Kysymys:
Kuinka hoidan rakkulaa? Kuinka voin estää niiden saamisen ensiksi?
studiohack
2012-01-25 05:51:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun vaellat uudella saappaalla tai jos en ole vaeltanut vähään aikaan, jalkani saattavat saada rakkuloita.

Kuinka voin hoitaa rakkuloita ja jatkaa patikointia? Voinko tehdä asioita estääksesi rakkuloiden syntymisen?

mahdollinen kaksoiskappale [Kuinka hoidan kuumia pisteitä / rakkuloita, kun minulla ei ole moleskiin?] (http://outdoors.stackexchange.com/questions/1/how-do-i-treat-hot-spots-blisters-when- i-have-no-moleskin)
Mielestäni se ei ole kaksoiskappale, koska toinen kysymys täsmentää, ettei sinulla ole ensiapupakkausta
Kyse on myös ** rakkuloiden ehkäisemisestä **.
Ymmärrän, että tämä on vanha kysymys, mutta mielestäni se toimii paremmin kahtena erillisenä kysymyksenä. Joku?
Ankka nauha! Pidämme aina kantapääteippiä.
Kuusi vastused:
#1
+10
Ryley
2012-01-25 06:29:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on taikuuden läpipainopakkausten hoitomenetelmäni. Tarvitset seuraavat tarvikkeet pakkauksessasi:

  1. Lanolin: Kyllä, muuten kutsutaan lampaanrasvaksi. Myydään apteekeissa imettävien äitien apuvälineenä. Se on pohjimmiltaan voiteluaine, joka pitää rakkulan onnellisena eikä tartu siihen, mitä laitat sen päälle. Laitat tämän annoksen suoraan rakkulalle. Polysporiini tai tällainen asia ei kestä yhtä hyvin kuin nämä tavarat.
  2. Karitsanvilla : Ota hieman tätä ja peitä lanoliini. Tavalliset puuvillapallot eivät leikkaa sitä.
  3. Athletic Tape : Käytä suuria teippinauhoja läpipainopaikan peittämiseen ja riittävästi kummallakin puolella pitämään teippi kiinni. Tee melko monta kerrosta. Tiedät, että riittää, kun laitat kenkäsi takaisin ja kävely ei enää satuta.

Voit tehdä tämän ja jättää sen matkan loppuun asti. Ihannetapauksessa et halua kastella asetuksia ensimmäisen päivän ajan. Jos se vuotaa, peitä koko sotku yhdellä kerroksella teippiä.

En ole rehellisesti sanottuna miksi se toimii, mutta olen korjannut tällä menetelmällä joitain hirvittävän ikäviä rakkuloita ja kävelin 100 kilometriä jälkeenpäin. Yksi erityinen tapahtui Tyynenmeren Crest Traililla, kävelemällä autiomaassa, käytin suurta pyöreää aluetta kantapäästäni. Kun lopulta löysin pysähtyen ensimmäisessä löydetyssä varjossa, nämä tavarat saivat minut liikuttamaan taas nolla kipua. Pystymättä kävelemään sen kanssa, pystyin kävelemään päiviä sen jälkeen 30 + km päivässä.

Vau, mahtavaa! Kiitos tästä. +1! :)
#2
+8
Chris
2012-01-25 06:09:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oikein sopivan saappaaparin hankkiminen on erittäin tärkeää. Mene hyvämaineiseen vaellusliikkeeseen ja asiantuntevan avustajan antaminen antaa sinulle monenlaisia ​​saappaita erilaisilla istuvuuksilla ja katso, mikä tuntuu parhaalta. Sisäpohjan paksuuden muuttaminen voi olla suuri apu oikean istuvuuden saavuttamiseksi.

Saappaiden oikea rikkoutuminen voi olla valtava apu. Käytä niitä tunnin ajan talon ympäri, sitten pari tuntia seuraavana päivänä, sitten 20 minuutin lyhyt kävelymatka ja pidennä kävelyn pituutta vähitellen. Se auttaa jalkojasi tottua kenkiin ja muovaa saappaat jalkasi muotoon. on syytä antaa heille mennä.

Muokkaa. Unohdin mainita sukat. Hanki oikeat kävelysukat, pelaa eri paksuisilla leikkeillä. Joskus yllään sukat (todella ohuet sukat, joita käytät tavallisten sukkiesi alla) voivat estää rakkuloita.

#3
+6
Richard Holyoak
2012-10-04 13:29:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen aina käyttänyt Compeed-läpipainolaastareita läpipainopakkausten hoitoon. Se on kuin peittää läpipainopakkaus toisella, kestävämmällä iholla. Sinun on tarkoitus jättää kipsi päälle, kunnes se putoaa luonnollisesti, mikä on minulle yleensä kolme tai neljä päivää. Ne ovat vähän kalliita, mutta jalkasi kiittävät sinua niistä.

Muuten, en ole sidoksissa Compeediin millään tavalla.

Isäni käveli äskettäin John Muirin polkua. Ennen lähtöä hän pyysi minua etsimään ja lähettämään hänelle Compeed-läpipainopakkauksia, koska hän ei voinut saada niitä asuinpaikkaansa.
Olen käyttänyt näitä melko menestyksekkäästi useimmissa olosuhteissa. Vaikka kesällä olen usein poluilla, jotka käyvät läpi paljon vettä, ja Compeed ei vain kestä yhtä kauan kuin normaalisti. Mutta ne kestävät paremmin kuin moleskin samoissa olosuhteissa!
Olen painokkaasti samaa mieltä siitä, että Compeed-laastarit ovat hienoja. Käytin niitä kolmen päivän retkeilyyn, kun kantapääni olivat vasta alkaneet kipua, mutta eivät vielä rakkuloita. Ei enää mitään epämukavuutta, ja ne olivat vielä niin hyvin liimattu kolmen päivän lopussa, ja tarvitsin vielä kuumaa suihkua niiden poistamiseksi.
#4
+4
DaleSwanson
2012-10-06 03:46:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muut vastaukset ovat hyviä, mutta tässä on henkilökohtainen kokemukseni sekä joitain yleisiä neuvoja, joita en nähnyt.

Syy - rakkuloiden kaksi syytä vaelluksen aikana ovat kosteutta ja kitkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että haluat pitää jalkasi kuivana eivätkä liukumassa ympäriinsä. Siellä saapuvat oikeat saappaat, kuten yllä mainittiin.

Ennakoiva - Sinun tulisi hoitaa rakkuloita aikaisin. Vaellessasi saatat huomata muodostuvan "hot spot", joka kuulostaa siltä, ​​että se on yksinkertaisesti kohta jalassasi, joka tuntuu hieman lämpimältä tai kuumalta. Ne eivät satuta, ja sinulla on kiusaus sivuuttaa se. Kuuma kohta muodostaa kuitenkin aina rakkulan, yleensä nopeasti. Lisäksi syy on usein jotain yksinkertaisesti korjattavaa, kuten niputettu sukka tai vähän hiekkaa. Heti kun tunnet kuuma pisteen muodostuvan pysähtyvän ja ottavan kenkäsi pois, katsokaa kohtaa ja yritä selvittää mikä on syy. Pyyhi jalka pois, alkoholilla, jos mahdollista. Laita kenkäsi takaisin ja yritä vetää sukat niin, että ne ovat sileät ja niputtamattomia.

Jos hot spot on edelleen olemassa tämän jälkeen, voit yrittää suojata sitä moleskinahalla tai jollakin muulla ehdotuksia sen estämiseksi, ettei siitä tule täynnä läpipainopakkauksia.

Reaktiivinen - Päivän lopussa, kun rakkuloita on muodostunut, olen havainnut, että alkoholin hankaaminen toimii melko hyvin. Se kuivaa ne ja tekee ihosta kovempaa seuraavaksi päiväksi. Minulla on yleensä pieni 91% pullo (joka on myös antiseptinen ja tulipalo). Alkoholi syrjäyttää veden ja kuivuu sitten nopeasti. Jos jalkasi hikoilevat vaelluksen aikana, voit jopa yrittää pyyhkiä ne alkoholilla keskellä vaellusta.

Popping - Yleinen nyrkkisääntö on, että sinun ei tule pudottaa rakkuloita. Kuitenkin, jos sinun täytyy vaeltaa enemmän, olen huomannut, että läpipainopakkaus tulee melkein aina itsestään joka tapauksessa. Siinä tapauksessa on parempi pudottaa se puhtaaseen ympäristöön kuin likaisen hikisen kengän sisälle. Ota neula ja kuumenna se liekissä steriloitavaksi. Tee muutama reikä alustan lähelle, juuri niin, että neste pääsee valumaan. Puhdista alue alkoholilla ennen ja jälkeen.

#5
+1
DavidR
2012-10-15 06:45:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mainitset, että viestissäsi he ovat uudempia saappaita. Voit myös käyttää niitä tarpeeksi varmistaaksesi, että olet rikkonut ne ENNEN suurta vaellusmatkaa. Käytä heitä töihin (jos pääset siitä eroon). Käytä niitä kuntosalin portaalla (jos teet 20 minuutin istuntoja, rakkuloiden muodostuminen ei välttämättä ole yhtä huono, ja voit varmistaa, että teipit / moleskipität jalkasi mihin tahansa, mistä saatat saada rakkulaa).

#6
+1
Adrian Ber
2017-01-11 03:02:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun menestynein tapa on käyttää paljon sheavoita. Ennen ja jälkeen fyysisen toiminnan. Ennen kuin se vähentää kitkaa ja toimii kosteuttavana. Sen jälkeen, kun sitä voidaan käyttää hoitovoiteena, koska se kosteuttaa ihoa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...