Kysymys:
Karhupussit vs Karhu-kanisterit: mikä on parempi?
whatsisname
2012-01-25 03:43:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin osa tuntemistani ihmisistä ja minä varastavat ruokaa karhuissa. Olen kuitenkin kuullut, että jotkut puistot ovat kieltäneet karupussit ja vaativat kanisteria. Olen myös kuullut, että New Yorkissa on karhu, joka on tajunnut kuinka avata joitain karhukanisteria! Jotkut ystäväni ovat lisäksi suosittaneet karhupapereita, mutta heidän ilmoitettu etu rajoittuu yleensä karhukanisteriin, joka tekee upeasta jakkarasta!

Missä tilanteissa kullakin menetelmällä on etua?

Neljä vastused:
#1
+17
Lost
2012-01-25 06:53:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Parempi" voi olla väärä kysymys. Tässä on muutama vaihtoehto:

"Turvallisempi" - kanisteri, kädet alhaalla. Karhujen on tiedetty tutkivan loistavia karhun roikkeita, etsivän kriittisen sidontapisteen 3 puuta ja tilaamalla rento kynsiä, tilaamalla nouto. Toisaalta olen nähnyt karhukanisterien ryöstävän useita satoja jalkakallioita ilman ongelmia.

"Lakisääteisesti vaaditaan" - Vaellusalueesi edellyttää usein karhukanisterien (ja jos he tekevät, vuokrataan tai lainataan todennäköisesti) heidän ongelmiensa vuoksi.

"Lisää karhuystävällisyyttä" - Ihmiset ajattelevat karhun ripustusten / kanisterien olevan "ruoansuojelu" kuin "hyvin, jos menetän ruokani, vaellan vain aikaisin ..." Ajattele sen sijaan karhun näkökulmasta. Tuo ilmainen välipala voi lähettää sen elämään rikokseksi, mikä johtaa lopulta sen siirtämiseen tai hävittämiseen. Ruokittu karhu on kuollut karhu.

Joten ehkä "parempi" on oikea sana. Bear Canister - ei kysymystä. Vaikka se saattaa lisätä pienen painon pakkaukseesi viikonloppuna, se voi lisätä vuosia karhun elämään.

+1 Fed karhu = kuollut karhu. Ymmärtääkseni he ansaitsevat ja siirtävät ongelmakarhun, mutta karhu on melkein aina takaisin ongelma-alueella viikon sisällä vapautumisestaan ​​(ja se on yleensä 200-500 mailin päässä. Toisen epäonnistuneen siirtämisen jälkeen he ampuvat karhun.
#2
+7
Timothy Strimple
2012-01-25 04:23:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Parempi on usein suhteellista. En haluaisi, että minun tarvitsee kantaa karhupurkia, koska se on ylimääräistä painoa ja irtotavaraa. On kuitenkin todennäköisesti paikkoja, joissa sinulla ei ole puuta, joka sopisi karhupussin ripustamiseen, ja kanisteri on ainoa tapa edetä. Se riippuu todella siitä, missä aiot patikoida.

#3
+2
Eyal
2012-05-31 22:54:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi asia, jota ei ole mainittu tässä, on se, että joissakin paikoissa (varsinkin Kaliforniassa - esimerkiksi Yosemiten ja Sequoian kansallispuistoissa) on pysyviä karhulaatikoita osoitteessa suosittuja yöpymispaikkoja. On täysin mahdollista tehdä monia mielenkiintoisia vaelluksia ja luottaa täysin näihin karhu-laatikoihin. Olen tehnyt tämän onnistuneesti Sequoiassa ja Kings Canyonissa.

#4
-1
TheOldDudeAbides
2016-04-15 20:02:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink
Ainakin itärannikolla monet karhut ovat hyvin tajuissaan etsimässä tapoja saada haiseva namia-laukkusi pois puista. Vaikka sitkeä karhu ei saisi ruokaa puilta, hänen ponnistelunsa siihen voi maksaa unihäviön. Minulla on henkilökohtaisesti ollut karhuja löytänyt järkeviä tapoja päästä ruokapusseihini kahdesti Appalakkien polulla. Mutta se oli kauan sitten. Olen käyttänyt täysin erilaista tekniikkaa yli 25 vuoden ajan. Laitoin kaikki ruoat ja haisevat esineet todella vedenpitävään kuivasäkkiin ja punnitsen sen raskasilla kivillä veden alla lähimpään vesilähteeseen, kiinnitettynä paracordilla lähimpään vesipuuhun. Ilmeisesti karhut eivät voi oppia, vielä vähemmän päästä niihin, ruokapusseihin, joita he eivät haise tai näe. Laukun on oltava todella vedenpitävä kuivasäkki, jollaista käytetään melontaan. Paracordin on oltava tukeva ja tiukasti sidottu, jotta et menetä ruokapussiasi virtavirtaan. Kuivat pussit ovat painavampia kuin tavalliset nailonkarhu pussit, mutta paljon kevyempiä kuin karhunpitävä kanisteri, joka on todella karhunpitävä leikkikalu, joka on jälleen kerran suunniteltu viemään meiltä kaivattua retkeilijän unta.
Haluaisin nähdä tätä koskevia resursseja / tutkimuksia. Ruokien saaminen jokista ei ole karhuille vieras käsite, ja jokainen karhu, joka on oppinut etsimään ihmisruokaa, voisi löytää ne helposti useimmista Appalakkien virroista (jotka ovat yleensä selkeitä). He näkevät kaloja, joten haluaisin nähdä joitain viitteitä siitä, mikä saa sinut uskomaan, etteivät he näe kuiva säkkisi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...