Kysymys:
Kuinka paljon vettä tulisi kuljettaa vaellettaessa autiomaassa?
PearsonArtPhoto
2012-01-25 06:45:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun Arizonan autiomaassa, ja kesällä, parhaista aikomuksistani huolimatta, näytän aina tekevän vaellusta kesälämmössä.

Mikä on hyvä kaava selvittääksesi kuinka paljon vettä minun on tuotava , jotta en loppu ennen kuin olen valmis, mutta älä päädy kuljettaa 2 litraa koko matkan ja takaisin autooni?

Jos tarvitset 2 ylimääräistä litraa, jota et tarvitse, on paljon parempi kuin päinvastoin ...
@LBell: Olen loppunut aikaisemmin, mutta en koskaan enempää kuin mailin päässä perusalasta. Ja sellaisina aikoina olen aina ollut etukäteen hyvin hydratoitunut.
LBell on oikeassa: 99 kertaa tunnet olevasi tyhmä, joka kuljettaa 2 litraa takaisin pohjaan. Yhtäkkiä 100. kerta tapahtuu jotain odottamatonta ja vesi pelastaa henkesi.
Vesi on ihmisen paras ystävä. Sinulla ei voi koskaan olla liikaa hyviä ystäviä!
Mihin tarkalleen "AZ-autiomaassa" aiot mennä. Jotkut paikat ovat paljon vakavampia ja syrjäisempiä kuin toiset. Esimerkiksi syvällä Kofa NWR: ssä olisin erityisen varovainen.
Kun kirjoitin tämän kysymyksen, se koski Tucsonia sitä ympäröivillä vuorilla alkaen Tucsonin korkeudesta ja ylöspäin.
Patikointi Mt Lemmonin ympäristössä eroaa pikemminkin vaelluksesta altaan kerroksessa.
Enemmän kuin Sabino Canyon tai Rinconsin tukikohta.
Hyvin myöhään juhliin täällä ja vastaamatta kysymykseen, mutta opin, että voin vähentää vakavasti tarvitsemani määrän päivän ensimmäisen puoliskon aikana, jos täytän itseni '' reunaan '' ennen lähtöä: juo 1 tai 2 litraa enemmän kuin teet yleensä (me kutsumme tätä leikkiä "kameliksi"). Kyllä, sinun täytyy pissata enemmän.
Yhdeksän vastused:
#1
+21
Lost
2012-01-25 07:39:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Johdin useita vuosia laajennettuja retkeilyretkiä Grand Canyonin maassa, ja vaadimme kaikkien kuljettavan MINIMUMILLA gallonaa (melkein 4 litraa) per henkilö päivässä - mikä lisää. (Vaikka suunnitelimme harvoin matkoja, joilla ei ollut luotettavia vesilähteitä, päivän kävelyllä, mikä tarkoittaa, että aloitamme ja lopetamme päivän vatsan ollessa täynnä vettä.)

Eri ihmiset kuluttavat (ja menettävät) eri tavoin hinnat, joten yllä olevat tasapainottuvat yleensä ryhmässä.

Lisäys: Kuten jotkut ovat huomauttaneet, suosituksia on erilaisia, ja jopa Grand Canyonin kansallispuistossa näyttää olevan jonkinlainen mielipide-ero: näyttely A ja näyttely B

Huomioita kuten maaston vaikeus, onko vesilähde minne olet menossa, aloitatko vaelluksen hyvin nesteytettynä, mihin aikaan päivästä olet vaellus, jne. - kaikki pelaavat siihen. Kuten myös enemmän vettä = enemmän painoa = enemmän energiaa = enemmän vettä tarvitaan. Joillekin ihmisille 2 gallonan (7,6 litraa) lisääminen pakkaansa vaikeuttaisi heidän menemistä minnekään ...

Lyhyesti sanottuna, jos luulet tarvitsevasi enemmän, ota lisää. Välimuisti vettä (jos mahdollista). Ole fiksu. Tunne rajat.

Mielenkiintoista. Lykkään kokemuksellesi täällä, mutta olen yleensä kuullut suositelluksi 1 litra tunnissa, joten gallona näyttää hieman alhaiselta.
No, katso Timothyn linkki sekä tämä linkki: http://www.nps.gov/grca/planyourvisit/hiking-faq.htm#CP_JUMP_100064 ja näemme, että jopa puistossa on vaihtelevia suosituksia. Henkilökohtaisesti kannan enemmän, joten minulla on paljon jaettavaa muille apua tarvitseville.
Yksi gallona näyttää myös minulta matalalta. PCT: n autiomaaosastolle useimmat näkemäni suositukset ovat vähintään kuuden litran kuljettaminen, ja monet suosittelevat kahdeksan plus litraa. En tiedä, että olisin mukava jättää sivilisaation näkyviin vain yhdellä gallonalla: D
@LBell Samalla sivustolla lukee myös "Juo puolet yhteen litraan vettä tai urheilujuomaa joka tunti, kun vaellat kuumuudessa". Yhden litran tunnissa markalla gallona kestää vain neljä tuntia.
Ero voi johtua siitä, miten määritellään "patikointi kuumuudessa" - aurinkoisesta päivästä noin klo 10-11 saakka päivä voi olla melko miellyttävä autiomaassa, ja se alkaa jälleen viilentyä noin klo 15 tai noin kuusitoista. Lämpiminä aikoina paras veto ei ole patikoida, vaan löytää kivilohko, jonka alle varjossa. Paholainen on yksityiskohdissa.
#2
+16
Timothy Strimple
2012-01-25 06:51:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaellatko autiomaassa? Niin paljon kuin voit kantaa! Minulla on tapana mieluummin pakata enemmän vettä kuin vähemmän, ja varsinkin autiomaassa, jossa jos jokin menee pieleen, pääsy uudelleenjakeluun on hyvin rajallinen.

Voit menettää jopa kaksi litraa (lähes 2 litraa) vettä tunnissa patikoimassa autiomaassa keskellä päivää, mutta voit imeä vain noin yhden litran (melkein litran) tunnissa, joten se on vähimmäismäärä, jonka sinun pitäisi ampua, jos suunnittelet vaellusta.

Kiinnostaako tietää, mistä sait 2: 1 tunnissa -suhteen - matematiikan mukaan patikointi autiomaassa on menettämismahdollisuus.
@LBell http: // www.nps.gov / grca / planyourvisit / hike-smart.htm Pahimmassa tapauksessa patikointi keskipäivällä autiomaassa. On parasta turvautua, jos voit välttää päivän keskipäivän auringon ja palata myöhään iltapäivän jälkeen. Se voi varmasti olla menettävä mahdollisuus ... aavikot pelottavat minua!
@Timothy: Wow, ja Grand Canyon ei ole edes pahin autiomaa ...
#3
+5
Lisa
2013-01-08 06:32:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on 6 litraa Mojaven dyynissä, mutta huomaan, että juot vain 3 - 4 litraa. Minulla voi olla jopa 8 litraa. Parempi turvallinen kuin pahoillani.

Vesi on erittäin raskasta, mutta voit aina irrottaa pyydykset. Pakkan reppuni kuin kevyt retkeilijä, joten voin kuljettaa kaiken sen veden ilman, että reppuni olisi liian raskas olemaan hauskaa. Reppuni painaa noin 40-45 paunaa (18-20 kg) vedellä, mutta se on alle 16 (7 kg) ilman sitä.

Voit aina ojentaa pyydyksiä - mutta älä ojaa äläkä leikkaa kulmia siellä, missä se on välttämätöntä! :-)
@Lisa Mielestäni vastauksestasi olisi hyötyä, jos ilmoittaisit kuinka kauan olit autiomaassa. Onko 6 litraa vettä yhden päivän arvoinen? Kaksi? Kaksitoista?
Se on päivässä, lämpimämpi osa vuotta, mutta ei tappava.
#4
+5
Olin Lathrop
2014-04-14 19:16:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käyn AZ: ssa joka kesä ja osallistun eräisiin vaelluksiin autiomaassa, kun olen siellä.

Älä ensin ota vettä. Se voi johtaa elektrolyyttihäviöön, kuten minulle itse asiassa tapahtui ensimmäisenä vuonna, kun tein tämän. Liuotan nyt jonkin verran gatoradijauhetta veteen, eikä minulla ole ollut sitä ongelmaa sen jälkeen. Sekoitan tavallisesti 1/2 - 2/3 voimaa suhteessa suuntiin. Ensimmäinen asia, jonka teen, kun pääsen AZ: ään, on ostaa yksi näistä suurista gatorade-jauheista. Menen suurimman osan siitä noin 10 päivässä tai olen siellä.

En pidä enempää kuin 1 gallona vettä, joten suunnitelen retkeni vastaavasti. Riippuen tarkasta sijainnista ja päivän säästä, se voi olla tarpeeksi hyvä koko päivän kestävälle 8 tunnin tai pidemmälle tai joissakin tapauksissa vain 4 tunnin vaellukselle. Jos tiedän olosuhteiden olevan vaikeita, aion joko olla ulkona enintään 4 tuntia tai menen ulos ja takaisin samaa reittiä ja käännyn ympäri, kun kontti täyttyy puoliksi.

Hyvä esimerkki vakavasta tapauksesta on, kun menin retkeilemään eteläisillä White Tank -vuorilla Phoenixista länteen. (Suosittelen välttämään valkoisia säiliöitä, liian monta yahoa aseilla, maastopyörillä ja roskilla kaikkialla, mutta en tiennyt sitä tuolloin.) Se oli kuuma päivä, jopa tuohon paikkaan elokuussa. Join kaiken mitä pystyin seisomaan ennen lähtöä, ja otin litran laimennettua gatoradea. Kun se laski 1/2 gallonaan, käännyin ympäri ja palasin autoon. Sain vain muutaman mailin sisään, ja mielestäni koko vaellus kesti vain noin 3 tuntia. Minulla oli vähän nestettä jäljellä, kun palasin autoon, jonka sitten join ja tunsin olevani oikeassa.

Muina aikoina hieman korkeammissa korkeuksissa ja hieman viileämmissä lämpötiloissa olen mennyt koko päivän yksi gallona. Yksi esimerkki oli koko päivän vaellus Juniper Mesan ympärillä Prescott NF: ssä.

Joten loppujen lopuksi sillä on paljon merkitystä, minne olet menossa ja mitkä ovat olosuhteet kyseisessä paikassa sinä päivänä. Todellisesta vakavasta autiomaasta kesän kuumuudessa sanoisin gallonan 3-4 tunnissa, ja sitten lasken sen mukaan säästä.

Yksi gallona 3 tunnin vaellukselle on todella vaikuttava. Luulen, että pidän kiinni vuorista: D
#5
+4
Don
2014-04-13 20:26:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaellin äskettäin autiomaassa huhtikuussa ja join 8 oz (~ ¼ litraa) puolessa tunnissa, mikä oli tuoppi (~ 570 ml) tunnissa. Se ei riittänyt. Tunsin kuivuneen sienen pari päivää sen jälkeen, ja tämä oli vain kuuden tunnin päiväretki. Suunnittelen litran tunnissa tulevaisuudessa, jos mahdollista, joten se tarkoittaa gallonaa (3,8 litraa) jokaista neljää tuntia kohti.

#6
+3
PearsonArtPhoto
2012-01-27 11:23:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu vähän, mutta suosittelisin kaksi kertaa niin paljon vettä kuin mitä tarvitset viileämpänä aikana vuodesta vastaavaan vaellukseen. Ehkä 3 kertaa niin paljon, jos se on erityisen kuumaa.

Älä matkustele päivän lämpimässä mahdollisimman parhaalla mahdollisella tavalla.

#7
+3
Tomas
2012-02-02 02:19:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanotun lisäksi veden tarpeesi riippuu myös siitä, mitä syöt. Jos syöt suolaista tai makeaa ruokaa tai lihaa, tarvitset enemmän vettä kuin esimerkiksi syömällä viljaa.

Makea ruoka (sokeri) ei yksinään saisi olla ongelma. Sen suola ja proteiini, joka stimuloi veden menetystä virtsan kautta.
Jan: Puhumattakaan luonnollisista makeista elintarvikkeista, kuten omenasta: mutta jos syöt luonnottomia / kemiallisia aineita, kuten puhdistettua sokeria, kehosi on puhdistettava enemmän. Saatat myös tuntea sen, kun juot makeita limonadeja, että ne eivät todellakaan sammuta jano ei kaukaa kuin puhdas vesi. Puhdistettu sokeri saa sinut menettämään mineraaleja nopeasti ja sinulla on taipumus saada kouristuksia. Joka tapauksessa olet oikeassa: suola ja erityisesti * eläin * proteiini vaativat paljon vettä prosessointiin.
#8
+3
benjoholio95
2014-11-08 16:16:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun Arizonassa ja työskentelin Philmont Scout Ranchilla Uudessa Meksikossa. Olen myös kotkan partiolainen. Vaellettaessa on suositeltavaa, että sinulla on litra vettä joka toinen aiotun patikoinnin tunti. Jos retkeilyssä on tietty vesilähde, suosittelen ottamaan veden suodatus- tai puhdistusjärjestelmän varmistaaksesi, että voit täyttää puhtaalla juomavedellä. Älä koskaan uhraa vettä pakkauksen painosta, mikä on typerää ja tappavaa ajattelua, varsinkin jos vaellat kuivassa tai kuumassa paikassa. Jos sinulla on vaikeuksia säästää vettä tai annosta, pureskella purukumia tai sinulla on jotain auringonkukansiemeniä, nämä pitävät suusi kiireisenä ja kosteana ja estävät sinua käyttämästä vettä jatkuvasti suun kostuttamiseksi. Muista vain juoda tarpeeksi vettä pysyäksesi terveenä ja onnellista patikointia!

#9
+2
blue9
2013-11-16 23:19:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu siitä, kuinka hyvin nesteytetty olet aloittaa, onko päivän lopussa vesilähde vai ei, kuinka jyrkkä maasto on, kuinka paljon ruokaa syöt, kuinka hengität (suu tai nenä) ), kuinka hyvässä kunnossa olet, kuinka paljon painoa sinulla on, kuinka kuuma se on ja minkä tyyppistä pakkausta käytät. Jos olet täysin nesteytetty ennen lähtöä, syö pieniä aterioita, olet erinomaisessa fyysisessä kunnossa, pidä pakkauksen paino alle 35 kiloa, käytä pakkausta, jossa on hyvin tuuletettu selkä (kuten ulkoinen kehys), jotta et ylikuumene, hengitä nenän läpi ja makasi matalalla iltapäivällä ... voit helposti päästä toimeen 2 litraa päivässä, teen sen koko ajan. Toisaalta joku, jonka kunto on heikko ja 50 kilon pakkaus, joka on kroonisesti lievästi dehydratoitu, käyttää selkää halkaisevaa pakkausta, joka eristää ja ylikuumentaa heitä, hengittää suunsa kautta, syö liikaa suuria suolaisia ​​aterioita ja vaeltaa iltapäivän lämpössä jyrkän läpi maasto ... voisi helposti juoda 3 litraa tai enemmän päivässä, jos heillä on niin paljon käytettävissä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...