Kysymys:
Kuinka voin tunnistaa syötävät marjat / hedelmät myrkyllisistä?
studiohack
2012-01-25 17:57:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka voin tunnistaa syötävät marjat / hedelmät laajalla alueella ja välttää myrkyllisiä lajikkeita? Onko olemassa yleistä ohjetta, jota voidaan noudattaa tai joka on erityinen jokaiselle laitokselle?

Yhdeksän vastused:
#1
+27
Graham
2012-01-25 19:58:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras neuvo on olla, ellet ole hyvin, hyvin varma.

Tämän sanottuasi ja vain huvin vuoksi olettaen, että olet kroonisessa selviytymistilanteessa ilman valinnanvaraa, tämä artikkeli kuvataan, kuinka testataan, onko kasvi syötävä.

artikkeli on todella hyödyllinen! häpeä, en voi suositella vastausta ...
#2
+24
Thomas Rawyler
2012-01-25 19:26:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Marjojen ja sienien syöminen ei ole suositeltavaa, koska myrkyllisten sienien tunnistamiseksi ei ole yleistä mallia (ellet ole kyseisen aiheen asiantuntija). Jopa kirjan, jossa on kuvia syötävistä marjoista, voi olla hankalaa, koska jotkut myrkylliset naamioidaan naamioitaviksi.

Kasvien ei sitä vastoin pitäisi olla syötäviä, jos mehu on maitomainen. Maitomehu tarkoittaa usein myrkkyä. Otetaan esimerkiksi Euphorbia, joka voi näyttää kaktuksilta ja huijata sinut. Tarkista siis mehu.

Hyönteisten kanssa se on helpompaa. Nyrkkisääntö ei ole syödä räikeitä, haisevia tai hitaasti liikkuvia varoen.

Tämän vastauksen seuraamiseksi on viisasta ja vaarallista testata villi syötäviä tuotteita, ellet ole täysin varma heidän lajeistaan. Jotkut sienet voivat tappaa sinut, ennen kuin palaat pysäköintialueelle, toiset pilata maksasi tai munuaisesi tai aiheuttaa uskomatonta kipua. Jos olet asiantuntija yhdellä alueella, et ole eri alue, joten pelaa sitä turvallisesti ja löydä se ennen kuin maistat mitään. Hyvää metsästystä.
@Pureferret Tiedän vain tarpeeksi olevan vaarallinen tästä aiheesta, ei tarpeeksi auttaakseni muita olemaan turvallisia, minkä vuoksi en koskaan syö mitään, mitä en tuo erämaahan. Suosittelen, että otamme todellisen "villin syötävän" asiantuntijan parantamaan tätä viestiä. Kerro minulle, jos tarvitset apua, yritän jäljittää sen.
Haluan aliarvioida, jos voisin: "Kasvien olisi toisaalta oltava syötäviä, jos mehu ei ole maitomainen" - ei missään nimessä! On paljon myrkyllisiä kasveja ilman maitomaista mehua.
@JasonS Olen täysin samaa mieltä, luulen tietäväni, mitä Thomas tarkoittaa - maitomainen mehu voi olla karkea opas - mutta tämä ei tarkoita, että kasvi on syötävä, jos mehu on lainkaan kirkasta!
Maitomehu ei ole kumpaakaan indikaattoria: villisalaatit ja tavallinen maitolevä ovat turvallisia; jotkut [Lactarii] (http://en.wikipedia.org/wiki/Lactarius) ovat myrkyllisiä, jotkut ovat turvallisia; dogbaneja ei saa syödä.
@JasonS - Voikukkailla on myös maitomainen mehu, ja niiden vihreät ovat täysin syötäviä.
@JoshCaswell "Jos syöt suuria määriä väärin valmistettuja ** minkä tahansa lajin maitolevyjä **, saatat kokea turvotusta, kuumetta, hengitysvaikeuksia, laajentuneita pupillia ja lihaskouristuksia, ja ** tulos voi olla kohtalokas **." [Kuinka myrkyllinen on maitolohi ihmisille?] (Http://homeguides.sfgate.com/poisonous-milkweed-humans-74425.html) –homeguides.sfgate.com
"Jos syöt suuria määriä väärin valmistettuja" *** mitä tahansa *** ", tulos voi olla kohtalokas", @Mazura. USDA: n tarkastama pääfilee mignon saa sinut sairastumaan, jos "väärin valmistettu". Lainattuasi välittömästi edeltävä lause ja _artikkelien_viitteet_, jos katsot niitä läpi, maalaa vähemmän terrorisoivan kuvan. Tavallinen maitolevä tulisi erottaa muista lajeista.
http://foragersharvest.com/milkweed-a-truly-remarkable-wild-vegetable/ ja http://www.wildflowers-and-weeds.com/Edible_Plants/Articles/Milkweed.htm ovat myös lukemisen arvoisia. Tavallinen rehunvastuuvapauslauseke pätee: älä syö mitään, jota et ole tunnistanut positiivisesti älä tee ateriaa mitä et ole syönyt ennen.
#3
+13
Russell Steen
2012-01-26 00:29:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Hanki hyvä kirja, värillisillä kuvilla. En löydä linkkiä yhdelle, mutta haluat laadun, joka vastaa Audubonin täysvärikentän oppaita.
 2. Suorita muutama kenttäajo alueella, jolla aiot olla kokeneen henkilön kanssa, ennen kuin yrität syödä lehteä.

Kaikki riippuu tietysti riskistä. Jos olet kadonnut neljä tai viisi päivää ja olet nälkää, olettaen, että ei ole katkera, ei palava = okei, se saattaa tuntua järkevämmältä. Kuitenkin, jos minut löydetään nälän partaalta, en yleensä halua, että reagointihenkilöstön on myös käsiteltävä mitä olen mahdollisesti myrkyttänyt. Vaikuttaa siltä, ​​että kuoleman kaksinkertaistaminen.

Tämä on hieno vastaus! Kasveille (ei sienille) on monia kasveja, joita voit syödä, ja monille sukuille voit pitää itsestäänselvyytenä, että mikä tahansa suvun laji on syötävä. Tietyllä alueella ei todellakaan tarvitse paljon oppia kohtuullisen prosenttiosuuden kasvistosta, sekä erityisen syötävästä että erityisen myrkyllisestä.
#4
+5
berry120
2012-02-03 05:25:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleisesti ottaen tätä on hyvin vaikea ennustaa maailmanlaajuisesti, ellet ole aiheen asiantuntija (ja siksi et todennäköisesti etsisi neuvoja tältä sivulta!) On joitain vihjeitä, kuten kasvit, joissa on maitomaista mehua ole myrkyllinen - mutta näiden soveltaminen yleisessä kontekstissa on melkein aina huono idea, koska elämäsi voi riippua siitä.

Parasta mitä voit tehdä, on lukea, saada hyvä kirja jne., joka keskittyy alue, jolle retkeilet - hanki mahdollisimman tarkka alue, jolla on hyvät, selkeät kuvaukset ja kuvat. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden olla ainakin jonkin verran itseluottamusta - tosin tietysti, ellet ole 100% varma, etten vaarantaisi sitä.

#5
+3
SergeS
2012-01-25 18:54:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on kasvikohtainen AFAIK.

Mutta olen kuullut jonnekin, että jos maistat myrkytettyjä marjoja tai hedelmiä, se maistuu oudolta - evoluution takia - joka pystyy havaitsemaan myrkyllisen marjan makuun, ei syö sitä ja elää pidempään: -)

Kemiasta tiedän, että emäksiset yhdisteet maistavat usein "saippuaa tai katkeruutta", mutta en ole kuullut, että myrkyllisten marjojen tai hedelmien maku olisi "outoa". [Tietoja hapoista, emäksistä ja mausta]. Ota mukaasi joku, joka on jo käynyt kyseisellä alueella ja korjannut hedelmiä / kasveja tältä alueelta, ja noudata heidän neuvojaan. Jos olet epävarma, älä syö sitä!
Lyhyen vaelluksen kokeilu EI ole ratkaisu, mutta jos sinulla on suuria vaikeuksia, se voi olla hyödyllistä
Voitteko sanoa tarkemmin "outosta" vai onko se todella suolistoreaktio, ja sinun on oltava sopusoinnussa kehosi kanssa tietääkseen, onko jotain syötävää. Esimerkiksi mukavalla sivistyneellä ruokavaliollani monet täysin syötävät asiat maistuvat "oudolta", koska moderni maatalous muuttaa kokemustamme.
En tiedä kuinka kuvata sitä oikein (huono englanti). Lapsena syön vahingossa myrkyllistä marjaa (vain yksi - eikä myrkyllinen) - se maistui minulle kuin muovi + tuhka
#6
+3
Gregor Thomas
2012-02-08 06:12:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten muut vastaukset sanovat, älä vain kokeile sitä.

Hyvä negatiivinen indikaattori on ihon ärsytys. Olen lukenut, että varsinkin marjoissa, jos murskaat joitain marjoja ja hierot osan mehusta ihoalueelle ja annat sen istua jonkin aikaa, jotkut marjat aiheuttavat ärsytystä, mikä on hyvä indikaattori, ettet syö niitä! Marjat, jotka eivät ärsytä ihoa, eivät välttämättä ole turvallisia ...

#7
+2
Jani Hyytiäinen
2017-05-03 14:25:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ÄLÄ kokeile tätä kotona. Mutta jos elämäsi riippuu siitä ja et löydä mitään syötäväsi, voit seurata näitä ohjeita. Jälleen saatat kuolla tekemällä tämän, mutta jos todennäköisyydet ovat, kuolet joka tapauksessa, voit pelata rulettia elämäsi kanssa niin turvallisesti kuin pystyt.

 1. Hiero kasvia alueellesi iho, jossa iho on ohut ja pehmeä. Mikä tahansa kutina tai epämiellyttävä tunne tunnin tai kahden sisällä pitäisi johtaa kasvin jättämiseen kysymättä.
 2. Jos kasvi ei ärsytä ihoa, noudata seuraavia vaiheita vain seuraamalla seuraavaa, jos edellinen vaihe ei aiheuta epämiellyttäviä tunteita 5 minuutin kuluessa altistumisesta.
 3. Hiero sitä hieman huulillesi
 4. Hiero sitä hieman suun puolelle
 5. Hiero sitä hieman kielesi kärkeen
 6. hiero sitä hieman kielesi alle
 7. pureskele pieni osa siitä
 8. niele pieni osa ja odota viiden tunnin ajan
 9. Jos ei ilmene epämiellyttäviä oireita (kipu, kutitus, röyhtäily, pahoinvointi, vatsakipu, vatsakrampit tai mikä tahansa muu), pidä kasvi suhteellisen turvallisena syödä

Kasvimaailmassa on 2 yleisintä myrkkyä. Opi havaitsemaan ne ja ojentamaan kaikki kasvit, joiden epäilet sisältävän niitä.

Vetyasyanidi

Tuoksuu ja maistuu makealta ja karvaselta mantelilta tai persikalta.

Oksaalihappo

Maistuu raparperin tai puuhapan kaltaisina.

Vältä

 • Kasvit, joissa on maitomaista mehua
 • Kasvit, joissa on punaista
 • Hedelmät, jotka on jaettu viiteen osaan
 • Ruohot ja muut kasvit, joilla on pieniä piikkejä niissä. Suurennuslasilla huomaat, että piikkeissä on koukku, joka voi todella sekoittaa suolistasi
 • Vanhat ja kuihtuneet kasvit. Monet kasvit tuottavat syaanivetyä stressissä
 • Täysikasvuiset saniaiset tuhoavat B-vitamiinia ja voivat aiheuttaa kuoleman. Kaikki saniaiset ovat kuitenkin syötäviä nuorina, vaikka jotkut lajit saattavat maistua kauhealta.

Typha

Opi tunnistamaan heidät. Suku on levinnyt pääosin pohjoisella pallonpuoliskolla, jossa sitä esiintyy useissa kosteikkojen elinympäristöissä. Juurakot ovat syötäviä. Todisteet säilötyistä tärkkelysjyvistä hiomakivissä viittaavat siihen, että Euroopassa niitä syödtiin jo 30 000 vuotta sitten. Pieni typpa-alue tuottaa sinulle suuria määriä juurakoita, perunaa vastaavaa ruokaa. Voit syödä niitä raakana, mieluiten keitettynä.

#8
+1
J Bergen
2017-02-22 08:51:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pensas. Asetit hyvin hiljaa noin 50 metriin. Katsella. Syövätkö apinat niitä? Jos niin turvallista syödä. Voit myös kävellä ylös katsomalla &ia, onko apinoita ollut heissä. Hyvä merkki.

Etkö ole varma, miksi tämä äänestettiin alhaalla; kukaan haluaa ehdottaa miksi? Olen kuullut monta kertaa "Tarkkaile lintuja ja katso, syövätkö ne sitä". +1
#9
-2
Silom
2017-02-22 02:43:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on selviytymiskiltani, jonka luin kerran.

Prosessi kestää vähintään 30 tuntia, kunnes pystyt selvittämään, onko se syötävää, ja silloinkin sinun ei pitäisi syödä, ennen kuin olet täynnä (jos kaikki menee oikein). Ajatus on yksinkertainen stressi kehollesi pienellä riskillä. Et voi sairastua selviytyessäsi.

Jos löydät itsesi tilanteesta, jossa sinun on löydettävä syötävää, voit:

1) hiero esim. marja kehon ohuella iholla (kainalossa tai käsivartessasi, myrkky vaikuttaa helposti niihin kehon alueisiin ja alkaa kutittaa, turpoaa tai mitä tahansa) .Jos olet tehnyt niin, odotat muutaman tunnin vaikutusta tapahtua.

Mitään ei tapahtunut? Hyvä, voit siirtyä eteenpäin.

2) Laita se nyt huulillesi, älä suuhusi, olemme vielä kaukana testaamisesta!

Odota uudelleen.

3) Kosketa sitä kielelläsi, odota uudelleen.

4) Nyt voit maistella sitä, mutta älä syö sitä, sait sen, odota uudelleen.

5) Jos mitään ei tapahtunut, voit nyt yrittää syödä sen.

Tämä on tehtävä erittäin huolellisesti - vaikka olisit nälkäinen, myös myrkky tappaisi sinut.

Lisäksi minä en tiedä onko kyse sienistä, mutta voit tehdä sen marjoilla, juurilla, lehdillä ja niin edelleen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...