Kysymys:
Löysin kaveriltani Deer Tickin ja poistin sen. Mitä minun pitäisi tehdä nyt?
whatsisname
2012-01-25 05:21:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Leirinessä joidenkin ystävien kanssa Anywhere National Forestissa löysin hirvieläimen rasti ystävältä. Onko poistanut sen pinseteillä, mitä minun pitäisi tehdä? Pitäisikö meidän luopua matkastamme välittömästi vai viipyämme vielä muutaman päivän erämaassa ennen kuin käymme turvallisessa lääkärissä?

Picture of a deer tick

On hyvä pitää rasti rasti, jotta se voidaan tutkia palatessasi, onko siinä mitään tällaisia ​​infektioita.
@studiohack Onko siihen viitteitä?
@TimothyStrimple: Ajattelin itse asiassa vain Lymen tautia: "Vain kiinnittyneet ja ruokinnan päättäneet tai lähellä ateriansa loppua olevat punkit voivat levittää Lymen taudin. Saapuessaan iholle, leviävä rasti on sairaus kestää yleensä 24 tuntia ennen ruokinnan aloittamista. "** [Lähde.] (http://www.uptodate.com/contents/patient-information-what-to-do-after-a-tick-bite-to-prevent -Lymen tauti).
Vastaus tähän kysymykseen riippuu melko vähän siitä, missä Anywhere National Forest todella on. Jos katsot CDC-karttoja, Lymen tauti ja Rocky Mountainin laikullinen kuume ovat erittäin paikallisia. Esimerkiksi niitä ei todellakaan ole useimmissa Kaliforniassa. (Kalifornian tapaukset ovat luultavasti ihmisiä, jotka matkustivat muualle ja saivat sen sinne.) Et voi saada tautia alueella, jossa ei ole eläinsäiliötä, eikä Yhdysvalloissa ole lainkaan eläinsäiliötä.
Neljä vastused:
#1
+10
pkaeding
2012-01-25 10:54:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun on pidettävä puremiskohta puhtaana (varmista, että sait koko rasti pois, etkä jättänyt päätä taakse, vielä ihossa). Näin vältetään infektiot. Tarkkaile sitten aluetta etsimään ihottumaa.

Lyme-taudin ihottumassa on yleensä (mutta ei aina) härkä-silmäkuvio, samankeskisillä punoituspiireillä puremisen ympärillä. Jotkut piirit eivät ehkä ole täyspiirejä. Joskus ei myöskään ole lainkaan ihottumaa, mutta se on yleinen malli ihottumalle.

En katkaisi matkaa lyhyeksi nähdessäni rasti, mutta pitäisin sitä silmällä. . Kaikilla punkkeilla ei ole tautia, ja jos poistat punkin pian sen puremisen jälkeen, on vähemmän todennäköistä, että saat tartunnan (olettaen, että punkilla on tauti).

Muokattu lisäämään: selkeämmäksi viite, tässä on tyypillisen nymfin koko: enter image description here

#2
+8
Karl Bielefeldt
2012-08-30 22:59:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sain ehrlichioosin pari vuotta sitten. Sain muutaman kymmenen punkkia vaelluksen aikana, enkä huomannut muutama tunti, kunnes olin kotona ja shortseissa suihkun jälkeen. Tässä olen oppinut:

  • Ei, sitä ei tarvitse kiinnittää 24 tunniksi tartunnan saamiseksi.
  • Oireiden ilmaantuminen kesti kokonaisen viikon ylös, mutta kun he tekivät, se oli äkillistä ja äärimmäistä. Olin hieman väsynyt sinä aamuna, mutta johtui siitä, että nurmikkoa niitettiin kuumuudessa. Sen lisäksi minusta tuntui hyvältä, kun lähdin talosta menemään ravintolaan lounaalle, ja tunsin olevani elämäni pahin flunssa kirjaimellisesti 30 minuuttia myöhemmin.
  • He haluavat mieluummin, jos voit pitää rasti rasti viite, mutta ER diagnosoi ja aloittaa hoidon ilman sitä. He tekivät verikokeen, joka kesti muutaman päivän tulosten saamiseksi, mutta aloittivat antibiootit heti.
  • Mielenkiintoinen sivuhuomautus: Lääkäreiden on ilmoitettava punkkien välittämistä sairauksista terveysosastolle. Valtio sai testitulokset ennen kuin sain, ja soitti kysyäkseen minulta, missä sain sen.
  • Syy niiden ilmoittamiseen on, että punkkien välittävät taudit ovat harvinaisia. Ole varovainen, mutta älä unohda kiinni saamisesta, ennen kuin olet varma. Toisaalta en olisi halunnut en olla erämaassa viikkoa myöhemmin, kun oireeni ilmenivät. Muutama päivä ei olisi ollut iso juttu.
Tämä koko lanka on erittäin mielenkiintoinen. Kasvanut kuivissa lounaisosissa (Kalliovuoret) en tiedä mitään punkkeista. Mutta nykyään länsirannikolla asuminen ja toisinaan telttailu ja retkeily täällä mielestäni minun täytyy oppia.
#3
+6
Doug Kavendek
2012-08-20 06:27:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joitakin tärkeitä lisäominaisuuksia Lymen taudista:

  • Nymfivaiheessa olevilla hirvieläimillä on paljon suurempi mahdollisuus tarttua. Joten jos se on lähellä yhtä suurta kuin kuvan mukana oleva kysymys, siellä on hyvät mahdollisuudet olla huolimatta. Nymfit ovat tiny.
  • rasti on kiinnitettävä vähintään 24 tunnin ajaksi ennen kuin tartuntariski on olemassa. Jos sen tuskin on alkanut täyttyä, olet todennäköisesti turvassa.

Mutta ne molemmat ovat pääasiassa mielenrauhaa varten; jos se on hirvieläinten rasti, tallenna se aina, puhdista purema ja pidä silmällä aluetta muutaman viikon ajan. Mutta tämä pätee myös kaikkiin punkkien puremiin, yleensä.

#4
+5
xpda
2012-01-25 05:44:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laita neosporiinia päälle ja pidä sitä silmällä muutaman päivän ajan etsimällä outoa muotoista ihottumaa.

Lisätietoja kalkkitaudista: Lymen tauti (borrelioosi)

Lisätietoja Rocky Mountain Spotted Feveristä: Ensiapu punkkien puremista varten

Tarkempi rasti-ensiapu: Tick puree: Ensiapu

Pysyisin matkan luona. Saan punkkeja säännöllisesti, eikä se ole koskaan ollut vakavaa.

Onko sinulla ulkoisia lähteitä, jotka voisit linkittää sanomaan, että tämä on asianmukainen toimintatapa? Tämä tuntuu järkevältä neuvolta minulle, mutta se on hieman epämääräinen ja perusteeton. Mitä "outoa muotoinen ihottuma" tarkoittaa? Minulle kaikki ihottumat ovat omituisen muotoisia. Lisäksi onko muita oireita, jotka aiheuttaisivat muuta huolta kuin ihottuma?
Olen tottunut antamaan sellaisia ​​lääketieteellisiä neuvoja lapsilleni. Se on outoa, he eivät myöskään luota minuun. :-)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...