Kysymys:
Mitä hyötyä lepakoiden säästämisestä on?
Sue Saddest Farewell TGO GL
2018-06-04 04:39:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minua kiehtoo lepakot. Rakastan katsella heidän lentävän ympäriinsä, vaikka en ole koskaan nähnyt enempää kuin muutama kerrallaan asuessani esikaupunkialueella Massachusettsissa Koillis-Yhdysvaltain osavaltiossa.

Haluaisin nähdä heidät paljon heidän luonnollisessa elinympäristössään, ja näyttää siltä, ​​että Texas on hyvä valinta siihen. Teksasissa on muutamia alueita vakiintuneita lepakoiden pesäkkeitä, joista merkittävin laji on Meksikon vapaahäntäiset lepakot. Ilmeisesti tietyinä vuoden aikoina yli miljoona näistä lepakoista elää tietyllä Texasin alueella samanaikaisesti. Matkailu on korkea, kun on mahdollisuus nähdä niitä.

Elokuussa 2017 Hurrikaani Harvey aiheutti melkein ennennäkemättömiä vahinkoja Texasille ja naapurivaltioille.

Monet paikalliset suojeluryhmät, tutkijat ja huolestuneet kansalaiset työskentelivät kuukausien ajan ahkerasti päästääkseen mahdollisimman suuren osan elinympäristöstä ja mahdollisimman moniin lepakkoihin. Minulle kerrottiin, että suuret suojeluorganisaatiot kaikkialta maailmasta liittyivät niihin. Miksi he tekisivät niin? Niin monien henkilöresurssien ja taloudellisten resurssien käyttäminen vaikuttaa paljon, ellei lepakot ole tärkeitä muista syistä kuin matkailusta.

Mikä lepakoissa on niin tärkeää, että luonnonsuojelijat ympäri maailmaa haluavat pelastaa ne?

Suosittelen kirjaa "Maailma ilman meitä", jossa tarkastellaan mitä tapahtuisi, jos ihmiset yhtäkkiä katoavat. Se olisi erittäin vaikeaa lemmikkieläimille ja kotieläimille, ja jos katoaisimme niin äkillisesti, että ei olisi aikaa sulkea jalostamoja, voimalaitoksia ja vastaavia, se olisi paikallisesti hyvin ikävää. Muuten se olisi hyvä ekosysteemeille. Lepakot ovat paljon tärkeämpiä ekosysteemeille kuin homomehut!
Miksi ihmiset upottavat niin paljon rahaa typerien elokuvien katseluun? =) Koska se on jotain, mistä he pitävät.
En näe ChickadeeManin taistelevan rikollisuutta Gotham Cityssä,
Viisi vastused:
#1
+31
Olin Lathrop
2018-06-04 16:53:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit kysyä minkä tahansa eläinlajin tai siihen liittyvän eläinryhmän merkitys. Niillä kaikilla on paikkansa ekosysteemissä, ja seuraukset ovat, kun jokin niistä katoaa.

Erityisesti lepakoiden tapauksessa ne ovat melko hyödyllisiä ihmisille. He syövät hyvän osan ruumiinpainosta lentävissä hyönteisissä joka ilta. Ne ovat myös ainoat pölyttäjät joillekin kasveille.

Lepakot ovat viime aikoina laskeneet sienen vuoksi. Tämä sieni on tuhonnut lepakot suuressa osassa Pohjois-Amerikkaa. Hirmumyrskyt ovat satunnaisesti osuneet Texasiin tuhansien vuosien ajan, ja lepakoiden pesäkkeet ovat olleet vahingoittuneita aikaisemmin. Varmasti lepakot lopulta palaavat, kuten epäilemättä on tapahtunut monta kertaa aikaisemmin.

Ehkä ihmiset kokivat, että hurrikaanivahingot yhdessä sienen kanssa olivat kovempi este lepakoiden toipumiselle. Se, että näistä pesäkkeistä on tullut jonkin verran tunnettua, auttoi ihmisiä melkein varmasti päättämään ryhtyä tekemään kaikkensa lepakoiden auttamiseksi. Noin 1990-luvun lopulle asti tapasimme nähdä lepakoita säännöllisesti lentämässä talomme ympäri illalla täällä Massachusettsin pohjois-keskiosassa. Olemme jopa asettaneet joitain lepakkoa, jotta voimme antaa heille enemmän pesimistä. Valitettavasti lepakoista on tullut harvinainen näky viime aikoina. Nyt useimpina kesän iltoina voin katsella taivasta vähintään viisi minuuttia enkä näe mitään lepakkoa.

Kalliovuorilla on paljon luolia, jotka eivät ole sallittuja lepakoiden elinympäristön takia. Heillä on erityisiä baareja, jotka pitävät ihmiset poissa, mutta antavat lepakoiden lentää sisään ja ulos helposti. On odotettavissa, että ihmiset puhdistavat vaatteensa ja vaatteensa estääkseen lian siirtymisen luolasta toiseen ja valkoisen nenän oireyhtymän leviämisen.
@ShemSeger: Tämän rivinvaihdon sijainti toivoi minun sanovan "Heillä on erityisiä baareja ... joissa vain lepakot voivat saada juoman". Luultavasti länsirannikon hipien ylläpitämä: P
"Se on totta! Katso tätä anekdoottista todistetta!" ei todellakaan ole vahva argumentti. (Mikä ei tarkoita, että se ei tietenkään ole totta.)
#2
+19
ShemSeger
2018-06-04 09:58:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lepakot syövät satoja hyttysiä kohti lepakkoa joka ilta, mikä on hämmästyttävää ihmisille ja johtuu siitä, että ihmiset ripustavat erikoistehdyt lepakot. Bat guano (poop) luo elinympäristöjä myös muille lajeille. Luolissa on kokonaisia ​​ekosysteemejä, jotka ovat olemassa vain lepakoiden vuoksi. Näissä ekosysteemeissä lepakot ovat ainoat olennot, jotka lähtevät luolien syvistä pimeistä alueista ja palaavat joka päivä. Kun he ovat ulkona yöllä, he täyttävät vatsansa, ja kun he hengailevat päivällä, he pudottavat guanonsa maahan, jossa monet kammottavat ryömiöt valitsevat sen läpi ylläpitämällä kukoistavia väestöjä. Jos lepakot kuolevat, niin toimitusketju katkeaa, ja on mahdollista, että koko luola kuolee, koska yhtäkkiä mikään ei täydennä ruokaa.

Nämä asiat olivat tärkeitä sotatoimien IIRC: lle. Ennen kuin Nobel (?) Oppi kiinnittämään typpeä, guano oli arvokas ammuksille ja lannoitteille. On edelleen ; se on orgaanisen maatalouden peruselementti.
#3
+11
Don Branson
2018-06-04 07:21:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne ovat osa ekosysteemiä. Jos ne menevät pois, se aiheuttaa epätasapainoa, jota ei voida korjata. Yksinkertainen esimerkki: he syövät valtavia määriä hyttysiä. Tapa lepakot ja vapautat hyttyset lisääntymään haluamallaan tavalla.

Lepakot eivät ole ainoita, jotka syövät hyttysiä. Ota lepakot pois yhtälöstä ja näet joidenkin muiden lajien nousun, koska yhtäkkiä heidän ei tarvitse kilpailla lepakoiden kanssa ruoan saannistaan.
@ShemSeger - Riittävän reilu, mutta monimuotoisuudessa on arvoa. Kun yksi tapahtuma heikentää yhtä saalistajaa, muut ovat siellä täyttämässä. Vähennä monimuotoisuutta ja lisää yksittäisen negatiivisen tapahtuman vaikutusta.
#4
+9
Ricketyship
2018-06-04 22:09:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisätään jo lähetettyihin erinomaisiin vastauksiin:

  • Lepakot toimivat saalina suuremmille linnuille, kuten haukat, haukat, käärmeet ym.
  • Lepakot (suuremmat lentoketuksi kutsutut) auttavat levittämään siemeniä syödessään hedelmiä.
Kaikki "suuret" lepakot eivät lennä kettuja. Se on erityinen lepakoiden ryhmä, joka yleensä sattuu olemaan suuri. Kukaan heistä ei kuitenkaan asu Teksasissa.
Hei @OlinLathrop,, kysymys koskee lepakoiden suojelua kaikkialla maailmassa. Texas on vain esimerkki siitä, missä lepakot vaikuttivat.
#5
+6
theforestecologist
2018-06-05 20:35:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin syy ihmisille: tuholaistorjunta

  • Yksi lepakko voi syödä 600-1000+ hyttystä ja muita lentäviä tuholaisia ​​tunnissa!
  • Pelkästään lepakoiden menettäminen WNS: lle johtaa> 5 miljoonaan paunaan. hyönteisiä menee syömättä!
  • Lepakot tarjoavat vuosittain yli 50 miljardia dollaria tuholaistorjuntaan!

Lepakot ovat myös tärkeä osa ympäristöä!

Lepakot tarjoavat tärkeän ravitsemuksellisen yhteyden luolan ekosysteemin ja sen ulkopuolisen ympäristön välille; usein ruokaketjun perusta. Bat guano tarjoaa ainoan ravinnonlähteen luolassa asuville mikro-organismeille ja selkärangattomille, joista tulee kalojen, salamantereiden ja muiden suurten eläinten ravinnonlähde.

Puhumattakaan syömisen ekosysteemivaikutuksista kaikki nuo hyönteiset !!


Lähteet:Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...