Kysymys:
Kuinka voit navigoida / määrittää sijaintisi paksu sumu?
berry120
2012-01-25 04:15:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko hyviä vinkkejä, vinkkejä ja tapoja, joilla voit liikkua ja löytää sijaintisi sateessa (lukuun ottamatta GPS: ää)?

Hyvä asia olisi löytää korkea sijainti sumun yläpuolelta.
Joskus voit avata tuulen.
@Roflcoptr Haluatko todella mennä korkeammalle? Olisi vielä kaatua, jos kävelisit kalliolta sumussa.
Maaliikenne vai vesiliikenne?
Yhdeksän vastused:
#1
+25
Hartley Brody
2012-01-25 05:28:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sumussa menetät vain laajemman näkyvyyden . Tämän ei pitäisi pudottaa suunnitelmaa liikaa, ellet navigoi katsomalla kaukaisia ​​maamerkkejä.

Jos olit polulla, pysy sillä. Ei tarvitse vaeltaa ympäriinsä. Jos et näe mitään ja matkustamisesta on tulossa vaarallista tai et ole varma minne olet menossa, pysähdy ja odota, että sumu kohoaa.

Jos pimeää, sinun on ehkä perustajaleiri. Toivottavasti sinulla on hätäpaketti!

Viime kädessä se on arvostelukutsu. Jos luulet voivasi marssia eteenpäin eksymättä, älä huoli sumussa. Mutta jos sumu on liian paksu, pysähdy ja odota sitä. Muista, että kärsivällisyys on hyve :)

Seuraa lisäksi matkasi nopeutta vaelluksen aikana tarkastelemalla lähellä olevia maamerkkejä (esim. Puroja, jokia, pesuja). Yhdistettynä ajosuuntaan ja kaiteiden kanssa et yleensä tarvitse näkyvyyttä pitkällä etäisyydellä.
Pysähdy ja odota on niin erinomaista neuvoa milloin tahansa, kun tunnet eksyneesi!
@Russell,, mutta pysähdy ja * ajattele *, että se voi olla parempi!
@Roddy - Se riippuu henkilöiden henkisestä tilasta. Melko usein pysähtyminen ja rentoutuminen on itse asiassa tärkeämpää kuin pysähtyminen ja ajattelu. Kadonnut, väärässä henkisessä tilassa, ajattelu on alaspäin suuntautuva paniikkikierre.
-1
@Roddy - näen mielesi :)
Varo myös risteyksiä, jopa poluilla. Jos seuraat polun toista puolta ja tulet haarukkaan, on mahdollista päästä pois haarukkaa pitkin, vaikka halusit jatkaa jatkamista suoraan eteenpäin. Tämä tapahtui kaverilleni vanhalla rautatieradalla sumussa, ja he olivat kulkeneet useita mailia ennen kuin tajusivat virheen.
#2
+20
Chris
2012-01-25 06:01:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat kävellä kompassilaakerilla huonossa näkyvyydessä, seiso paikallasi ja lähetä joku eteenpäin oikealla laakerilla (luultavasti niin pitkälle kuin näet). Pyydä heitä seisomaan paikallaan ja sitten kävelemään heidän luokseen. Toistaa. Se on hidasta, mutta kävelet oikealla laakerilla ja tarkemmin kuin vain pitämällä kompassia edessäsi.

Sijainnin löytäminen on hieman hankalampaa - luulen, ettet eksy ensimmäisessä paikka on paras idea! Etsi mahdollisia kartalla olevia ominaisuuksia tai tunnistettavia ominaisuuksia, joita kohtaat kävellessäsi. Jos luulet tietäväsi suunnilleen missä olet, kävele jonkin ominaisuuden, kuten stream, ja jos et löydä sitä, sinun on arvioitava uudelleen.

Pidän tekniikastasi, jonka avulla voit seurata ensimmäisen kappaleen suuntia, mutta väittäisin, että sinun ei pitäisi vain vaeltaa ympäriinsä yrittääksesi löytää maamerkkejä - et koskaan tiedä mihin päädyt ja todennäköisesti vain pahentaa ongelma.
Tekniikka, jolla joku kävelee ulos, toimii myös lumessa tai valkoisessa tilassa. Voit vaihdella tekniikkaa hieman saamalla ystäväsi kävelemään aaltoilevalla viivalla ja käyttämään heidän jalanjälkejään nähdäkseen, tämä tarkoittaa, että ystäväsi ei tarvitse pysähtyä ja voit edetä paremmin. Sinun on kuitenkin oltava huutavan matkan päässä.
@HartleyBrody anteeksi, että olen sanonut sen huonosti, tarkoitin, että sinun tulisi arvioida kartallasi asioita, joiden odotat näkevän seuraavan X minuutin kävelyn aikana, ja jos et näe niitä, et ole siellä missä luulet olit.
Joku lähettäminen etumerkiksi tarvitaan vain erikoisissa maisemissa, kuten lumikentässä. Se on hidas ja tylsä, ja sitä tulisi käyttää vain, kun ei ole muuta vaihtoehtoa. Jos kävelet yksin tässä tilanteessa, saatat joutua turvautumaan heittämään lumipalloja tai kiviä eteenpäin ja suuntautumaan niihin. Mutta on paljon yleisempää, että pystymme vaikuttamaan kiveen, puuhun tai muuhun piirteeseen pitämällä koko seurueen yhdessä eteenpäin.
#3
+10
Graham
2012-01-26 21:00:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tahdistusta ja ajoitusta voidaan käyttää navigoinnin helpottamiseen huonossa näkyvyydessä. Molemmat menetelmät paranevat, kun saat kokemusta harjoittelemalla tahdistusta ja ajoitusta eri maastoilla.

  • Tahdistus laskemalla vaiheet (kompassikaulan helmet tai mekaaninen laskuri auttavat välttämään laskemista) etäisyyden arvioimiseksi matkusti tunnetusta sijainnista.
  • Ajoitus perustuu esimerkiksi Naismithin sääntöön etäisyyden arvioimiseksi tunnetusta sijainnista.

Voit käytä myös tunnetun pituista köyttä etäisyyden mittaamiseen.

Hieno esimerkki on turvallinen navigointi Ben Nevisin huipulta, joka vaatii seuraavaa: 231 astetta 150 metriä, sitten 282 asteen laakeria.

+1 - sumu / yönavigointi vaatii kartan, kompassin ja suuren taiton. Harjoittelu tekee myös täydellisestä, joten varmista, että sinulla on päiväsi / hyvä näkyvyys.
#4
+8
Roddy
2012-05-08 20:44:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On olemassa joukko tavallisia kartta- ja kompassitekniikoita, joita voit käyttää ilman GPS: ää.

Jos tiedät sijaintisi ennen sumua, et ole eksynyt - et vain voi katso toistaiseksi. Muuta navigointistrategiaasi siten, että jalat ovat lyhyemmät, ja valitse rastipisteet, jotka näkevät sinut. Kiinnitä erityistä huomiota reitin suunnan ja muodon tulkinnan muutoksiin. Jos sinulla on hyvä kaideominaisuus (polku / joki / aita), käytä sitä myös.

Jos olet "kadonnut" ja sinun on löydettävä itsesi uudelleen, aloita katsomalla ympärilläsi. Oletko polun tai virran varrella, ja jos on, mihin suuntaan se menee. Mitä maasto tekee ympärilläsi. Mikä on kaltevuus erityisesti vuoristossa? (ts. mikä on 'putoamisviivan' kompassilaakeri). Jos sinulla on (oikein asetettu!) Korkeusmittarikello, joka voi myös vähentää mahdollisuuksia.

Jos olet onnekas, tämä riittää antamaan sinulle lopullisen korjauksen (tai tarpeeksi vihjeitä, jotta voit kertoa, mihin suuntaan mennä, vaikka et olisikaan 100% varma sijainnistasi.

Mutta usein näkyvissä ei ole tarpeeksi lopullisia vihjeitä sijaintisi korjaamiseksi. Jos on, on aika liikkua! Ei kaukana - ehkä noin 100 metriä. Valitse suunta, johon haluat liikkua aikaisempien arvausten perusteella (eli valitse ajo-ohjeet, joissa tiettyjen odotettujen ominaisuuksien läsnäolo / puuttuminen reitillä kaventaa mahdollisuuksia) ja vältä tietysti reittiohjeita, jotka saattavat viedä sinut lähelle jyrkkiä pudotuksia. vihjeet uudesta sijainnistasi vanhan sijaintiin. Toista tarvittaessa.

Navigoinnissa on koko joukko kirjoja. Suosikkini on tämä: Ultimate Navigation Manual.

Rakastan tätä vastausta. En ole koskaan ennen kuullut edes "kaideominaisuudesta", ja olen oppinut tästä.
+1 Brotherton-kirjalle. Jos sitä ei ole siellä, et todennäköisesti tarvitse sitä!
#5
+7
Lagerbaer
2012-01-25 05:21:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä riippuu tietysti työkaluistasi ja tilanteestasi.

Esimerkiksi, jos tiedät, että olet tietyllä polulla ja sinulla on kompassi, ja jos olet rinteessä, voit yrittää selvittää rinteen suunnan ja verrata sitä rinteeseen pitkin polkua, jolla olet.

#6
+5
mjrider
2012-01-25 06:10:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

poikaseuran käsikirjan mukaan voit käyttää sammalta (ilmeisesti se kasvaa / kasvaa aina puun pohjoispuolella ...)

Yleensä uskotaan, että pohjoisessa leveysasteilla, puiden ja kivien pohjoispuolella sammalkasvu kasvaa keskimäärin keskimäärin enemmän kuin muilla puolilla. Tämän oletetaan johtuvan siitä, että eteläpuolen aurinko luo kuivan ympäristön. Päiväntasaajan eteläpuolella päinvastoin olisi totta. Luonnontieteilijöiden mielestä sammalet kasvavat puiden ja kivien vaimentimella. [3] Joissakin tapauksissa, kuten aurinkoinen ilmasto lauhkeilla pohjoisilla leveysasteilla, tämä on puun tai kiven varjostettu pohjoispuoli. Jyrkissä rinteissä se voi olla ylämäkeen. Puuoksilla kasvaville sammaleille tämä on yleensä haaran yläpuoli vaakasuorassa kasvavilla osilla tai lähellä haaraa. Viileässä kosteassa pilvisessä ilmastossa puunrungon ja kivien kaikki sivut voivat olla yhtä kosteat sammaleille. Ja eri sammaleilla on erilaiset kosteus- ja aurinkovaatimukset, joten ne kasvavat saman puun tai kallion eri osissa.

Wikipedia-sivu Mossilla

Nyt kun en tiennyt. Opit jotain uutta joka päivä!
Tämä on vähän osuma ja miss, en todellakaan luottaisi siihen tiukassa tilanteessa. Partiolaisen motto on "Ole valmis", joten sinulla tulisi olla * todella * kartta ja kompassi.
aivan oikein, mutta ripaus ...
..Ja satelliittiantennit 'kasvavat' talojen eteläpuolella (joka tapauksessa pohjoisella pallonpuoliskolla)
Tämä ei ole kovin luotettava tapa määrittää suunta todella. Se on _ yleensä _, joskus totta, mutta ei aina. Oletan, että jos minulla ei olisi mitään muuta tapaa määrittää suunta, niin käytän tätä menetelmää.
Aiemmin tänään yritin suunnata pohjoiseen seuraamalla sammalta (mitä siellä oli - useimmilla puilla ei ollut yhtään). Kompassini mukaan matkustin yleensä luoteeseen, vaikka olin jossain vaiheessa melkein etelään. Oletan, että jos olet epätoivoinen, voit kokeilla tätä, vaikka olet todennäköisesti parempi odottaa auringon nousua tai toivoa, että joku, jolla on kompassi, tulee.
Muista, että tämä on sumussa. Jos et ole jo varma sijainnistasi ja suunnastasi, niin menetelmän käyttäminen yhtä epäluotettavana kuin sammal voi johtaa sinut eksymiseen. Jos sinun on turvauduttava tähän, harkitsisin sumujen odottamista, vaikka se olisi päivä tai kaksi, ja vaikka minulla ei olisi ruokaa.
#7
+2
Marcle UK
2015-12-18 04:31:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Isossa-Britanniassa vallitseva tuuli puhaltaa lounaasta ja puut / pensaat kasvavat pois tuulesta, joten olettaen, että puu näkyy, kompassin muiden pisteiden on oltava helppo määrittää. Muualla maailmassa olisi järkevää määrittää vallitsevan tuulen suunta ennen lähtöä.

Kuulostaa hyvältä, kun tuuli on deterministinen. Mutta varo määrittämästäsi tuulen suunta alueellasi ja olettaen, että siitä tulee myöhemmin luotettava suuntamittari: omalla alueellamme voimme saada tuulet puhaltamaan yhteen suuntaan kerran, sitten myöhemmin vastakkaiseen suuntaan, ja tämä ei ole vähäinen joko pienessä mittakaavassa. Saamme myrskyjä, jotka tulevat vastakkaisiin suuntiin (ei kuitenkaan samanaikaisesti). Jos käytät tätä, varmista, että tunnet alueen hyvin.
Toinen asia: huomasin juuri imsodinin kommentin toisesta vastauksesta, jonka mukaan se ei yleensä ole sekä sumuista että tuulista. En ole koskaan huomannut sitä itse, mutta sillä on järkeä intuitiivisesti, kun tuuli puhaltaa sumun.
#8
+1
Chris Johns
2016-04-12 02:00:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huonossa näkyvyydessä sinun on palattava takaisin kuolleiden laskelmien perusnavigointitekniikoihin ja kaikkiin maaston ominaisuuksiin, jotka voit silti tunnistaa ja seurata positiivisesti.

Kuolleessa laskennassa seurattiin tarkasti, mihin suuntaan kävelet ja kuinka pitkälle kävelet. Harjoittelussa tämä voi olla kohtuullisen tarkka, varsinkin jos pystyt lisäämään maastovihjeitä, esim. Ylämäkeen vai alamäkeen. Ongelmana on kuitenkin se, että jopa erittäin huolellisesti virheiden kertyminen on helppoa ja vaikea maasto voi tehdä etäisyyden arvioinnin erittäin vaikeaksi.

Voit kompensoida tämän olevan jossain määrin konservatiivinen navigoinnissasi, esimerkiksi ottamalla reitti, jota on helppo seurata eikä nopein tai suorin. Esimerkiksi seuraamalla harjua, virtaa tai pääriviä.

Esimerkiksi, jos tiedät, että sinusta pohjoiseen on silta, joka ylittää itä-länsi kulkevan joen, sen sijaan, että ottaisit pohjoiseen suuntautuvan suuntiman, suuntautuisit itään hyvällä marginaalilla, jotta tiedät varmasti, kun lyöt joen sinun täytyy suunnata länteen löytääksesi sillan. Tee tässä vaiheessa päätös siitä, jatkatko suunnitellulla reitilläsi, pysähdytkö, palatko takaisin, etsitkö vaihtoehtoista reittiä vai jatkatko saavutettavaa paikkaa odottamaan huonoa säätä. suunnittelematon yö kukkulalla.
#9
-1
tushar
2012-02-03 21:48:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos tiedät tuulesta, se voi auttaa sinua. Esimerkiksi pohjoistuuli puhaltaa pohjoisesta etelään, samoin itätuuli on tuuli, joka tulee idästä ja puhaltaa länteen ja niin edelleen.

Tämä näyttää perustuvan tietämään jo suunnan. Jos olen kadonnut sumussa ja kuinka voin määrittää tuulen suunnan (eli itäisen) tuntematta jo suuntaa (missä vaiheessa, miksi minun pitäisi tuulettaa suuntaa antamaan?). Selitä tarkemmin, miten tätä menetelmää voitaisiin käyttää.
nimettömän käyttäjän kommentti muokkauksesta: Ongelma on, että paksussa sumussa ei yleensä ole tuulta


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...