Kysymys:
Mitä etsiä kestävässä 3 vuodenajan makuupussissa?
Laura
2012-01-25 04:39:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etsin matkan makuupussia. Haluaisin laadukkaan, kestävän ja sopivan viikonloppu-retkeily- / retkeilyretkille keväällä, kesällä ja syksyllä Uudessa Englannissa. (Suurin osa matkoistani on retkeilyä reppulla sen sijaan, että ajaisin leirintäalueelle.) Mitä tekijöitä minun on otettava huomioon, kun sijoitan makuupussiin?

Esimerkiksi:

  • Ottaen huomioon, että lämpötila vaihtelee niin paljon Uudessa-Englannissa, mitä minun pitäisi etsiä lämpötilan suhteen?

  • Vaikuttaako retkeilytyyny makuupussin alla Minun pitäisi etsiä makuupussista?

  • Minkä tyyppistä materiaalia minun pitäisi etsiä?

  • Onko muodolla on merkitystä suorituskyvyn kannalta, vai tarjoavatko jotkut muodot vain vähemmän irtotavaraa, jotta niitä on helpompi pakata / kantaa?

Kaksi vastused:
#1
+20
Justin Self
2012-01-25 04:51:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Reppuun vaellukselle suosittelen seuraavia huomioita:

Paino Menen mahdollisimman kevyesti. Yleensä mitä kevyemmälle menet, sitä kalliimmaksi menet, mutta niillä pitkillä vaelluksilla se on valtava ero.

Lämpötilaluokka Hyvä 3 vuodenajan laukku on yleensä 20 tutkintomerkki.

Muoto Koska vaellat tällä, hanki ehdottomasti sellainen, joka kapenee jaloissa ja jossa on huppu. Ne ovat yleensä vähemmän tilaa vieviä, mutta mikä tärkeintä, ne ovat lämpeneviä ja antavat sinun pitää lämpö helpommin.

Materiaali On todella kahta perustyyppiä, synteettiset ja hanhenuntuvat höyhenet.

Synthetic tarjoaa matalamman hintapisteen ja kuivuu nopeammin.

Goose-Down tarjoaa paremman pakatun tilan (ne voivat yleensä pienentyä, mitä enemmän painetta käytät) ja kestävämmät, mutta ne ovat kalliimpaa.

Henkilökohtaisesti valitsen synteettisen hinnan.

MUOKKAA:

Joitakin sukupuolia on myös kohdennetut laukut.

Naisten laukut ovat yleensä hieman kapeammat olkapäillä.

Mitä tulee makuupatjoihin, vaikka niitä käytetäänkin mukavuuteen, tyynyt sopivat parhaiten nukkumaan todella kylmissä paikoissa. Pehmuste toimii ylimääräisenä eristeenä ja auttaa estämään lämmön menetyksen maan läpi johtamisen kautta.

älä unohda, että synteettinen aine ei kestä melkein yhtä kauan, vaikka huoltaisitkin siitä erittäin hyvin (ts. älä koskaan purista sitä).
Ja se, että untuvapussi ei kuivaa vain hitaammin kuin synteettinen, se on myös täysin hyödytön (= ei lämmitä kehoasi) märkä, kun taas synteettinen on silti käyttökelpoinen (ellei kovin mukava) jopa märkä.
Näen mainitsitte, että hanhenuntuva on puristettavampaa - enkä vähätellä sitä näkökohtaa lainkaan. Ostin alun perin 35 litran teknisen päivärepun ja synteettisen (mukavan, mutta halvemman kuin untuvan) makuupussin. Makuupussi ei mennyt pakkaussäkkiin, ja pakkaamaton se vie koko pakkauksen tilavuuden. Minun piti vaihtaa se untuviin äänenvoimakkuuden vuoksi.
Yksi asia on otettava huomioon, kun teet suurimman osan leiristäsi. 20 asteen laukkuni on aivan liian kuuma useimpina öinä, ja yleensä ylenmääräinen olosuhteissa, joissa minulla on tapana olla. Jos tekisin sen uudestaan, saisin jotain 40 asteen pussin tai 50 asteen pussin ja käytän ylimääräistä kerros nukkuessani, jos pussin lämpötila ei ole tarpeeksi lämmin. Se, että olen suljettu telttaan, nostaa myös lämpötilaa hieman, joten pääsisin helposti eroon pussista, jossa on vähemmän eristystä kuin nykyisessä asennuksessa.
#2
+11
zoul
2012-01-25 12:44:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi pääkysymyksistä on valita untuvan ja synteettisen täytteen välillä. Untuvalaukut ovat paljon kevyempiä, ne kestävät kauemmin, koska untuvat vievät vähemmän vaurioita puristettaessa, ja ne ovat yleensä lämpimämpiä. Heillä on kaksi haittapuolta: ne ovat kalliimpia ja untuva menettää nopeasti eristysominaisuutensa märällä. Jos sinulla on rahaa untuvapussin ostamiseen, menisin ehdottomasti siihen, koska se tarjoaa paahteista nukkumista vähemmän grammoilla hartioillasi ja vähemmän tilaa repussa.

Lämpötilaluokat eivät ole luottaa absoluuttisesti, koska kaikki ihmiset ovat erilaiset kylmän suhteen. Voit helposti pitää kauhean yön laukussa, joka olisi melko mukava jollekin muulle. Voit käyttää luokituksia verrataksesi ainakin yhden valmistajan eri malleja, mutta älä ole riippuvainen niistä.

Muotoilla ei ole väliä paljoakaan, mikä tahansa korkeudellesi tarkoitettu moderni makuupussi sopii. Matolla on toisaalta merkitystä, varsinkin jos sinulla on taipumus olla kylmä ja haluat nukkua lähellä 0 ° C: n tai sitä alhaisemmissa lämpötiloissa. (Se on hyvä aihe erilliselle kysymykselle.) Eri lämpötilojen suhteen on parempi erehtyä lämpimällä puolella.

Lyhyesti sanottuna välität pääasiassa täytteestä, untuvasta tai synteettisestä. Sitten suorituskyky on samanlainen kaikkien vastaavien painoisten nykyaikaisten laukkujen välillä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...