Kysymys:
Vaelluskengät vs polkukengät
Timothy Strimple
2012-01-25 04:31:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on kaksi kenkäsarjaa, joita käytän vaelluksen aikana. Suosikkini on ylivoimaisesti kevyt polkujuoksukenkäni. Olen käyttänyt niitä 9 mailin vaelluksilla ilman sisäänpääsyä ja läpipainopakkaus. Mukavuuden näkökulmasta ne ovat yksinkertaisesti hämmästyttäviä.

Minulla on myös paljon kalliimpi vaelluskenkä, joka on valmistettu kestävästä nahasta, mutta joka kerta kun käytän niitä, jopa muutaman mailin ajan, saan rakkuloita. En näytä rikkovan niitä siihen pisteeseen, jossa niitä on mukava käyttää. Milloin kannattaa käydä läpi tuskan murtautua nahkasaappaisiin verrattuna vain pitämään kiinni paljon mukavammista ja kevyemmistä polkujuoksuista? Vaellan yleensä vain päiväretkellä, joten pakkaukseni paino on usein alle 20 paunaa.

Oletko varma, että saappaat? Läpipainopakkaukset voivat johtua monista asioista - millaiset sukat käytät, kuinka hyvin saappaat sopivat, vaikka olisit kulkenut 1 000 kilometriä ja kauan kulunut.
Luulen, että saappaat sopivat siihen, vaikka ne ovat oikean kokoisia. Olen kokeillut erilaisia ​​sukkia villasta synteettisiin materiaaleihin. Jopa kaksinkertainen sukkamenetelmä ei näytä auttavan.
Minulla oli tapana sama ongelma yhden saappaaparin kanssa (ongelma oli, että ne olivat sotilaallisia asioita, enkä voinut korvata niitä) - aloin laittaa sinkkioksiditeippiä "kuumille alueille": paikoille, joista tiesin, että rakkuloita muodostuu. Kyse on hankauksen ja kitkan vähentämisestä. Vaihtoehtoisesti voi olla aika hankkia uudet saappaat - ne kaikki eivät valitettavasti sovi kaikille yhtä.
Erinomainen kysymys. Olen vaeltanut polkukenkien sijasta kenkiä jo jonkin aikaa, koska ne ovat kevyempiä, helpompia jne. Mutta mietin, asettanko itseni vaaraan ...
Kolme vastused:
#1
+19
Ryley
2012-01-25 04:37:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaelluskengät ovat loistavia muutamissa tilanteissa:

  • Laajennettu sivuttaismatkailu / liikkuminen. Hyvät saappaat vievät stressin nilkoistasi
  • Ihmiset, joilla on huonot nilkat. Hyvän kengän nilkatukea on vaikea kiistää. Jos sinulla on nilkkaongelmia, en usko, että polkujuoksut ovat sopivia.
  • Raskaat kuormat. Vaikka sinulla ei olisikaan nilkkaongelmia, saat ne yli 80 kiloon vaihteisiin :)

Tästä huolimatta käytän juoksijoita 99% ajaessani vaellukseni . En kärsi yllä olevista ongelmista, ja kevyet kengät jaloissasi on ihastuttavaa. Arvostan myös "murtautumisongelmaa", enkä ole koskaan kärsinyt siitä polkujuoksijoissa.

Tunnen varmasti nilkan rasituksen, kun vaellan jyrkkiä kaltevuuksia pitkin aikaa. Minun on kokeiltava kenkiäni nähdäksesi, onko se parantunut.
Jos saat paljon rakkuloita saappaistasi, se ei ehkä ole kovin hauskaa :) Minulla on melko kovat jalat, joten en ole kokenut tätä ongelmaa saappaiden kanssa lyhyemmillä matkoilla ...
Minun täytyy ehkä kokeilla toista käynnistystä. En mennyt halpaan hintaan, mutta näiden muodossa saattaa olla jonkin verran yhteensopimattomuutta, josta jalkani eivät pidä.
#2
+11
Lost
2012-01-25 06:33:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Väittäisin, että vastasit omaan kysymykseesi ensimmäisessä kommentissasi:

Luulen, että saappaat sopivat siihen

Se on myytti, että nahkasaappaiden on vaadittava kivulias bludgeoning-jakso, jotta ne murtautuvat sisään. Löydät kaikenlaisia ​​luovia ratkaisuja päästäksesi kuppiin - mutta ne kaikki käsittelevät todellisen ongelman oireita: ostit pari saappaita, jotka eivät sovi hyvin.

Jos olet kuollut raskaissa saappaissa, tee ostoksia. Tuotemerkkejä on monia, ja ne kaikki ovat erilaisia. Koko on vain yksi luku kymmenistä huomioitavista tekijöistä. Löydä tuotemerkkisi - ja se ei ehkä ole se, joka näyttää tyylikkäimmältä, mutta se sopii parhaiten.

Mitä ovat tennarit vai saappaat - oikea tapa edetä - kuten muut ovat huomauttaneet , joka on pääosin tilannekohtaista (maasto, sää) ja henkilökohtaisia ​​mieltymyksiä. Mutta huonosti istuvat sneakit voivat antaa sinulle yhtä paljon vaivaa kuin huonosti istuvat saappaat .

Nykyiset nahkakenkäni ovat olleet erittäin mukavat ja pehmeät nollasta lähtien!
#3
+5
xpda
2012-01-25 05:59:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaellan melkein aina tenniskengissä (kenttäjalkineissa), jos ne ovat kohtuullisen kuivia ja lumettomia. Käytän niitä kiipeilyihin, päiväretkille ja retkeilyyn. Minulla ei ole nilkan ongelmia, joten en nilkkaa tue. Tenniskengät pitävät kiviä paremmin ja ovat paremmin pehmustetut kuin saappaat. (Kannan kuitenkin ylimääräisiä sukkia kuiville jaloille.)

Olen korvannut tenniskenkäni polkujuoksukengillä. Ne ovat minun mennä kenkään joka päivä kulumista nyt!
Minun on ehkä kokeiltava niitä. Tavallisilla juoksukengillä ei ole tarpeeksi sivutukea.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...