jonkun kanssa, jolla on köysi. Valjaat ovat melko yleisiä. Kengät eivät teoriassa ole välttämättömiä, koska ihmiset kiipesivät melko kovia reittejä 1930-luvulla kynnellä, mutta realistisesti ne ovat valtava etu. Mutterityökalua tarvitaan kiipeilyyn, joten voit puhdistaa johtajan asettamat varusteet.

Lisää ulkokiipeilyyn:

 • Prusikset ja hihnat, ajovalaisin, vesipulloja, jotka voidaan kiinnittää karabiiniin

Tässä oletetaan, että seuraat jotakuta, joka tietää mitä tekee, ja että kyseinen henkilö omistaa kaikki muut tarvittavat varusteet. Vesipulloissa käytän vain puolen litran muovipulloja, joissa on nauhalla kiinnitetty johtosilmukka. Ajovalaisin on siinä tapauksessa, että jokin menee pieleen ja joudut lopettamaan nousun tai laskeutumisen pimeässä.

Prusikset ja hihnat ovat tarkoitettu käytettäväksi siinä tapauksessa, että (1) joudut nousemaan köyden yli, koska sinun täytyy seuraa jotain, jota et pysty nousemaan, tai (2) olet räppääjä ja sinun täytyy nousta köydestä jostain syystä (esim. köysi ei ulotu tarpeeksi pitkälle). Sinun on harjoiteltava näiden käyttöä etukäteen.

Kaikki nämä ovat vähimmäisvaatimuksia, jos kiipeät jonkun paljon kokeneemman kanssa, joka osaa käsitellä asioita, jotka menevät pieleen. Sen perusteella, että kysyt näitä kysymyksiä Internetissä, oletan, että et ole vielä ottanut yhteyttä kiipeilykumppaniin. Se voi olla OK, jos kysyt vain arvioidaksesi onko sinulla varaa vaihteeseen vai haluatko ostaa vähän vaihdetta ennen kuin lähestyt ketään kiipeilemään.

#7
+4
Michael Martinez
2014-11-26 00:43:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vuosia sitten opiskelin yliopistossa kalliokiipeilytunnilla ulkona, ja ostin sille kengät ja liitu . En ostanut mitään muuta, koska köydet ja maastovälineet oli jo ohjaajan toimittama, kun menimme ulos kiipeämään. Mahdollisuudet ovat melko hyvät siitä, että jos menet joukon ihmisiä, jollakin on jo köysiä ja valjaita.

Ihmiset omistavat tyypillisesti vain yhden valjaat, yhden belay-laitteen ja yhden kypärän, joten he eivät voi lainata kyseisiä tavaroita kiipeilykumppanille.
Omistan itse asiassa useita valjaita ja kypäriä, jotka olen hankkinut vuosien varrella, lähinnä ystäviltä, ​​jotka ovat aloittaneet urheilun ja sitten elämä on estynyt.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...